Amfiler Hakkında herşey (Genel)

Arkadaşlar merhaba.Benim sorum alacağım amfi ile alakalı olacak.Kafamda bir marka yok.Ama araştırdığım markalar var. Vox ve Marshall. Şimdi benim Ibanez S5470F bir gitarım + mxr + vox ve morley pedallardan oluşan bir analog setup'um var ( 7 pedallık).Sormak istediğim; bana çok dijital olmayan, tonlarımı pedallarımdan alabileceğim( yani pedallarımın ve gitarımın tonlarını iyi yansıtacak , 600-700 lira civarında bir amfi lazım.Amfiler hakkında pek bir bilgim olduğunu söyleyemem.O yüzden bana belirttiğim özelliklerde amfileri nedenleri ile birlikte neden almam gerektiğini söyleyebilirseniz çok çok sevinirim.Birde hybrid amfiler,lambalı amfiler falan var, benim hangi türü almam doğru olur? Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
 
Herkese mrb arkadaşlar. Yaklaşık 1 aydır bu amfiyi takip ediyorum, Line 6 Spider IV 150 watt, çok iyi modellemelerinin olduğunu,distortion tonlarında da hiç prosesör bile aratmayacak derecede olduğunu ve içindeki speakerların muazzam olduğunu duydum. 2 adet 12" celestion speakerlar varmış, bu da sesi baya etkiliyormuş. Ayrıca ampli modellemeleri, Metal ve Insanı modu olarak 2 adet distortion türü falan varmış bunlar hakkında nasıl oldukları hakkında bilgilenmek istiyorum biraz daha. youtube'dan da çok araştırdım sesini dinledim, gayet güzel tonu var amfinin, hiç de dijital değil. Acaba amfi hakkında bilgisi olan / kullanmış veya sahip olan arkadaşlar biraz daha bilgilendirebilirler mi, sizce nasıldır amfi parasını hak eder mi beni evde de sahne/bar programlarında da idare eder mi baya uzun bir süre. Amfi'yi de şöyle bi göstereyim.
http://www.do-re.com.tr/urundetay.asp?id=1174&line6-spider-iv-150w-elektro-gitar-amfisi
 
Arkadaşlar 20 güne kalmaz bir amfi alıcam.Yaklışık en az 40 en fazla 50 wattlık bir amfi alıcam.Bütcem ise 650 lira.Daha fazla para biriktiricek zamanım yok.Genel olarak amfilere baktığımda ise fender mustang 2 gözüme çok hoş gözüktü ama tabi hala arada kaldım.Deneme fırsatımda yok amfileri.Genel olarak söylemek gerekirse jackson js32t emg-81 modifiyeli bir gitarım var.Müzik tarzım thrash-southern metal ama para için barlarda sahne aldığımda çok daha yumuşuyor doğal olarak..Yardımlarınızı bekliyorum =)
 
merhaba herkese

amfimle ilgili bir sorunum var, size danışmak istedim. lambalı bi amfim var evde kullandığım (randall rg50tc), topraklı priz, kaliteli jack(devre kesmeli planet waves), kaliteli manyetik(emg707) kullanmama rağmen amfimden çok fazla "radyo yayını" geliyor. evet bildiğiniz radyo yayını :D klasik müzik falan dinleyebiliyorum yani hatrı sayılacak bir netlikte.

jackı gitardan çıkarıp havada gezdirdiğim zaman yayının kalitesi değişiyor, sanırım jack radyonun anteni falan gibi davranıyor. anlayabilmiş değilim :D

bu olayı kesmemde bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

bu arada not: sorunun amfiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum, çünkü aynı şekilde marshall mg15 amfimden de yayın sesi geliyor. eski evimizde yoktu böyle bir olay, yeni başladı buraya geçince. olayın elektromanyetik bir sebepten olduğunu düşünüyorum ama emin değilim. yardımlar için şimdiden teşekkürler
 
Kablolar anten gibi davranır, bu sebeple radyo yayını alabilir amfin.Preamp lambalarının anotuna küçük değerli kondansatör atıyorlar bu şekilde engellenebilir ama senin yapabilceğin iş değil.
 
Arkadaşlar merhaba ;

Jackson Ps 2 gitarıma evde kullanacağım 150-200 arası bir amfi arıyorum. Tarz olarak thrash ve heavy. Daha önce pc üzerinden çalıştığımdan ilk amfim olacak. Yardımlarınızı rica ediyorum.
 
Merhaba internetten bi amfi buldum, satıcı diyor ki amfi distortion tonlarından clean a geçerken bekletiyormuş ses gelmiyormuş amfi marshall MG15dfx bu sorun oluşturur mu ilk amfim olacak gitara da yeni başladım amfiden anlamıyorum, bunun tamiri de olur mu?
 
Geri
Üst