1200- 1300 Lira Arası 2. El Başlangıç Orta Seviye Gitar Önerisi

başlangıç gitarı yoktur ucuz gitar pahalı gitar vardır. iyi gitarla daha rahat öğrenilebileceği taraftarıyım şahsen.
Aynen katılıyorum...Fiyatı abartılı olmamak kaydıyla, her enstrüman değerinin hakkını verir diye düşünüyorum...Burada, arkadaşlarımızın dediği gibi : kalite ve tarz seçiminin aynı anda ve doğru yapılması önemli...Kişiye uygun tarzda bir gitar LP/strat ve uygun manyetikli olması önemli olabilir, çünkü yeni başlayana manyetik modifikasyonları maddi-manevi ağır gelebilir. Genellikle gözden kaçan bir diğer önemli noktanın da ampli seçimi olduğunu düşünüyorum...Ampli doğru ve yeterli kalitede olursa işler kolaylaşacaktır. Bu konu ihmal ediliyor ve sadece gitara odaklanılıyor...Yeni çalmaya başlayan kişi hassastır ve umutasuzluğa düşerse hemen vazgeçebilir...Kişinin ilerleyebilmesi için (tune'da kalması için) enstrümanını ve çıkan sesi sevmesi ve hatta zamanla tutkuyla bağlanması gerekir, öyle değil mi?
 
Forumda 1000 lira civari ibanez prestigeler dolasiyordu araştırmanizi oneririm basladiktan sonra bile fazlasiyla ileri goturur ama baslangic icin floyd rose problem derseniz meksika fender bakilabilir 1300e
 
Değerli forum büyüklerinin arasında bana pek birşey söylemek düşmez ama 200-300 liralık bir gitarda ilk adımlarını atmaya başlarsa, gelecekte nasıl sorunlarla karşılaşacağını o gitar üzerinde görüp bir sonraki gitar seçimini bir miktar araştırma ile daha güzel yapabilir. Hiç bu kadar kasmadan ucuza alıp kolay satabileceği bir cort x2, ibanez rgr170dx, grgr121ex veya sx veya squier stratlarından düşünebilir. 1300 liralık gitarın rahatlığını hissedip, hakkını vermek için önce bir cort tozu yutmak gerektiğini düşünüyorum.
 
Geri
Üst