Preamp Ve Booster

U

ufuk86

Arkadaşlar kurduğum pedal setupında preamp ve rc boosterı birlikte kullanırsam drive sesi çok kötü çıkıyor, nasıl değerlendirsem, yardım istiyorum?
 
AC Booster, temelde lambalı amfilerle çalışmak üzere tasarlanmış bir alet. Transistörlü aletlerle uyum sağlayamaması aslında normal. Bir ihtimal, tüm düğmeler ile inceden inceye oynayarak kullanabileceğin bir ayar bulabilirsin.

Kötü sesten kasdın nedir bu arada? Ötme, aşırı drive, dip gürültüsü, boğulma, aşırı tiz?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
mesela rc boosterdan çıkan sesi driveladığımda çok güzel bir ton yakalıyorum ama gt2 yi açtığım anda ses teneke gibi bir sese dönüşüyor bütün dolgunluğu gidiyor
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
şöyle önce rc sonra tech 21 distortion chorus delay vs hiç bir sıkıntı yok ama en sona preampı koyduğumda veya başa koyduğumda ses çok bozuluyor
 
Anladim, benim teknik bilgim yok ancak nacizane gozlemledigim bi durum. Kendim sansamp classic kullaniyorum ve dusuk wattli lambasiz amfilerde bu yapay teneke vari sesi gozlemliyorum hem de cok rahatsiz edici. Amfinin onunde kullanilacaksa lambali amfi ariyor dogal ve sicak tonlar icin. Eger lambali kullanma firsati bulamazsam mixere girmeyi tercih ediyorum. Belki bununla ilgilidir :)
 
teşekkür ederim artık sahne sisteminde bi deniycem olmadı boosterı iptal edicem
 
@ufuk86 Birkaç temel bilgiyi atlamayalım;

-Öncelikle pedal dizilimi ve amfi durumu
Halihazırda var olan drive'lı sese bir miktar daha gain katmak için yapıyorsak gitar - booster - preamp - chorus- delay şeklinde bir dizilim standart olanı. Ya da preamp clean kanaldayken üzerine overdrive eklemek, her şekilde preamp'in yeri burası. Ancak böyle bir sistemi amfi ile kullanmak için amfiye input'tan girmek pek sağlıklı olmaz. Çünkü iki preamp kullanımış olacağız ve sesin netliği gidecek. Dolayısıyla varsa Return'den, yoksa Cd girişinden girebiliriz. Amfinin yalnızca power katını ve hoparlörünü kullanmak amaç.

Bir de booster ayarı önemli. Drive kanala gain boost için, booster ayarları 'gain minimum, volume maksimum' şeklinde olursa seste karmaşalar olmaz, transparana yakın bir biçimde gain artışı sağlanır. Gt-2'de clean ayarlıyken, üstüne drive açmak amaçlanıyorsa o iş ayrı tabi.

Kalın yazdığım kısımları dikkate aldığınız halde sıkıntıların çözüleceğini umuyorum.
 
Evet, inputtan amfiye giriyorum. Hafif kırık veya cleande amfiyi yükseltmek ve kendi planlı tonumu amfiye yansıtmak adına. Gt2'yi bilmiyorum ama classic bu konuda hiç sıkıntı çıkarmıyor.
 
GT2 ve Classic, DI-out'lu pedallardır. Yani amfiye girmek için değil, hatta FX-return'den girmek için bile tasarlanmamıştır. Bu cihazların zaten üzerinde preamp ve kabin simülasyonu vardır ve çıkışları 'Line' seviyesindedir. Yani doğrudan sisteme (mikser ya da ses kartı) girmek için tasarlanmıştır. Bunun dışındaki kullanım hallerinde (amfiye input ya da FX-Return'den girmek) ortaya çıkan sonuç tamamen deneyseldir.

Yeni çıkan 'character series' modellerinin bazılarında (çoğunda) kabin simülasyonu kapatılabiliyor; onları FX-Return'den girebilirsiniz.
 
Geri
Üst