Gitar ve Ekipmanı hakkında (sorunlarınız)

Stormcrow demiş ki:
Bişey olmaz elektrocular birleşir döveriz hepsini :D
Bizim gitarlar daha ağır

8)
döveriz döveriz kafalarına kafalarına vururuz.kavgaya özellikle gitarı maun ve gibson olan arkadaşları çağırırız güm güm indiririz.soruna geliyim benim arkadaşım takmıştı(şehir efsanesi gibi oldu ama neyse :)) öyle kötü değildi,oluyodu.sonradan akustik teli taktı çıkan ses güzeldi ama gitar çok kötü oldu.
 
Selam,öncelikle ilgilenen herkese teşekkür ederim.
5 gün önce epiphone les paul standart bir gitar aldım turuncu ve sıfır gibi adam üstünde pena ciziği bile yapmamış oderece. hemde solak kasa
kore yapımı seri numarası falan var,sizlere sorularım olacak,
öncelikle gitarın burguları (telleri sarıp akor yaptıgımız küçük mandallar tam adını bilmiyorum) onlar krom değil sanırım gitar eski bi model gerci siz daha iyi bilirsiniz onlar plastik koyu gri gibi,bunun sebebi nedir yani gitar eskimidir sizce yada niye yani?,
İkinciside şimdi bu gitarlar gibson kopyası (ama kaliteli kopya sonucta bu da epiphone) oldugu için,potans düğmeleri ,iç aksamı manyetikleri switchini, değiştirsem kalitesi yüzde kaç artar,yada hic birine dokunmamı dersiniz,sanırım biraz dip gürültü var,rockson marka dandik gitarım kadar olmasada var ve bu beni delirtti,sonucta bu gitar suan internette sağlak modeli 1200 ytl,bu kadar paraya dip gürültü beklentim yoktu,sizce dip gürültü neden olur,ağacı sağlam vurugu kırıgı yok sıfır gibi,bu nedenle dimorzio takviyesi yapsam switch potans,yani bu gitarı 150- 200 ytl lik bir ek bütce ile,bol sustainli tonları sağlam dip gürültüsüz bi gitara nasıl döndüreblirim,son olarakta ben 0.9 tele alıstım bu gitarın üstündekiler sanırım 11 yada 10 du ve inanılmaz ses bas gitar gibi geliyordu zoom g2 poresorumde cift ekolizer tizleri actım anca oldu. ozamanda malum ses cok metalik geldi,,bende eski gitarımdaki 0.9 ları taktım üst üç tel harika ama alttakiler incemi geldi bu sefer nedir, sürekli akor kacıyor, ki bu gitarlar akorduyla mesurdur ,(köprü sabit odugu için) yani bu gitara elixirin hangi modelini önerirsiniz,(bu arada sap gövdeyle birleşik, bu gitarında sap ayarı nerden yapılıyor ,fender gibi arkasında metal bi kapak yok sapta yani) ben genelde klasik distortionu seven biriyim yani jacksondan cıkan dijital (çok sert bol gainli ve naturel olmayan) sevmiorum, daha doğal tonların hastasıyım bu yonde manyetik önermenizi bekliyorum.uzun oldu sabrınız için teşekkür ederim,ama bu gitarı almak için 6 yıl bekledim hep vitrinlerden resmini cektim bu bir aşk hikayesi ben bunu artık ölünceye kadar calacam benim için özel,bildiğiniz herşeyi paylasırsanız les paul için çok sevinirim dostlarım,muğlada öğrenciyim, 6 yıldır amatör gitarla ilgileniyorum,hepinize cok teşekkürler...
252615890.jpg
 
Benim de bir sorum olacak.Önceleri distortion açıkken tellere dokunduğumda gürültü kesilir/azalırdı.Şimdi ise tam tersi tellere dokununca gürültü artıyor.Switch'e giden kablolarda sorun olabilir mi?Şimdiden teşekkürler...
 
