Amfiler Hakkında herşey (Genel)

Gitar ve ekipmanı, bas gitar ve hakkında her şey, davul hakkında vb. başlıklardan sonra artan amfi sorularıyla ilgili de bir adet sabit başlık olsa iyi olur diye düşündük, umarım faydalı olur.
 
bir amfinin tiz, bas ve mid'i kontrol eden potanslarını değiştirmek suretiyle, daha tiz, daha bas veya daha midli tonlar vermesi sağlanabilir mi? evetse nasıl?
 
Benim anlamadigim bir sey var, 1x12 kabinler genelde icinde 1x12 speaker bulunan kombo amfilerden daha pahali oluyor. Kombolarin icinde preamp bulundurdugu icin daha pahali olmasi gerekmez mi?

thomann.de 'den bakiyorum bu arada fiyatlara, Almanya'da yasadigim icin en uygun fiyatlar burda oluyor.
 
elimde ingiliz yapımı marshall vs15r var. treble tuşunda sorun var. yani tuşu çevirirken belirli noktalarda cızırtı yapıyor ve ses kesiliyor. bu sorunu kendim çözebilirmiyim ? evetse nasıl çözebilirim ?
 
tuşu çıkar. potansa (ayarlanabilir dirence) dıştan ulaşmış olursun; kontakt sprey (kir, pas sökücü, philipsin de var başka markaların da, yapı marketlerde vardır. ayrıca wd 40 da vardır aynı işi gören.) sık, en azından dıştan sık ve ayarı çevir, çevir, çevir.
olmazsa potanslara içten ulaşman lazım amfinin arkasını çevirip yerini bularak. içine bi güzel sık ve gene dönmesini sağla potansın. temizlemesi lazım, ufak bir kirlenmedir büyük olasılıkla.
 
KaRaBaSH demiş ki:
bir amfinin tiz, bas ve mid'i kontrol eden potanslarını değiştirmek suretiyle, daha tiz, daha bas veya daha midli tonlar vermesi sağlanabilir mi? evetse nasıl?
Potans değişken direnç olduğuna göre potansı değiştirirsen, o frekanstaki kontrol aralığın değişir. Mid potansını yerine daha büyük değerli potans taktın diyelim, önceden 0-10 arasında değiştirirken, yeni haliyle 0-20 arasında değiştirme imkanın olur ama direncin yüksek değerlere çıkmasının da getireceği sorunlar vardır elbet. Onu tasarlayan firma bunları hesap etmiştir potansı değiştirmenin bir işe yarayacağını zannetmiyorum. Önemli olan kontrol sayısının artması.
Bunlar tahmin bu arada :)
 
IsKeLeToR demiş ki:
vs30r amfimde de öyle bir sorun var ama ses falan kesilmiyor.Sadece treble i ayarlarken cızırtı cıkıp kesiliyor sonra..Normalmiş demek ki :)
bende ses tamamen kesiliyor yani belirli aralıklarda ses hiç gelmiyor. ilk aldığım zamanlar böyle bişey yoktu demekki sonradan böyle şımarıyor bu amfiler :) neyse finaller nedeniyle ne pas sökücü almaya vakit bulabildim ne de tekrar denemeye :S karbash arkadaş sağolsun yardımcı oldu en kısa zamanda bu sorunu halledeceğim :)
 
saçma bi soru olabilir ama amfinin foot switch ine herhangi marka bi footswitch girilebilir mi? foot switch amfiden ton kaydedip kolayca gecmek için kullanılan bi alet midir?
 
Aslında normalde sadece kendi firmasının ürettiği footswitch'ler girilebiliyor. Ama başka markalarla da uyumlu olabilenler var bildiğim kadarıyla. Footswitch'in ne yaptığı da amfiden amfiye değişebiliyor. Kimisinde sadece kanal değiştiriyor, kimisinde hem kanal değiştiriyor hem reverb/delay gibi efektleri açıp kapatabiliyor vb.
 
Footswitch yerine girmediğim şey kalmadı.Diyeceğim şu ki o girişe açınıp kapanabilen herhangi birşey gir yine aynı işlevi görüyor : p

En iyi ucuz bir mikrofon olur diye düşünüyorum gayet de güzel oluyor çok pahalı yahu futswiçler gerenk yok :D
 
Footswitch aslında geleneksel birşeydir ama bazı farklı modeller olabilir... Mesela benim Trace Elliot Tramp amfim biraz farklı bir footswitch kullanııyor diğer markalara göre... Aslında kullanılan elemanlar falan aynı...

Mikrofonla uğraşmayın, duvarınızdaki anahtardan da footswitch yapabilirsiniz...

Bu arada footswitchte ses sinyali taşınmaz... Bu da fazladan bilgi olsun...
 
Geri
Üst