Ibanez S Ve Rg Serisi

aynen umarım parayı denkleştirdiğimde temiz bir gitar bulabilirim . marshall mg-15cf , boss me-50 ve ibanez grg170dx setim var satacaksam hangisini satmalıyım sizce veya set olarak elden mi çıkarayım
Açıkçası o kadar para verip orta-üst segment bir gitar alacaksanız amfinizde güzel bir lambalı amfi olmalı diye düşünüyorum :) benim önerim set olarak satmanız üzerine ev kullanımı içinse blackstar ya da vox un küçük lambalı amfilerinden almanız olacaktır.
 
Temiz bir RG550 bul (forumda çok uygun ÇİZİKSİZ RG2550 vardı, shark inlayli, 1000 lira civarı bedavaydı, satılmış maalesef) , fiyat olarak manyetik modifiyeli ve temiz ise 1.000 TL'den başlar ve işte temizliğine göre gider.. RG550 özelliklerini JS ve Jem'lerle karşılaştırırsan anlarsın ne demek istediğimi. Hem Heavy Metal'e hem Progressive'e gider.. Jackson DK2'ler de aynı işi gayet iyi görür.. Öyle o gitar şu gitarı döver laflarına da takılma, yok öyle bir şey.. 24-25 yıldır ibanez kullanıyorum, RG550 ve RG770 sahibiyim.. Schecter Hellraiser C1FR modeli gitar da aldım ve kullandım uzun süre.. Gerçekten güzel gitar.. Ama RG550 gitarımı değil 4'e 5'e, 2'ye katlaması imkansız.. Jackson Amerikan malı pahalı gelebilir, en kötü Kore olsun, ama bulabilirsen Japon Jackson çok güzeldir, hele Fusion SS bulursan.. Ibanez'de ise Japon'dan şaşma.. Kore mallarına kötü demem kesinlikle ama Japon'a göre gözle görülür fark var.. LTD'lerde de M1000, MH400 filanda güzel aletler de temiz olacak.. 2.500 TL bütçen varmış, acele etmezsen 1000 TL'ye satılan belki 2000 TL'lik İbanez RG2550 gibi iyi aletler düşürebilirsin...

Bunlar da forumdan satılıklar..
Satılık - Ibanez Rg565
Satılık - Ibanez Prestige 2550 Mz
Satılık - Ibanez Rg3550mz
Satılık - Ibanez Rg 2550 Japon (fiyat Düştü)
Satılık - Ibanez Rg 2550e
+ 1 diyorum.B'nde rg 550 sahibiyim.bulabilirsen temiz bi tane bul al kesinlikle pişman olmazsın arkadaşa katılıyorum.
 
S470, S5470 Prestige, RG320, RG270 (Japon), RG1570 Prestige, RG2570 Prestige geçti elimden bugüne kadar ve şu anda RG2550 Prestige var elimde.

S serilerinin ZR köprüsünü sevmem. RG serisinin de Z köprüsünü sevmem. Edge, Edge II, Edge III ve Edge Pro tercih ederim.

Klavyesi rahat, köprüsü stabil ve akord tutarlılığı yüksek gitarlardır, bilhassa Prestige serisi. Hele Japonya üretimlerinde işçilik üst seviyededir. Manyetikler zevk meselesidir. Değiştirilebilir.
 
işte sorum tam da bu aslında rg ve s karşılaştırması. bu iki kategorinin başları hangi modeller sizce? en azından saydıklarınızdan
 
Ben RG Prestige derim. Hangisi olduğu çok da önemli değil.

S serisi Prestige tavsiye etmem. SV iyidir. S Prestige serisinde köprü kaynaklı bir sustain sıkıntısı var.
 
Grg'den rg300'ler, s400'ler çabuk alışılabilir gitarlar ama japonların sap inceliğine alışamayanlarda çok var. Deneyin, olmadı başka markalara yönelin.
 
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...limitli-uretim-en-ince-klavye-262388885/detay

S serisi ibanezlerde S540LTD derim, başka da demem, gerçi ilanda limitli üretim diye LTD'ye ayrıcalık koymuşlar da, standarttan farkı binding ve sharktooth inlay, ama görsel olarak şahane oluyor, gövde de maun (gerçi ince olduğu için o kadar farkedilir bir ton etkisi beklememek gerekir, emin değilim çok zaman oldu)... Ben vaktiyle (1996 yılı) bununla karşılaştırıp RG550 almıştım.. O zamanlar ağırlıklı çaldığım Heavy Metal - Trash şeylerdi, yani metalciydik, Maiden, Metallica, Slayer türevleri.. Prestige gitarları çıkarmaları daha sonradır..

Karşılaştırmadan alma, illa üst seri RG dene(RG470 -Reverse Headstock'u bulursan kaçırma, almazsan bana haber ver-, RG550, RG570 ve yukarısı) emin ol keyifli ve güçlü gitarlardır.. 50 ile biten RG'ler pickguardlı, 70 ile bitenler pickguardsızdır, farkı bu.. RG550 ile kaç kez sahneye çıktığımı bilmiyorum, bugün olsa yine onu götürürüm, 0 sıkıntı, üstelik stock manyetikleriyle gayet memnun kullandım, stock kullandıkları V1, V2, V7, V8, DiMarzio/IBZ filan zaten güzel manyetiklerdir... SD veya DiMarzio Evo filan taksam daha da güzel olur.. Bir de sana tavsiye İbanez'de en iyi köprü Lo pro Edge'dir (ben bayılırım), bu köprüye sahip olan gitarları tercih et.. Z köprüler de iyidir (kimisi hiç beğenmez)... Edge3 filan sınıfta kalır bunların yanında (forumda yaşadığı sıkıntılar yüzünden Edge3'lere çöp diyen arkadaşım var) ..
 
Geri
Üst