Amfiler Hakkında herşey (Genel)

2x 10 un 1 x 12 den hacimli olacağını da nerden çıkarttınız :)

ne 1 12 ler gordum 4 x 10 a şş sen kenara geç dedirten :)

10 inch speaker ı tavsiye etmiyorum ben kullanmıs biri olarak,tabi keyif meselesi , 12 " (iyi bi speaker sa ) gayet yeteceğini düşünüyorum ,

işin aslı olay speaker ın karakteri, yapacağınız tarz ile alakalı ,

mavi mi daha güzel yoksa kırmızı mı gibi bi konu olur hangisinin daha iyi olduğunu tartısmak , deneyip beğenmelisiniz,

örneğin 4 12 kabin kullanan biri olarak artık 2 12 kullanıyorum daha sonuçta sizin soundunuz olacak

ve ekliyorum kesinlikle denemeden almayınız ,

ümitcan
 
arkadaşlar kafama ilginç bişey takıldı sorayım dedim.Şimdi bn bir adet rack prosesor alacağım ilede bunu kabine girmeye gerk yok efects loopdan amfimi bir nevi kabin gibi kulanabiliyorum fakat yanına başka rack ta aldığımda kabin almak zorunda mı kalacağım yoksa bunu amfiye girmenin bir yolu var mı?
 
plaROCK demiş ki:
arkadaşlar kafama ilginç bişey takıldı sorayım dedim.Şimdi bn bir adet rack prosesor alacağım ilede bunu kabine girmeye gerk yok efects loopdan amfimi bir nevi kabin gibi kulanabiliyorum fakat yanına başka rack ta aldığımda kabin almak zorunda mı kalacağım yoksa bunu amfiye girmenin bir yolu var mı?
 
şimdi şöyle soyleyim, ister bir rack kullan ister 3 ister 5 , bir veya 5 tane analog pedal kullanmanın nasıl farkı yoksa rack ünitelerin de tek inputtan kullanılması mümkündür ,

örneğin,
-rack tuner-
-rack preamp-
-rack effect modeler-
-rack delay-
-rack reverb-
-rack power amp-
---------> kabin,

veya power katı almayıp amfinize direk giriş yapıp clean kanaldan
veyahut fx send returdn den


yani rack başına amfi almanıza gerek yok :)
 
lotion doğru söylüyor. Rack sistemleri kabinlere ve kafalara bağlamanın pek çok yolu var. Tabii burada maliyetler bir anda yukarı fırlıyor. Çünkü kullandığınız sistemin stereo olup olmaması, efektlerin dry/wet sinyal gereksinimi gibi pek çok faktör etki ediyor ve maalesef bu ihtiyaçların çözümleri de pek ucuz değil.
 
Lütfen yardımm!! =((

Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce başladım gitara. Cort x11 ve Ibanez TBX15R aldım. Fakat amfi kendi odamda çok cızırtı yapyo(tellere vurmasam da ) gaini fulleynce bu czrtı daha da artıyo, bass'ı açında gitardan gelen sesleri duyamaz hale gelioryum :S reverb middle veya trebble da çok az farkedio pek bi sorun yok. Salonda denediimde cızırtı yok olyo bazen geri geliyo.. Bütün odalarda farklı olyo gelen czrtı miktarı. Aldığım yere de götürdm orda denedik hiçbir sorun olmadı en ufak bi cızrtı çıkmadı. Evden dolayıdır dendi ama bilmiyorum =( bi yardım edersenz çok sevinrm ne yapmalıyım???

Ayrıca benim cızırtıdan kastım muhtemelen dip gürültü dediğiniz olaydır ama dediğim gibi yeniyim blmiyorum..
Bir de cleande bu kdr sorun yok idare ediorm bass hariç ama distortion gain'i ve bass'ı öldürüyo beni :S
 
sorun dip gürlütüsü. amfini elektronik cihazlardan uzak tut,fişe yada prize sadece amfi takılı olsun ve en önemlisi odandaki fişin topraklı olmalı. muhtemelen mutfakta yada banyoda dip gürültüsü olmamıştır çünkü o odalar genelde topraklı olur.
 
merhaba arkadaslar ben yeni bir amfi almaya karar verdim ve para biriktiriyorum.tabi bos durmayıp arastırmada yapıyorum hangisini alsam diye?ama bir türlü karar veremiyorum.sizden yardım almaya karar verdim.gitarım cort m 600 ve ton olarak genelde dolgun driveler duymak istiyorum.tabi cleanlerde cok önemli.genelde cok sert seyler calmasamda arada sırada sert distortionlarda olsa fena olmaz.genel olarak toparlamak gerekirse hem cleanleri güzel olsun hem driveleri bide hesaplı olsun.sıfır veya ikinci el tavsiyelerinizi bekliyorum.fiyat olarakta en fazla 1000 ytl ayırabilirim.simdiden cevap veren herkese tesekkür ederim.
 
Geri
Üst