Gitar ve Ekipmanı hakkında (sorunlarınız)

Telleri bir ust numara aldim arkadaslar.Kopru haliyle bayagi bir yukari kalkti.Akordu geri almadim.Yaylarin bagli oldugu plakadaki 2 vidayi hafif soksem mi sokmesem mi karar veremedim.Kopru fender 2 vidali deluxe kopru bu arada.Yay baglasam da ayni hesap olacak galiba bakalim ne gibi oneriler gelecek...
 
arkadaşlar şu manyetik olayından anlamıyorum.elimde strat kasa bir gitar var,klavyesi çok hoşuma gidiyor,çok rahat.üzerinde 3 adet tek manyetik var,bilirsiniz.Ben bu gitardan çok sert tonlar almak istiyorum,ne türde,ne marka manyetik almam lazım.özellikle solo çalıyorum,özellikle skid row'un solo tonlarına yakın.3 tane manyetik almam lazım sanırım.bu konuda hiç bilgim yok,yardımcı olursanız gidip ondan alacağım.teşekkürler.
 
Single manyetiklerle sert ton alamazsın ancak single humbucker ile olabilir. Dimarzio HS serisi manyetiklere bak. Seymour Duncan da araştır. Single humbuckerlar işine yarar.
 
Yok ne kesmesi. O manyetikler zaten single kadar ince:

Benim gitarlarımdan örnek vereyim:

s47005.jpg


ortadaki manyetik single humbucker. Dimarzio HS2.
 
Atalay demiş ki:
Yok ne kesmesi. O manyetikler zaten single kadar ince:

Benim gitarlarımdan örnek vereyim:

s47005.jpg


ortadaki manyetik single humbucker. Dimarzio HS2.

Burada bir resim vardı,forumdaki görselliği bozacak kadar büyük pikselliydi,kaldırıyorum.




yani bu resimdekinin aynısı gitarım sadece stratocaster değil :( Bu Dimarzio HS2 manyetiği hangisini çıkarıp takacağım.Diğerlerinide değiştirmem gerekiyormu?eğer değiştirmem gerekiyorsa onlara ne tür ve marka manyetik almalıyım.Lütfen bu konudaki eksikliğimi hoş görün teşekkürler.
 
Gitarın markasını modelini söylerseniz, malzeme hakkında bilgimiz olursa daha iyi tavsiyeler verebiliriz. Bir de lehim işinden anlamıyorsanız bir luthiere ihtiyaç duyacaksınız, kendiniz değiştiremezsiniz.
 
lehim işimden anlarım,sadece bağlantı şeklini bileyim.gitar washburn lyon,strat kasa uyduruk ama klavyesi hoşuma gidiyor.resimdeki gitarın manyetik açısından aynı tipte.
 
Dimarzio veya Seymour DUncan da alsan kablo renklerinden biri değişik olur en fazla. Ancak hepsinde de kendi sitelerinde ve gelen kutu içinde şemaları olur.humbuckerlar genellikle 4 kablolu (kondüktörlü) olur ve bağlantısı aslında şemaya bakınca hiç te zor değildir.

Dİmarzio sitesine girersen orada sana manyetik seçimi konusunda yardımcı olan bir bölü mevcut ancak inglizce hiç yoksa bile Dimarzio HS serisi manyetiklerin hepsini de köprüde ve ortada kullanabilirsin.

yabancı gitar ve parçaları satan sitelerde manyetik bölümünde sap için olan modelleri de zaten manyetiklerin resimlerinin yanında veya altındaki açıklamalarda yazar (for neck use).
 
ÖNEMLİ DÜZELTME:

O kadar çok manyetik değiştirdim ki DiMarzio HS2 dediğim manyetik yukarıdaki yeşil olan değil: Single humbucker olan ortadaki FASTTRACK2, pardon...

Senin için siteye gittim baktım. Sana Fast Track modellerini köprüde ve ortada, ProTrack olanı her yerde kullanabilirsin diyebilirim.
 
Ben de köprüde Seymour Duncan JB Jr., ortada Seymour Duncan Duckbuckers ya da Vintage Rails, sapta da Seymour Duncan Little '59 öneririm. Bunları yaparsan aynı zamanda potansları da 500K'lıklara çevirmen gerekecek bu arada.
Yalnız bir Washburn Lyon'u manyetik modifiyesi şaha kaldırmayacağı gibi bu modifikasyon işlemi gitarın ederinden daha fazlaya patlayacaktır.
 
Zaten modifikasyonda parayı değil sound olasılığını düşünmek lazım. Şu ana kadar aldığım en ucuz ve hatta ikinci el olan gitarım neredeyse en favori gitarım oldu mofidiyeden sonra, ve gitara ödediğimin 5 katı paraya modifiye ettim. Ancak 100 puanlık çalım keyfi ve sesi var.
 
Atalay demiş ki:
Zaten modifikasyonda parayı değil sound olasılığını düşünmek lazım. Şu ana kadar aldığım en ucuz ve hatta ikinci el olan gitarım neredeyse en favori gitarım oldu mofidiyeden sonra, ve gitara ödediğimin 5 katı paraya modifiye ettim. Ancak 100 puanlık çalım keyfi ve sesi var.

işte benim yapmak istediğimde bu,para olmadığından değil.ayarlarım bir şekilde.bu gitarı çalmak çok keyifli.sadece biraz sertlik istiyorum.
 
arakdaşlar herkese selam... benim gitardan ses gelmiyor.. ltdm50 5 yaşında alet.. amfi: roland20x oda 4 yaşında sayılır. son 1 senedir cızıldı oluyordu şimdi ise hiç ses gelmiyor.. jack ile oynuorum boğuk bi ses geliyor, gitarın tellerine vuruyorum o boğuk cızıldı sesi gelirken hiç ses çıkmıyor.. gitarın jak girişini açtım bi sorun göremedim.. amfininkisini ise açamıyorum çok iyi kilitlenmiş.. jakın amfiyle bağlantı yerinden oynadığımda(jakı döndürmek kablosunun uç kısmını çevirmek gibi) o boğuk ses cızıldı geliyor ama gitardan gene tık yok.. sizce sorun nerde ve ne yapmalı?
 
Selamlar.

2000 Fender Mexico Strat gitarım var. Son zamanlarda özellikle 11. perdeden sonraki fretlerde erimeler oluştu ve bu, çalım açısından eskisi kadar komforlu hissettirmiyor. Bu konu hakkında ne yapılabilir? Sadece o bölgedeki fretlerin yenilenmesi yeterli midir yoksa komple mi değiştirmek gerekir. Ortalama ne kadara mal olur? Diyelim ki fretleri değiştirdik, orjinal gibi olur mu? Yani klavyede-sapta herhangi bi' değişiklik vs. olur mu. Ya da tesviye felan yaptırsak?
 
epiphone les paul gitarımda 6 ay boyunca her ay farklı teller kullandım ve en sonunda hoşuma giden teli buldum. sap ayarını da kendi kendime gayet yaptım.trus rodu fazla kurcalamadım tabi, 6 ayda 2 kere değiştirdim ayarını. ve bugünlerde farkettim ki kalın mi 14-17 perdelerinden ses gelmiyor. cızmalamadan öte, titremiyor ki ses gelsin. nası ayarlayabilirim onu?
sapla oyuncak gibi oynamak istemiyorum ondan size danışayım dedim...
 
Geri
Üst