Parmak Egzersizleri Hakkında

Arkadaşlar geçende yeni elektro gitar aldım. Şimdi internetten bulduğum egzersizleri yapıyorum fakat zorlanıyorum. Teller arası geçerken mesela. Sağ elime mi bakayım sol elime mi ayırt edemiyorum. Bunlar başlangıçta normal şeyler değil mi ? Birde serçe parmağımı tam kullanamıyorum onunla basarken tam ses çıkmıyor telden. Bu sorunları nasıl çözerim ? Birde bu internetten gitar için egzersiz aleti var. Ondan alsam yararı olur mu ?
 
Bol bol pratik, metronom eşliğinde yavaş yavaş yapmaya çalışacaksın. Serçe parmağın da sağ elin de kısa sürede gelişim gösterecektir. Gitar çalmak istiyorsan gitarla pratik yapmalısın, aletlerle vakit kaybetme.

Bir süre internette bolca bulunan temel parmak egzersizlerini yap, basit akorları basmaya çalış.
 
Parmakların güçlenmesi ve sağ/sol el koordinasyonu zaman isteyen süreçler. Bu süreci hızlandırmak için hergün çalışıyor olmanız çok önemli. Haftada birgün 7 saat yerine , hergün 1 saat gibi. Gitardan uzak olduğunuz saatlerde parmaklarınızı birbirlerinden bağımsız hareket ettirmek için küçük egzersizler geliştirebilirsiniz. Mümkün olduğunca fazla gitarist dinleyin ve hatta seyredin. Sağ ve sol el hareketlerini dikkatlice takip edip sizin için en rahat çalım tekniğini keşfetmeye çalışın. Pena tutuş tarzları konusnda bile onlarca değişik alternatif olduğunu görebilirsiniz. Tüm bu süreçte hızdan ziyade doğru ve temiz sesler üretmek birinci hedefiniz olmalı. Enstruman çalmak sonuç odaklı bir faaliyet olmadığı için bu süreçten keyif almaya bakın. ;)
 
Geri
Üst