Amfiler Hakkında herşey (Genel)

herkese selam,

yakında kendime esp ltd ex-400 alacağım, e haliyle bana bir amfi gerekecek, genelde çalışırken şu büyük kulaklıklardan takmayı düşünüyorum ve amfim küçük boyutlarda olsun istiyorum. Gitarın tonlarını iyi duyabileceğim, 300 milyona kadar bi amfi istiyorum, ne önerirsiniz?
 
300 vermene gerek yok, git bi marshall mg al 15 wattlik, kulaklik cikisi da var fena degil isini gorur yani..uste kalan paranlada pedal filan alirsin 300 luk amfinin preampini kullanmaktan daha iyidir..
 
marshall avt 50 ile gt8 kombinasyonu nasıl olur :D .Simdi gt8'i fx return den girersem preamph iptal oluyor.O zaman da amfinin hybrid olmasının anlamı kalmıyor.Gt8 ile nasıl sonuc ver avt 50 yardım ederseniz sevinirim :D .

FX Seçim : Hayır
FX Loop : Seri
FX Mix Kontrolü : Hayır
Scoop Kontrol : Hayır
Bright Kontrol : Hayır

Ayrıca giris/cıkısları da böyle.Simdi fx loop seri demis peki seri ile paralel arasındaki fark nedir :D .
 
Gitari gt8 e gt8 ide fx returnden avt50 girersen dedigin gibi tuplerin anlami kalmaz.Gt8 de sanirim fx loop vardi,anfinin preampini buraya girersen belki kullanabilirsin.
Seride direk preamp cikisi ile power amp girisi arasina koyuyosun pedallari,paralelde ise bunlari mixleyip filan farkli kombinasyonlarda kullaniyosun bildigim kadariyla.
 
C_C_King demiş ki:
preamp kati bulunmayan sadece power amp ve hoperlorlerden olusan bir amfi yaptirip. preampi kendi zevkime gore pedallardan saglasam ne derece basarili olur, fikri yada biligisi olan varmi?

onun yerine preamp i devre dışı bırakıp zevkine göre bir preamp bağlasan bence çok daha iyi olur.senin dediğin olay biraz pahalıya maal olur.
 
maresal demiş ki:
leonjohancool demiş ki:
Aslında benimde bir sorum olacak. 60 wattlık bir amfiyi lambalı amfi haline getirecek modifiye yöntemleri var mı, ya da forumda bu işle uğraşan arkadaşlar var mı?
all tube yapmak bastan yapmakla ayni sey,ancak istersen preamp katini lambali hale getirebilirsin.

nasıl bir modifiye bu?yani preamp katını nasıl lambalı hale getirebilirz?
 
mfikret demiş ki:
psionic demiş ki:
Behringer GDI21 preamp ile kullanmak için reverbi ve cleani iyi olan 15 wattlık hangi amfileri tavsiye edersiniz? Neden? (distortion olmasa da olur)

Fx loop ı olan bir amfi almalısın bence.Zaten preamp bağlıyosun amfinin preampi önemli değil.Fx loop olsunn yeter :D

Amfiyi clean kanalında kullandığımızda preamp 'ı devre dışı kalmıyor mu? Yanlış mı biliyorum?
 
mfikret, lambali bi preamp yapip cikisini anfinin power katinin girisine bagliyosun.Yani modifiyeden biraz daha karmasik,preampi bastan yapiyosun.
psionic, anfiyi cleande kullansanda preamp devrede oluyor,preamp in gorevi drive vermek degil giris sinyalini yukseltmektir.
 
Aslinda olmaz bende oyle kullaniyorum.Ancak preamp cleandeykende karakterisligini yansitir tona amac bunu yok etmek,yoksa tabiki bir sorun cikmaz,normal drive pedali gibi kullanirsin.
 
fender_mexico demiş ki:
marshall avt 50 ile gt8 kombinasyonu nasıl olur :D .Simdi gt8'i fx return den girersem preamph iptal oluyor.O zaman da amfinin hybrid olmasının anlamı kalmıyor.Gt8 ile nasıl sonuc ver avt 50 yardım ederseniz sevinirim :D .

FX Seçim : Hayır
FX Loop : Seri
FX Mix Kontrolü : Hayır
Scoop Kontrol : Hayır
Bright Kontrol : Hayır

Ayrıca giris/cıkısları da böyle.Simdi fx loop seri demis peki seri ile paralel arasındaki fark nedir :D .


