Amfiler Hakkında herşey (Genel)

ya gtr çalarkn bi süre sonra anfi sanki gain vermiş gibi oluyo.açıp kapatınca clean oluyo. nedir acaba bilen varmı? pedal lardan deil pedalsz da oluyo
 
Zaten belli bir watt üzerine çıktıktan sonra stabil bir ses elde etmen oldukça güç oluyor. Özellikle ortamdan ortama aynı sesi elde etmek belkide imkansiz. Küçük kaliteli bir amfiyi ortama göre şekillendirmek daha kolaydır. Ayrıca bilmiyorum kaçınız yapıyorsunuz ama ben amfiyi ters çevirerek kullanıyorum istenmeyen prüzler böylece kulağıma gelmiyor. Buradan çıkacak ders amfiyi çevirmeyle bile ne kadar değişiyor elde ettiğin ses yani amfinin sağından solundan duydugun ses, senin duydugun ses ve karşıdakinin duyduğu ses oldukça değişiyor.
 
Arkadaşlar alım-satım bölümümüzde Vox AD50VT ve Marshall AVT 100 arasında kaldım. Vox'a 550, AVT'ye 750 istiyorlar. Sahneyi ve gitarımın les paul benzeri çift humbuckerlı bir İbanez AR 300 olmasını da dikkate alırsak hangisini tercih etmeliyim?
 
arkadaslar bana 150 mılyona nasıl bir amfi önerebilirsiniz...15 wattlık bısı almayı dusunuyorum ama marka ve model olarak bır karar veremedım...lutfen yardım...
 
o zaman 3 tane sorum olacak footswitch şu ayağımızla distrotion açıp kapattığımız şey değilmi ?

eğer öyleyse bunu amfinin üzerinden drive düğmesinden kablo çekerek yapamazmıyız ?

ve footswitch girişi olan yerde footswitch falan gibi şeyler yazarmı ?
amma soru soruyom yaa :oops:
 
Sonuçta 0/1 açık veya kapalı devre yapmaya yarayan aletler bunlar. Dilersen bir footswitch ile odandaki elektrikleri açıp kapayabilirsin.

Amfide eğer yeri yoksa, devreye müdahale ile bir modifikasyon yaparak footswitch takabilirsin eğer dilersen. Ama bilgi ve beceri ister.

B
 
Aslında benimde bir sorum olacak. 60 wattlık bir amfiyi lambalı amfi haline getirecek modifiye yöntemleri var mı, ya da forumda bu işle uğraşan arkadaşlar var mı?

Bende pedal modifiyesi ve yapımı konusunda bir miktar aşama kaydettim fakat artık amfi modifiyesiyle de uğraşmak istiyorum, tabi böyle bir şey mümkünse.
 
Lamba olayında en önemli husus amfinin trafosu. Dolayısı ile transistörlü bir amfiyi lambalı yapmak için bir trafo edinmeniz lazım ki (zaten onun için lambalılar hep daha ağırdır zaten transistörlülerden) işin en pahalı tarafı da orası. Ve ayrıca devreler de aynı kalmayacak.

Dolayısı ile amfiyi baştan yapmak ile aynı şey. Onun yerine elindekini sat, lambalısını al.

B ;)
 
İyi günler... Benim elimde "Laney HardCore(HCM15R HArd Core Max)" amfim var. Üzerlerindeki Crunch Factor, Mid, Bas, Treble ve Reverb ayarlarını nasıl yapabilirim iyi bir ses çıkması için. Yani ayarlarını kaça kaç yapıyım?

Şimdiden teşekkürler...
 
Geri
Üst