Jackson Fusion Hh Professional 1993 Japan Hakkında

@masterofmasters 1991 Jackson Fusion Usa Eerie Dess Swirl bendeydi. Az önce de profilimde konusu geçti.

Şimdi hiç bahsi geçmemiş bir konuyu belirtmemde fayda var. Fusion adını skalasından almaktadır. Skalası Gibson Les Paul ile aynıdır.

Burada bahsi geçen HH modelini de pek bilmiyorum ama HSS ve sharkfin inlay olan model olsaydı Amerikanlar kadar değerli bir seridir. Fakat bu gitar @fairieswearboots tarafından da tespit edilen rakama gidebilir.

Ha Epi için satılır mı? Bence asla!
Bence arkadaşımız acele etmesin, gitarı elinde tutsun ve para biriktirip iyi bir LP edinmeye çalışsın derim. Burada iki farklı klasmandan bahsediliyor çünkü : İyi bir LP'nin yerini doldurabilecek ve LP formu dışında üretilmiş başka hiçbir tarz gitarın olmadığını düşünüyorum. Ah keşke olsaydı da, ben de lanet ede ede LP çalmaya çalışmak zorunda kalmasaydım...
Şikayetim bu tarz gitarların ağırlıkığından kaynaklanıyor şüphesiz...Maalesef de ağır olmak zorunda, çünkü o rezonans ancak bu şekilde sağlanabiliyor diye biliyorum??
Her iki tarzı da çaldıktan sonra (en az 2-3 ay gibi) karar vermesi daha sonra yaşanabilecek pişmanlıkları engelleyebilir.
Aslına bakarsanız, bu işe (amatör-profesyonel farketmez) gönül verenin her tarzdan bir gitarı olması iyi olabilir derim : Strat, LP ve mümkünse bir de tele.
Epiphone olayına gelince, çoğu arkadaşımıza katılıyorum, genel olarak zayıf gitarlar...Ancak, her marka da olduğu gibi Epi'nin de iyi serileri var...
Bir dostum ciddi bir koleksiyoner ve -eğer sayıyı şaşırmıyorsam- sanırım 270 gitarı var. Kendine ayırdığı bir Gibson Supreme'i var. Oldukça pahalıdır, bilirsiniz. Denedim, oldukça hoş tonları var ama görselliği daha da güzel bence. Koleksiyonunda değer verdiği gitarlardan biri de Epi Elite Japon'dur(sanırım Goltop'dı). Ondan görüp almıştım bendeki Elite'i. Bendeki daha ağır ve yaklaşık 5,5Kg. Tonları ve çalımı muhteşemdir. Bir tane de @Çağlars kardeşimden aldığım Epiphone Riviera Peerless gitarım var ve inanın bana elimdeki tüm gitarlar bir yana o öbür yana...Tek kelimeyle muhteşem!..Üstelik Kore'dir Japon bile değil.
Ancak, her ikisinin de ortak özelliği ağır olmaları ve çalarken gövdeye doğru kaykılıyor olmaları...Başlangıçta beni çok rahatsız etmişti bu durum...Stratçılar LP'ye çok kolay alışamıyorlar. Ayrıca üst notalarda erişme zorluğu da cabası...Yapacak bir şey yok, her nimetin bir külfeti var...Daha profesyonel çalmayı öğrenmekten başka çare kalmıyor geriye...
Bir diğer konu da, para-performans oranını gözden kaçırmayarak Gibson markası dışında da iyi gitarların da alınabileceğini söylemek istiyorum. Arkadaşımız eğer bulabilirse Vintage V100 serisinden AFD Paradise alabilir, tüm forumlarda övgüler almış bir gitardır ve tonalitesi son derece melodiktir ve en önemlisi daha strat tarzı bir dengeye sahiptir.
Orta hafiflikte ve çalımı hoştur. Ortanın üstünde ton sertliği vardır ve oldukça iyi bir sustaine sahiptir.
Forumda çok iyi müzisyenler var, haddimi aşmaktan korkarım...Yazdıklarım kendi kişisel tecrübe ve müzik anlayışıma dayanmaktadir sevgili kardeşlerim.
Hepinize iyi forumlar ve müzik dolu günler diliyorum...
Sevgiler. UV
 
O zaman elimizdekine sahip çikiyoruz anladigim kadariyla. Satip ustune ciddi bir miktar koymadan jackson kalitesinde bir les paul sahibi olamiyorum sanirim
 
O zaman elimizdekine sahip çikiyoruz anladigim kadariyla. Satip ustune ciddi bir miktar koymadan jackson kalitesinde bir les paul sahibi olamiyorum sanirim

Professional serisi oldukça iyi bir seridir ve Japon yapımıdır fakat hangi model olduğu önemli. Üstte de bilgi vermiş, eğer model olarak "pro" veya "xl" ise oldukça değerli. Professional döneminde en üst modeller olduğu anlamına geliyor. Üstüne flame-maple filan eklendikçe değeri artıyor. Jackson açısından oldukça iyi gitarlar. Yani sl1, sl2 alamıyorsanız yönelmeniz ve aramanız gereken gitarlar fakat esas problem bulunamıyor olması. Ebay'de pro ve xl'ler yüksek miktarlardan gidebilirken diğer seriler 200-400 dolar arasında gidebiliyor. Elinizdeki bunlardan değilse standart seviyesinde giriş modeli Professional'dır. Kullanılır, iyi sonuç verir ama aman aman bir fiyat etmez, fakat fusion gitarlar skala ve profil olarak genel anlamda güzel gitarlar. Açıkçası kişisel fikrim bunu satıp Epiphone almaya çok gerek yok, bu gitarla devam edip, iyice para biriktirip, gelecekte Gibson Studio, Traditional gibi birşey bakabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Katılıyorum...Tabii ki bu bilinen bir gerçek...Benim kasdettiğim mantıklı bir paraya alınabilecek içi dolu ve kaliteli LP'ler şüphesiz...80'ler öncesine gidersek dediğiniz gibi kalite farklılaşıyor...