dip gürültüsü inanılmaz derecede ise gitarın elektrik aksamında ya da senin kablonda sorun vardır (kablolara çok dikkat edilmesi gerekiyor çünkü direkt anlayamayabiliyosun yeni isen)*6 yıllık yazmısın ama söz meclisten dışarı
akort burguları ise modele üretim yılına göre değişir onda herhangi bi sorun olmaz büyük ihtimalle
maun ağacı daha tok bir ton verir senin gitarın rockson idiyse ağacı suntadır ki bu da hafif bir ağaç demektir hafif ağaç ise tiz ses verir bas sesler gitarın ağacından dolayıdır
sap ayarını o gibson yazan saptaki metalik şeyi sökerek yaparsın ama sakın yapma sen tek başına trussroad u eline alabilirsin dikkatsizlikle
 
selam, benim jackson ps1 im var hss diziliminde ben onu s-s-s dızılımıne getırmek ıstıyoru bir pıckguard alıcamama her alıcagım pıckguard uyucakmı bılmıyorumbu pıckguardları standart mı yapıyolar yoksa he rmodelın farklımı,????
 
Elimde 2 adet Cort G-254 gitar var (ikisi de 2. el alındı). Birinden çok güzel clean tonlar alıyorum. İkincisini yeni aldım ama sesi ekolu çıkıyor ve amfiye takılı değilken kalın mi ve la teli cızırdıyor. Amfiyle çalarken hissedilmediği için cızırdamayı kafama takmıyorum ama sesinin ekolu (reverb'li) çıkması canımı sıkıyor. İkisi de aynı amfide aynı ayarlarda çalındığı halde bu farkın nedeni ne olabilir?
* İki gitarı incelediğimde farkettiklerim:
- Sesi güzel olanın köprüsü daha alçakta duruyor.
- Ekolu ses verenin manyetikleriyle telleri arasındaki açıklık biraz fazla gibi.
- Single manyetikler üzerindeki "pin"lerin yükseklikleri iki gitarda farklı. Günlerdir araştırıyorum ama bu "pin"lerin yüksekliğinin ayarlanabildiği yönünde bir bilgiye ulaşamadım. Aynı marka iki manyetiğin şekli neden farklıdır çok merak ediyorum.
* Ekolu ses veren gitarın telleri oldukça eski. Yeni tel aldım ve değiştireceğim ama tel değişimi dışında manyetiklerle vb. ilgili birşeyler yapılması gerekiyorsa telleri sökmüşken yapayım diye bekletiyorum.
Gitar konusunda acemiyim ve bulunduğum yerde danışabileceğim bir uzman yok. Elbette en güzeli bir luthier'e teslim etmek olurdu ama......
RESİMLER
Güzel ses verenin manyetikleri:

Ekolunun manyetikleri:

Ekolunun yandan görünüşü (manyetik yüksekliği):
 
Duyduğun sesin echo olduğuna emin misin? Phase olmasın? Phase ise manyetik bağlantısından kaynaklanıyordur.

Cızırdama vs gibi problemler genelde gitarın ayarları ile ilgili olur. Sap ayarın köprü ayarın action ayarın doğru olursa büyük ihtimalle o sorun ortadan kalkıcaktır. Ama echo olayını anlamadım ben?
 
Sesi kötü olan ayarsız mış gibi geldi bana birde manyetikler farklı olur üretim zamanları değiştikçe değişir bu tür şeyler. O pinler ayarlanamaz ne yazıkki yapıldığı gibi kalırlar.

Eko dediğin şey nedir duymak lazım ama belkide manyetik yüksekliğinden ve tellerin eskiliğinden ses derin geliyordur sen onu ekolu algılıyorsundur ayarlarını düzgün yapıp yeni telle bir denemek manyetik yüksekliğini de ayarlamak sonuca gitmeni sağlayabilir.

