Emir Kusturica

çingeneler zamanı,yaşam bir mucizedir,yeraltı,kara kedi ak kedi,süper sekiz öyküleri gibi güzel filmlere imza atmış bir yönetmen
 
Özellikle "Bir Mucizedir Yaşamak"
çok güzeldir.Ayrıca kendisi bir çingene tekno-rock grubu No Smoking Orkestra da gitar çalıyor ki zaten "Süper Sekiz Hikayeleri" adlı belgeselde grubun hikayesini anlatıyor.
 
Çingeneler Zamanı ve Yeraltı muhteşem filmlerdir.Ama Arizona Rüyası bana kalırsa bi faciadır.İnsan o filmi izledikten sonra keşke Hollywood'a el atmasaymış diyo Emir Kusturica için.Ama yine de birbirinden güzel filmlere imza atmıştır ki film müziklerine diyecek yok.
 
Emir Kusturica hafif de çatlak bir adam olsa gerek. Bir film festivalinde (ya da ödül töreninde tam hatırlayamıyorum) Sırbistan Hakları öncüsünü yumruklamıştır. Kusturica, ayrıca Sırbistan'ın milliyetçi parti liderini sokak ortasında silahlı düelloya davet etmiş fakat bu isteği Sırp lider tarafından "bir sanatçının ölümüne neden olmakla suçlanmak istemediği için" geri çevrilmişti.
 
underground süper filmdir!!!
95 de cannes da en iyi film seçilmiştir üstelik....
italyan yeni gerçekçilere göre(fellini,pasolini) daha içten ve bize yakın geliyo insana kusturica nın filmleri....
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Geri
Üst