Bu arada ben bunun aksine "kişisel olarak" hafif boş kasanın daha rezonanslı ve iyi ton verdiğini düşünmekteyim. Özellikle köprü tonlarında iyileşme oluyor. Yani dolu kasa, dolu kasa diye ölüp bitmiyorum. Bel sağlığı için de daha yararlı.
 
Ben kafaya koydum, bir değişiklik yapmam lazım.
Elde ne varsa satıp yeni ampli ve gitar alacağım.
Yakında ilanları çıkarım ama satılıklar:
1) Jackson Fusion HH 1993 japan gitar
2) Marshall Avt 150H kafa
3) Boss Gt-6
4) Shure Beta 58A
5) Behrinher EuroRack UB2222FX-Pro mixer 22input
6) Trevor & James Horn Classic Tenor Saxaphone

Haydi hayırlısı bakalım
 
@devastator , benim bahsettiğim galiba USA'di ve değerinin biraz altında fiyatı vardı, galiba 1200 TL civarıydı ve mavi-gri renkli, üstünde çivi ya da vida kafası gibi süsleri vardı, bir gün SRV'de denedim ve o kadar gitarım varken aynı segment bir gitara o kadar para vermemeliyim diye düşündüm, bi de yeni evliydim, hanıma koz vermek istemedim.. işte buldum.. işte tam da bu gitardı..71033 eklentisini görüntüle71034 eklentisini görüntüle
Bu forum üzerinden ya da bunun benzeri satılmıştı zamanında, ne gitardı ama yav. Kimse yüzüne bakmamıştı zamanında, neredeyse Jackson dk2 fiyatına gitmişti.
 
Selamlar, ben başlık sahibiyim :)
Uzak kaldım biraz ama şimdi hicbirsey anlamadim :)

Ben elimdekileri satip gibson veya fender strat + lambali amfi ikilemine dogru gidecegim izninizle :)

Marshall Avt 150 kafa satildi,
Jackson ilanda şu anda,
Boss gt6 satilik,
Shure beta mikrofon satilik,
Behringer mixer satilik,
Bir de bonus tenor saksofon var.

Bunlarin toplamindan duzgun bir ikili cikarmaya calisacagim
 
İlanınızı gördüm.. Görün bakalım ne teklifler gelecek.. Satıldığında kaça gittiğini burada yazarsanız, forumca rahatlarız.. Ama 2.000 TL istemişsiniz, zannımca o fiyata satışınız biraz uzar.. Hatta linki paylaşalım merak eden olur..
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-fusion-hh-professional-japan-270833787/detay

Tencere tava + özenle seçilmiş fender amerikan soundunda squier bullet filan. Tabii fiyatta biraz indirim gerek, hafiften yüksek olmuş.
 
Bu noktadan itibaren Jackson HH Fusion Professional konusuyla alakasız yazı yazan, ikili tartışmaya devam eden tüm arkadaşlar uyarı alacaklar. İlgili mesajları da siliyorum, sene oldu 2016, hala konuyu saptırıp şu noktaya getirme konusunda dünya birincisiyiz.
 
Baslik sahibi olarak yeniden canladirayim istedim :)
Fusion hala duruyor, geri kalanlari sattim. (degerini bulursa fusion'i hala satabilirim)
Epiphone Les Paul 1960 tribute plus ekledim fusion'in yanina. Gibson USA '57 Classic pickuplar var. Cok memnunum, diger epiphone les paul larin karanlik tonuyla alakasi yok.
 
@devastator , benim bahsettiğim galiba USA'di ve değerinin biraz altında fiyatı vardı, galiba 1200 TL civarıydı ve mavi-gri renkli, üstünde çivi ya da vida kafası gibi süsleri vardı, bir gün SRV'de denedim ve o kadar gitarım varken aynı segment bir gitara o kadar para vermemeliyim diye düşündüm, bi de yeni evliydim, hanıma koz vermek istemedim.. işte buldum.. işte tam da bu gitardı..71033 eklentisini görüntüle71034 eklentisini görüntüle

Bu gitarın şu an nerede olduğunu bilen var mı acaba?

Benim eski gitarım. Bu forumda Ahmet'ten almıştım, nickini hatırlamıyorum şimdi. Türkiye'de bir bu, bir de Eerie Dess Swirl desenlisi vardı, o da ObiCan'daydı.

Headstock'ın ucunda binding'de ufak bir kırılma/ayrılma görürsünüz. O da beni çarşı ortasında FB'li sanan BJK'li arkadaşların hediyesi, oysa koyu Beşiktaş taraftarıyım. Kendimden vazgeçip gitara sarılmıştım darbe almasın diye, ağzım burnum dağılmıştı ama gitarda headstock binding dışında hiçbir problem yoktu :)

2006 yılında 2.200 TL'ye almış, 2008-2009 gibi maddiyat sebebiyle ağlaya ağlaya 2.300 TL'ye satmıştım, aşağıda da sattığım gün çekilmiş son fotoğrafım. 2013 yılına kadar falan takip edebildim gitarı, hep geri alma umudum vardı, sonra izini kaybettim. Eşim de hatta çeşitli forumlara üyelik falan alıp benden gizli bu gitarı aramış ama bilen yok nerde ne yaptığını. Bi' bilen varsa ses etsin, hastasıyım kendisinin, unutamadığım tek eski sevgilimdir kendisi :)

Jackson Fusion.JPG
 
Son düzenleme:
Geri
Üst