Dc Resistance Nedir ?

C

cnkralys

Arkadaşlar merhaba
Seymor duncanın sitesinde manyetiklere bakıyordum ve 6 string nazgul pickup larda 2 çeşit var birisi düz nazgul diğeri nazgul trembucker ve değerlerine bakarken DCR değerlerinin farklı oldugu gördüm nedir bu dcr ve trembucker olunca ne değişiyor ?
 
Dostum DC Resistance davasi ile trembucker davası başka. İngilizcen varsa DC Resistance ve daha fazlası ile ilgili bilgiyi burdan bulabilirsin: Pickups 101 - Seymour Duncan Find Your Tone | Seymour Duncan

Trembucker olayı ise tremololu gitarlar için tasarlanmış olma olayı. Yani birçok manyetiğin bir de trembucker versiyonu oluyor. Eğer gitarın tremololu ise trembucker versiyonunu almanı tavsiye ediyor Seymour Duncan. ( Örnek: SH-4 - Normal , TB-4 - Trembucker )
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Anlamadığım nokta tremololu olunca ne değişicek ki yani ben mesela floyd roseu alıp eddie gibi düz taksam trembuckermı tercih etmeliyim yoksa normalmi ? :D
 
Trembucker'ın "string spacing"i farklı. Tremololu gitarla sabit köprülü gitarın tellerinin köprü manyetiğinin üzerindeki yerleri değişik. Teller tam yerlerine denk gelsinler diye tremololu gitarlar için bu trembuckerlar(dimarzio'da da f-spaced) var. Manyetikler aynı, tek fark bir kaç milimetre genişlik.
 
Geri
Üst