Amfiler Hakkında herşey (Genel)

ZuluRaPToR demiş ki:
Fender American Strat çok çalmadım ama bir kaç kere elime aldım bir-iki saat. Fender Mexico ile arasında bir fark göremedim. Bu belkide tamamen benim Pro olmayışımdandır. Zaten Fender American alsa idim onu hakkını verememek rahatsız ederdi. MG amfi den şu an kurtulmak gibi bir durumum yok zaten onu stüdyoda tutuyorum. Ev için mini bi Tube Amp almak istiyordum. Şimdi Fiyatlara baktım TR de Fender Blues JR 15 watt 8 Ohm güzel bir alete benziyor ama 1.400 lira bu kadara patlıyacağını bilmiyordum bu işin ama mecburuz artık. Birde Hot Rod Deluxe var oda 40 var mümkün değil o ev için.. Blues Juniorun da ismine takıldım neden junior demişler anlamadım çocuklar için felan mı acaba.

hiçte junior değil :D kullanan birine sorabilirsin.
 
Mg 100 dfx i çıkarıyorum elden arkadaşım. Lanet olsun. :D VOX AD50VT ile VOX AD100VT arasındayım. yanlız şöyle bir problem var AD 50 VT lerde FX -SEND - RETURN yok sanırım direk processör bağlanamıyor. ad 50 VT lerde pre-amp i devre dışı bırakabiliyormuyuz? gene başıma iş çıktı.
 
ZuluRaPToR demiş ki:
Mg 100 dfx i çıkarıyorum elden arkadaşım. Lanet olsun. :D VOX AD50VT ile VOX AD100VT arasındayım. yanlız şöyle bir problem var AD 50 VT lerde FX -SEND - RETURN yok sanırım direk processör bağlanamıyor. ad 50 VT lerde pre-amp i devre dışı bırakabiliyormuyuz? gene başıma iş çıktı.
alım satımda ad 50 vt satan bir arkadaş vardı ona danış istersen daha detaylı yardımcı olur.şahsi kanaatim olarak fx send return olmayan bir amfiyi almam.delay eq gibi efektler tercihim olarak preamptan sonra iyi sonuç vermekte.
 
10w - 20w lık Fx loop (Send - Return) özelliği olan kaliteli bir amfi öneriniz varmı arkadaşlar. Evde sadece processorümü kullanmak için bu tarz bir amfi arıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
 
crate gx-65 amfim ile çalarken arada ses düzeyi alçalıyor sonra geri gelip yükseliyor.sorunum ne olabilir?
anadolu yakasında olmadı karşıda kime amfi bakımı ve tamiri yaptırabilirim?
 
Create Palamino v32 30 watt head;bu amfiyi uzun suredir araştırıyorum.Gerçekten harmony-central'da hakkında çok çok iyi yorumlar var.2 kanallı all tube bir amp.Youtube'dan bu headin combosunun videolarını kesinlikle izleyin derim.Blues junior'dan çok daha fazla hoşuma gitti ayrıca pedallarla sesi vintage'den modernleştirmenin de çok guzel olduğunu gordum.
Ancak bu headin 4x12" lik bir kolonla nasıl performans vereceğini merak ediyorum.Usa'da combo satış fiyatı;339$;8 ohm,30 watts,footh swicht ile bosst edebiliyoruz,preamp katında 3 tane 12ax7 lamba,poweramp katında 4 tane el-84 lamba var.Head olanında preamp katında 4 tane 12ax7 var.Headin fiyatıda 312$ gibi bir rakam.Fiyatlarıda gayet uygun.Ancak türkiye'de bu cihazı kullanan bilen bir arkadaş varmı?Yaza Amerika'ya gidicem fakat sabırsızlanıp şimdiden almak istemiyorum amfiyi :D
http://cgi.ebay.com/CRATE-PALOMINO-...39:1|66:2|65:12|240:1318&_trksid=p3286.c0.m14
 
transistorlu amfilerde db farkı olabilir hoparlore gore.Onun dışında coklu hoparlor kulanılıyorsa;2x12",2x10" vs. 1 x .." e gore ses te hacim farkı olur.Combolar için konuşuyorum bu arada.
 
büyük speakerlar alt frekansları vermekte daha başarılı bunun dışında 10 watt la 30 watt arasında çok farklar olur hatta 10 watt la başka yapıdaki 10 watt amfinin bile farkı olur 30 watt iyi demek değildir yada 10 watt kötü amfi devresiyle alakalı kazancı yüksek a sınıfı bir 5 wattlık amfiyi 12" speakera sürersin(çıkış trafosu 12" speakera uyumlu halde olduğunu varsayıyorm)piyasadaki 30-50 wattlık amfilerin çoğuna takar kalite ve ses seviyesi olarak yani watt olayı ayakkabı numarası gibi sabit bişey değil.
 