FX den girince pre-amp iptal olmaz tabi amfiyi power-amp olarak kullanmaz isen,eğer gt8 i sadece efekt için alıyorsan amfiden tonunu ayarla gt8 in amfi controller ini bağla ve loop a normal bir şekilde gt8 i ekle,zincir şöyle olacak;


Gitar-amfi-gt8-amfi, Bu şekilde amfinin pre-amp ı kullanıp sadece gt8 den efektleri ekliyorsun istersen footswitch yerine gt8 den kaçak hat çekip amfinin kanallarını değiştiriyorsun :twisted:

yada


Gitar-gt8-amfi(return) bu şekilde pre amp gt8 olacak power-amp marshall


Seri loop da sinyal tamamen loopdan geçerken,paralel loopda loop a bağladığın cihazın verdiği sinyalin toplam sinyale olan oranını ayarlıyorsun özellikle modulasyon efektleri için gerekli bir durum.Örn;bütün sinyale delay vermektense yarı yarıya ayarlayıp aynı anda hem kuru hemde ıslak :twisted: sinyali duyabiliyorsun olay bundan ibaret
 
selam,
450-500 ytl ye bi anfi almayı dusunuyorum elimde zoom505II de var tarz hard rock ve bar programı için gerekli ne önerirsiz
 
sleepy demiş ki:
selam,
450-500 ytl ye bi anfi almayı dusunuyorum elimde zoom505II de var tarz hard rock ve bar programı için gerekli ne önerirsiz

ben laney tf200 kullaniyorum yari tuplu, 3 kanalli bir amfi. Ton yelpazesi gayet genis, bende hard rock caliyorum genellikle, chrunc tonlar alabilirsin, fx in ve send girisleri de var ayrica, tavsiye edebilirm bu amfiyi.
 
ben Marshall veya başka bir marka tüplü anfi almak istiyorum kısmet olursa.
şuan Marshall JCM800 Kerry King signature anfi var.onu düşünüyorum.
acaba fikir verebilecek olan varmı? anfi iyidir veya kötüdür.şöyle kötülüğü var.
yani bunun hakkında bilgi ve başka birşey tavsiye edebilecek olan varmı?
 
İyiyi kötüyü geç :twisted:

Sen ne istiyorsun onu söyle Kerry King JCM800 değil bana göre,neden diye soracaksın KT88 lambaları kullanıyor bu lambalar 6L6 nın ingilizler tarafında yapılan versiyonudur.Farkları şunlar 6L6 nın mid frekanslardaki eksikliğini telafi ederken tiz ve basslarda az da olsa 6L6 dan geride kalıyor bu dediğim KT66 için, KT88 ise KT66 nın daha gelişmiş bir versiyonu daha fazla aşırı yüklenmeye tolerans gösteriyor yani daha zor overdrive oluyor genelde bass amfilerinde bu yüzden kullanılan bir lambadır KT88.Bu amfinin özelliği bolca pre amp overdrive temiz power amp ,normal bir jcm800 de bu olay olamaz(tamam olur ama kısık seste olur MV nin asıl kullanılma nedeni bu zaten ) EL34 lerin daha çabuk overdrive olması (Not: ayrıca 6L6 ve KT serisinden daha tiz ve daha fazla mid barındıran bir ton veriyor KT serisinin güzeliği EL34 ün sevilen midleri ile bass yokluğunu telafi etme tabi tizlerinde değişimi söz konusu )

Kendine sorman gereken soru pre-amp overdrive mı yoksa power amp overdrive mı yada ikisimi ? Buna karar vermen gerek.

Jcm800 normal olarak bir kaç devre elemanı hariç bir Plexi, tabi birde master volume var ek olarak ki bu işte bize hem preamp hemde poweramp overdrive sağlıyor;sonuç olarak bolca kompres bolca gain vs vs.

KK nın amfideki olay adam preamp dan drive alıp çıkış katı bunu yükseltiyor kendisi bir drive katmıyor elbette sesi açarsan KT88 de cayır cayır bolca ışık saçıp overdrive olur ama çok açmak gerek sesi.

Şimdi bu bilgiler eşliğinde ne istediğine karar ver ona göre bir seçim yapmana yardımcı olmaya çalışalım

Not:Atladığım atraskyonlar muhakkak vardır fikir vermesi açısından yazıyorum daha fazla sapıtıp kafa karıştırmayalım şimdi :twisted:
 
Şimdi ben bu anfi olayından daha tam olarak anlamayan biri olarak soruyorum :D
1Power ampin de tüplü olması sadece pre-ampin tüplü olmasına ne katar?
2)avt20 almaya karar verdm preamp i tüplü. Evde çalıcam konserde falan da mikrofonlasam olurmu? Yoksa çok güçsüzmü kalır.
3)AC/DC gibi tonlar arıyorum. Bunu avt nin lambaları verebilirmi.
4)Ts-9 ların lambalı anfilerde daha ii performansının olduğunu duymuştum.Sadece preampi lambalı olan bir anfide nasıldır?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
 
Geri
Üst