Gitar Telleri hakkında

Pyramid, Thomastik-Infeld, GHS gibi butik tel markalarını senede birkaç kere alıyorum. Evet, fark ediyor mu ediyor. Fark etmese bile kullanıcıya haz veriyor. Ancak her zaman kullanılabilecek teller değil. Bir kere kolay bulunmuyor, pahalı, ömürleri kısa ve kopmaya dayanıksızlar. O yüzden Ernie Ball, Dean Markley, DR tercih ediyorum normal zamanda.

Ancak 8 senedir elektro gitar çalıyorum; ilk defa bir hafta önce D'addario taktım. Standart akortta 0.10 teller Jim Dunlop'tan sonra don lastiği gibi gelmeye başladı.
 
Ben de bir süre neredeyse tüm diğer markaların çeşitli modellerini denedikten sonra uzunca zamandır elektro gitar için hep D'addario kullanıyorum, gayet güzel teller. Ayrıca cidden anlamıyorum D'addario'lar neden sevilmiyor, Jim Dunlop güzel ama biraz donuk, ömrü çok kısa, Earnie Ball parlak ve net ama ömrü çok çok kısa, Dean Markley Blue olanlar DTOA (dead tone on arrival) vs diye gidiyor. DR'ları da severim ama aklımda kaldığı üzere paketten paslı çıkan teller bile oldu. D'addario ton olarak oldukça ortada bir yerlerde (en sevdiğim yanı), kaygan ve makul bir ömrü var. Gerçi bu tel işi oldukça kişisel bir tercih. Tonun yanı sıra el terlemesine, terin kimyasına, çalım süresine, temizlik alışkanlığına da sıkı sıkıya bağlı.
 
bugün üsküdarda bir mağaza pyramid marka tel önerip sattı ilk defa deneyeceğim. bu zamana kadar duymamış olmam tuhaf almanlar 1850 den beri üretiyormuş bu teli
 
Geri
Üst