İyi günler.
 
arkadaslar benim sorum biraz alakasız kalcak ama :) ben elektro akustik gitar almak istiyorum. fakat benim çalmak istediğim parçalar bol harmonikli falan filan. bunun için ayrıyetten manyetikte almam gerekiyormu ya da zaten alt eşik manyetiği var aynı şe, ne gerek var mı diyorsunuz. biraz garip bir soru oldu ama k. bakmayın. simdiden teşekkür ederim.
 
Bol harmonikle ne demek istediğini anlayamadım açıkçası. Ama sonuçta sesi gitardan çıkarabiliyorsan manyetikte o sesi alır (kalitesi ile değişen doğru orantı ile) ha çıkaramıyorsan manyetik olsada alamazsın.
 
blaine22 demiş ki:
Günlerdir araştırıyorum ama bu "pin"lerin yüksekliğinin ayarlanabildiği yönünde bir bilgiye ulaşamadım. Aynı marka iki manyetiğin şekli neden farklıdır çok merak ediyorum.

klavyenin egimiyle orantili yukseklikleri olan manyetigin seramik, yamuk yumuk gibi gorunen pinli olan ise alnico manyetik. yani ayni markanin olmasina ragmen farkli yapida manyetikler onlar.

o pinler bazi manyetik markalarinin modellerinde ayarlanabiliyor.

echo konusuna da biraz daha aciklik getirirsen yardimci olabiliriz. mesela tek bir tel disinda hepsini sustur, o tele vur ve aniden onu da sustur, ses devam ediyor mu. eko amfiden geliyor mu. her telde bunu kontrol et. hareketli aksamlara elini koy, tekrar dene. bu tur problemler genelde rezonanstan kaynaklanir ama bisey soyleyebilmek icin yeterli bilgi yok.
 
Me_ThuS demiş ki:
Bol harmonikle ne demek istediğini anlayamadım açıkçası. Ama sonuçta sesi gitardan çıkarabiliyorsan manyetikte o sesi alır (kalitesi ile değişen doğru orantı ile) ha çıkaramıyorsan manyetik olsada alamazsın.

hocam yardımın için sağol ama demek istediğim, alacağım gitar zaten elektro akustik gitar, alt eşik manyetiği var zaten. ama benim sormak istediğim, ayrıyetten manyetik takarsam bir sey değişirmi delik kısmına takıyorlar ya ondan. ya da delik kısmına neden manyetik takıyorlar onu merak ediyorum. :?
 
PhoibosApollon demiş ki:
...
o pinler bazi manyetik markalarinin modellerinde ayarlanabiliyor.
...

Hangi marka model de var bu özellik benim bildiğim o pin denilen metal kısımları yani kutup başlarını manyetiği sökmeden ayarlayamazsın. Ki sökersende geri toplayamazsın manyetik sarmak kolay bir iş değil bildiğim kadarı ile. Bir link benzeri birşeyler verebilirsen bizde öğrenelim.

İyi günler.
 
örneğin bnm gitarımda (double fat tele) o pinler vida şeklinde ve tornavidayla her pini ayrı ayrı yükseltip alçaltabiliyorum, peki uğraşıyo musun dersen hayır, gayet yeterli şu anda :D
 
Me_ThuS demiş ki:
PhoibosApollon demiş ki:
...
o pinler bazi manyetik markalarinin modellerinde ayarlanabiliyor.
...

Hangi marka model de var bu özellik benim bildiğim o pin denilen metal kısımları yani kutup başlarını manyetiği sökmeden ayarlayamazsın. Ki sökersende geri toplayamazsın manyetik sarmak kolay bir iş değil bildiğim kadarı ile. Bir link benzeri birşeyler verebilirsen bizde öğrenelim.

İyi günler.

pole deniyo ona zaten. dimarzio'nun cogu humbucker'inda ve bazi seramik singlelarinda ayri ayri her pole'un yuksekligi ayarlanabiliyor mesela.
 
ben cort x-2 amfi olarak ibanez g10 ve boss ds-1 peedal kullanıorumm..sert tonalrı hangi ayarlarla elde edebilirim .yardımcı olursanız sevinirim :)
 
Geri
Üst