Cubase'de Metronom Kayıt Problemi

Ses kartım ile birlikte gelen Cubase de kayıt yaparken metronom kullanmak istiyorum fakat kayıt sırasında metronom sesleri de kaydoluyor.Ben sadece metronomu duyup üstüne çalmak istiyorum.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.Teşekkürler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Merhaba,

Ses kartım Steinberg ur12 bu arada.Gitar kaydetmeye çalışıyorum.Nasıl kaydediyorsun sorusunu anlayamadım.Referans monitörüm olmadığı için ses kartının kulaklık girişine hoparlörlerimi bağladım.
 
Karşılaşığınız sıkıntı; DAW ve donanım hususunda temel bilgiler eksikliğinizden kaynaklanıyor. Eğer temel seviyede bilgiye sahipseniz zaten bu tip ayar sorunlarınızı desteğe gerek kalmaksızın kendi başınıza çözebilmelisiniz. öncelikle başlangıç seviyesinde dersler almaya çalışın.
 
DI çıkıştan kayıt alırken hoparlör yada kulaklık farketmeksizin metronomla rahatlıkla çalışabilirsin ve kanala metronom sesi sızmaması gerekir. Umarım yanılıyorumdur ama sanırım kayıttan sonra çalma moduna geçince metonomu kapatmayı denemişsindir, kaydettiğin kanalları mp3 yada wav olarak export edip normal media oynatıcı bir programda dinler misin ?
 
Metronom sesi çok kısık mı duyuluyor ? yoksa hoparlorden çıktığı şiddetle mi duyuluyor ? Kısık duyulması manyetiğin hoparlorden gelen sesi kaydetmesinden kaynaklanabilir, gitarın manyetiği çok iyi değilse biraz da olsa mikrofon özelliği gösterebilir aynı sorunu ben de yaşıyorum. Kulaklıkla kayıt alınca bu sorunu yaşamıyorum. Tabi ben gitarı direk ses kartına bağlıyorum mikrofonlama yapmıyorum. Eğer hoparlorden çıktığı ses şiddetinde duyuyorsan sorun programda veya ses ayalardan kaynaklabilir
 
Merhabalar, sorununuz çok basit bir şekilde çözülebilir önce Yamaha Steinberg USB kontrol panelini açıp loopback özelliğini(bazen bilgisayarın sesini de mikrofonuyla kaydetmek isteyenler için bir özellik gibi düşünülebilir) deaktive etmeniz gerekiyor. Gerekli işlemi anlatan bir video da buraya bırakıyorum. İyi günler dilerim.

 
Geri
Üst