PrmthS demiş ki:
selamlar.. sormak tediğim bi soru var.. şimdi 10w bir amfi ile 30w bi amfi arasında ne gibi farklar vardır?. biri net olarak yazabilir mi :)..

Bir de üsttekilere şunu eklemek isterim, 30w amfi 10w'ın 3 katı kadar ses çıkışına sahip değildir, üstel gittiği için yaklaşık 1.5 katı ses çıkışı üretir. Yani 100w'lık bir amfi 10w'ın iki katı ses çıkış şiddetine sahiptir. Ancak transistörlü ve lambalı amfilerin de çıkış şiddetleri watt'larıyla orantılı değildir. Mesela aynı watt değerindeki iki amfiden lambalı olan transistörlü olana göre yaklaşık 1.5 katı daha çok ses şiddeti üretebilir.
 
Selamlar.

Bir kaç sorum olacak yardımcı olan arkadaşalara şimdiden cok teşekkur ederim. Kafam epey karıştı cünkü.

Şimdi olaya en baştan gireyim en kolayı o olacak sanırım. Elimdeki amfiyi sattım ve üstünede biriktirdigim az miktardaki parayı koyunca 900YTL gibi bir meblağ yaptı. Simdi bir amfi almaya karar verdim lakin kafam o kadar cok karıstı ki ne yapacagımı sasırdım.
Düşündüklerimden bir kaçı:

:arrow: MG100HDFX Kafa -MG412A Kabin (2. el alıyorum cok temiz fakat)

:?: Aslında bu amfiyi bi kac studyoda kullanma fırsatım oldu. Fakat tam olarak emin değilim. Daha çok drive tonları ile ilgileniyorum alacağımın amfinin. FDD özelliği ile lambalı tonları 'yakalanabilir' deniliyor. Bi nebzede olsa beni tatmin edecek tonlar almayı istiyorum. Genelde LoG BLS dinliyorum. Tamam bu tarz bi ekipmanla onları yakalamak yanından geçmek mümkün değil ama insan bi parcasını calınca ' aa güzel oldu lan ' demek istiyor.

:?: Bu amfide size danışacağım şey ; Şimdi ben bu amfiyi aldım kullandım. İlerde lambalı bir kafa almaya karar verdim. Bunun kafasını elden cıkardım. Alacagım kafayı buna baglayıp adam akıllı peformans almam mümkün olur mu ? Bakıyorum genelde Marshall 1960 lar kabin olarak kullanılıyor ben buna bi JCM900 , Krank Rev , 5150 bağlasam nasıl performans alırım. İlla tekrardan yeni bir kabin mi almak zorunda kalırım.
Hatta bu ohm voltaj dalgasına bağlamam mümkün olur mu ?

:arrow: Laney LV200

Drive kanalında bir adet ECC83 Preamp valve bulunuyor.
Aslında fena değil ama :?

:arrow: Marshall AVT 50

Bu amfiden bir arkadaşımda var. Epey kurcaladım zamanında. Fakat bir tane OD kanalı var ve bence biraz melez olmus. Ne cok sert ne cok yumusak. O yüzden biraz şüphelerim var yinede görüsünüzü almak isterim.


Kafamdaki bazı seçenekler bunlar. Eğer sizin önerebileceğiniz git tünelde diyebileceginiz amfiler varsa 900YTL fiyat aralığında cok sevinirim. 2. elde olabilir ama lambalı olanların 2. eline cok sıcak bakmıyorum. Ama deneriz kurcalarız.Olabilir yani.
Evim gürültü yapmaya müsait. O nedenle rahatım. Keşke param yetsede lambalı bişeyler alabilsem ama mümkün değil. Suan üstüne fazla bişeylerde koyabilecegimi sanmıyorum. Dediğim gibi drive tonlarından güzel sıcak tonlar hafiften lambalı performansı alabileceğim bir amfi bakıyorum. Yardımlarınız için saolun.
Herkese çok teşekkur ederim.
 
900 ytl'ye istedigin tarz lambali bir amfi bulman zaten 2. el bile cok zor. Daha arastirmanin basindasin ve bence bu butce ile epey denemek lazim almadan once. Alacagin sey solidstate veya hybrid olacaksa 900 ytl fazla bile gelebilir aslinda.

MGlerin kabinleri de kendileri gibi kalitesiz seyler. O yuzden bu kadar ucuzlar. Icindeki hoparlorler yuzunden olusuyor en buyuk fiyat farki. O yuzden emin ol ilerde iyi bir kafa alsan mg serisinden bir kabinle calmak istemezsin.

Saydiklarin arasinda ben olsam tercihimi laney'den yana kullanirdim. Drive'i seni tatmin etmez ama iyi bir drive pedali ile yapmak istedigin tarza yaklasabilirsin. Hoparlorleri de fiyati da iyidir Laneylerin.
 
Geri
Üst