Kara Delikler

Ya karadeliklerle yolculuk yapmak bana pek mantıklı gelmedi.Evrende sayısız karadelik var birine girdik hangisinden çıkacağımız bellimi?
Bide şu var karadelikler kendi içine çökmüş yıldızlarsa ve çekim güçleri çok kuvvetliyse ona her yaklaşan buna girip gider dicem olmıcak sanki o zaman geleceğe mi gidiyor geçmişe mi?Geçmişe gidiyorsa bizim şimdiki hayatımıza etki etmiyor mu?Geleceğe gidiyorsa mesela 100 yıl sonra oraya giren şeyler insan oğlunun karşısına mı geliyor eğer öyleyse deneyelim bakalım bişeyler atalım bu karadeliklerden ve kaydını tutalım türünün ilk ve son örneği olan bişey olacak tabi ve sonra bekleyelim görelim çıkacakmı karşımıza mantıklı değil gibi ama neden olmasın tarihte bu delikler vasıtası ile gezinilebiliyorsa?
Bide içine çökmüşse ve herşeyi çekiyorsa bu zamanda yolculuk yapılacak bi tünel haline geldiğini mi gösteriyor?Anlamadığımdan soruyorum herşeyi çekiyorya yavaş yavaş gelen şeyler birikerek daha büyüyen bişey olamaz mı?
Ya ben bu konuyu çok merak ediyorum bilgilendirirseniz çok müteşekkir kalırım.
Bişey daha sorucam güneş samanyolu galaksisinin en büyük yıldızı durumunda ya,o da ömrü bitince bi karadelik olacak ve en büyük karadelik olacak sanırım.Bu durumda uyguladığı çekim gücüde bu galaksinin en yüksek kuvveti olacak.Ee o zaman galaksinin merkezi olan güneş herşeyi kendine çekecek.Bu olay kıyamet mi olacak acaba???
 
güneşin okadar büyük bir çekim uygulayabilip uygulayamıyacağını bilmiyorum. zamanda yolculukta bence okadar filmlerdeki gibi deil. bikere oraya bişey atıp denememiz olanaksız çünkü oraya attığımız birşey sağlam kalmıyor. buyüzden deneyemeyiz. ama denesekte oraya giren bişeyin eski zamana gidip ordaki yaşantımızı etkileyeceğini dşünmek çok fantastik. zamanın akışı içinde hızını düşürebilir ama bu kendi zmanıdır.tahminlerimi tam anlatabilirmiyim bilmiyorum ama. sen hızını yükselterek zamanı yavaşlatırsan senin zamanın yavaşlar sadece. dış zamanda bi kayma yapmazsn gibime geliyor. yavaş yaşlanırsın belki. belki yaşlanmazsın ışık hızına ulaşırsan. ama yere ayak bastığında etrafındakilerin 1 yıl öncesine düşmezsin misal.
 
Geri
Üst