Amfiler Hakkında herşey (Genel)

Evet,

Mantık olarak: gitar için kullandığın bir kablonun (jaklı kablo yani) bir ucunu kes, iki tane kablo olacak o uçta, sonra o iki ucu herhangi bir şekilde anahtardaki iki uca bağla...

Amfi içindeki kanal değişimi, o iki ucun birbirine teması yada temassızlığı ile sağlanıyor. (Tabi bu genelleme)

Hatta ucu kesik kablonun uçlarını birbirine değdirirsen kanal değişmini çok daha iyi anlarsın...
 
Ooo süpermiş, evdeki jakların birini kesip deniyeyim hemen. Hughes and kettner tekli footswitch'leri 20 euro burda soygun mübarek. :D

Gerçi bu anahtara uygun metal sağlam bir kasa ve düğme bulmak da kolay olmasa gerek.
 
Arkadaşlar 500 YTL'ye kadar çıkabilirim...Marshall MG30DFX veya Roland Cube 20X düşünüyorum. Gitarım ibanez rg2550 veya fender american strat... Tarz da rock , alternative rock ve metal... Bunlardan hangisini önerirsiniz veya başka bir model olabilir mi??Şimdiden teşekkürler...
 
Aslında ben jackhammer ya da metal zone+ boss delay+ Wah(markaya daha karar vermedim) almayı düşünüyordum. İkisinde de delay var.O zaman delay almama gerek yok. Ama bu amfilerin üzerindeki efektler analog pedal kadar iyi ton verir mi?
 
O zaman ben marshall a döneyim :D Ben aslında şu an için evde çalışıyorum. Okulun kendi amfileri var. Evde çalışmak için kaç watt almam yeterli?15 watt uygun mu??
 
başkalarının fikirlerini alayım demiştim :) valla ben ne desem şimdi taraflı olur. ondan başkaları bi şey söylerse objektif olarak bakmış olur ve ona göre analog döşerim :)
 
her şey mt2 yi almamla başladı :) ama demirbaş olarak bf3 ile gigadelay alıcam(Boss) gigadelay oradaki analoğu biraz bozuyo ama bakalım :) bu üçünden sonra ya bi eq alırım ya da bi dist eklerim(tabi ns2 siz olmaz) :) işte böyle. gitar zaten geliyo :) e amfimizide yeni aldık bakalım yapacaz bi şeyler artıkın. analog a dönersek bi ara me 50 düşündüm ama analog gibisi yok valla.her şeyin en detaylısı analogta var. bi de amfi simulasyonu falan istemiyorum amfimden gayet memnunum.özellikle mid shift denen bi olayı var overdrıve kanalda o çok hoşuma gidiyo. mt2 deki gibi overdrive tonlarını genişletiyo. öyle yani. :)
 
yürü be. :) sana mt2 nin yanına bir distortion daha yerine bir overdrive pedal öneririm, metal çalacak olsan bile arada yumuşak ton lazım olur..
amfine de baktım biraz, 12 inç hoparlörü falan var, ibanez ürettiğine göre kötü bir şey olmayacağını sanıyorum. ben zaten transistörlü amfi sevdiğim için -stüdyom yok çünkü :)- bana güzel geldi.
50 watt bir çok yerde yeter sana :)
 
Ben de Hughes and Kettner kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Bir adet 100 watt H&K Tourreverb buldum, artık üretilmeyen bir model. Celestion 12" rock junior hoparlör, yaylı reverb, 3 kanal solid state bir ampli. Evde kullanmayı düşünüyorum (şimdi 100 watt evde olmaz diyeceksiniz, bunu duyar gibiyim :)).
 
Geri
Üst