Soyut

Soyut grubuyla ilk kes oturup muabbed adı altında gruba dair bilgiler edinecektim.Kafam da istemeden oluşan soru işaretlerine rağmen hayaletin yolunu tuttum.
Elemanlarla bir bir tanışınca soru işaretleri,yerini zevkli bir söyleşiye çoktan bırakmıştı.Kuruluşundan bahsedecek olursak?

Mert ile Tuna nın birbirlerini okulun ilk haftalarında bulması ve Mert’in sınıf arkadaşı Burak’la üçünün bir araya gelmesi grubun temellerinin atıldığının da habercisiydi. “2bin altı’nın kasım ayında” Soyut grubu tamamen kurulmuştu..Bascı arayışına giren grup sahne almadan 2 3 önce Onur la tanışırlar ve rocksijen de sahne alırlar. Sahnede daha önceden Muğla da pek alışık olmadığımız kendi tabirleriyle neo-nu metal yapan gençler mevcuttu.1birinden zevkli coverlarla ortamı coşturmayı ii biliyorlardı.Stüdyo olmayışı diğer gruplar gibi bu grubu da zora sokuyordu ve sahneyi de bir tür stüdyo şeklinde kullanıyorlardı.Hiç bir ön hazırlık yapmadan sahne de soundcheck almalarıyla birlikte konsere start veriyorlar.Buda akıllara Muğla’ya stüdyo şart dedirtiyor.

Sohbet almış başını giderken “soyut” isminin hikayesini sordum. Daha önceden isim konusun da konuşan grup elemanları “soyut falan gibi isimler olmasın” muabbeti yapmışlar aralarında.Ve bir gün Muğla da yarışma adı altında bir bar küçük çaplı organizasyon düzenliyor katılmak için başvuran gruba isimleri sorulduğunda ortada isim falan yokmuş.”Abi n’olsun ?”soruları boy gezerken Mert “soyut” olarak isimlerini yazdırıyor.

Grup elemanlarının müzik bilgileri boş olmadıklarının bir kanıtıydı.Gönül vermişlerdi bir şekilde.Farklı kişiliklerinin yanı sıra elemanlar neler dinliyordu? Müziklerine de çok şey kattığına inandığım birbirinden bağımsız müzik zevkleriyle de dikkatimi çekti.

Mert tam bir megadeth “Dave Mustaine hayranı In Flames i de boş geçmeyen bir fandı.Sıkı bir metalcore dinleyicisi ve takipçisiydi.Aralarında sert tabir edebileceğim tarzı Mert götürüyordu.

Burak hip hop la başlamış,hala da “yeri ayrı” diyor benim için “hala dinlerim” diyor.Korn ‘un sıkı bir fanı olmakla birlikte daha çok nu metal adını verdiğimz türleri benimsemiş.

Onur grubun 2 sessizinden biriydi.Açıkcası ne dinlediğini merak ediyordum.Bulutsuzluk Özlemi Onur için ayrı bir yerdeydi.Gruba oranla daha bir özgün dinliyormuş Onur.

Tuna grubun diğer sessiz elemanı sohbete yeni uyandığından ötürü geç gelen Tuna ile pek konuşma fırsatı bulamadım.2 3 kelime ancak ettik.(Özür diliyorum Tuna…)

Peki bu kadar konuşmuşken müzik geçmişlerinde ne kadar yer almışdı?
Grubun her elemanınında grup tecrübesi vardı :

Tuna Antalyalı grubuyla kargoonline.com un düzenlediği kargo cover yarışmasında 5.lik alıyor.

Burak’ın İzmirli bir grubu mevcut ve ilerde soyut grubuyla ortak projelere imza atcağından bahsediyor.

Aynı şekilde Mert’in Adana da bir grup tecrübesi mevcut.

Ve Onur daha önce bir çok grupta bulunmuş.

Soyut grubunun ileriye dönük planları ne diye soruyorum…
Onur elbette diplomamızı alcağız ama müzik adına ii şeyler yapmak istediklerinden bahsediyor.Burak’ın az önce bahsettiğim gibi İzmirli grubuyla ortak bir demo çıkarmayı hedefliyor.

(KÜÇÜK ANEKDOT:BU SOYUT GRUBUYLA YAPACAÐIM RÖPÖRTAJ İÇİN BİR ÖNSÖZ SADECE .ELEMANLARIN HERBİRİNE ZAMAN AYIRDIKLARI İÇİN AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM.YAKINDA KAPSAMLI SOYUT RÖPÖRTAJI BURDA YER ALACAK.)
 
Geri
Üst