Pedallar Hakkında Birkaç Soru

Merhabalar , öncelikle 2-3 senedir elektro çalan amatör bir öğrenciyim. Öncesinde klasik gitar çalmıştım. Yeni yeni müzik grubu olaylarına girmeye başladım. Grup olunca hevesten dolayı sürekli bir ekipman araştırması yapıyorum. Zaten birkaç ay önce amfimi ve gitarımı değiştirdim. Gitarım PRS SE Fredrik Akesson Signature , amfim ise Orange Micro Dark ve 1*8 kabin. Genellikle Heavy Metal ve Thrash Metal çalıyorum. Onun dışında progresif rock ve blues'a ilgim var. En çok distortionlu tonları çalıyorum.
Amfimin distortionu iyi ama böyle insane tonlara fazla çıkamıyorum. Gitarım metal müzik gitarı onda sıkıntı yok ama sanırım pedal almam gerekicek. Ama kafamda soru işaretleri var. Bir sürü pedala bakıyorum mxr fullbore olsun , metal muff olsun , boss death metal olsun , metal zone olsun vs vs. Bunları nasıl kullanacağımı tam bilmiyorum . Analog set kurmaya başlamak istiyorum ( Daha önce prosesörüm olmuştu ) . Bu pedalları ben amfinin cleaninde mi çalacağım yoksa drivedayken mi kullanacağım? Bir de forumda yazanlar hep bir boost olayından bahsediyor. Overdrive pedallarını amfi drivedayken kullanarak sesin yüksek gainlere çıkacağını söylüyorlar. Tube Screamer ve ZW overdrive pedallarına bakmıştım önceden . Biraz bilgi kirliliği var kafamda saçmalıyor da olabilirim o yüzden aydınlatırsanız sevinirim.
 
Amfinin sana yeterli gelmesi gerek aslında. Pedal dediğin de zaten 9 v ile çalışan küçük amfi taklitçisi. Elinde amfi varken pedala hacet olmaması lazım. Öncelikle:

Bence pedal yerine 1x8 lik kabini satıp 1x12 lik bir kabin edinmelisiniz öncelikle.

bunu bir dene. Satın almasan da dene. Baktın yetmedi, o zaman TS türevi bir pedal ile clean boost yöntemini denersin. Bu ikisi kesmez ise, amfi değiştirmen gerek demektir.
 
şöyle ki , şu sıralar amfi veya kabin alacak param yok . O yüzden bana bir pedal önerebilir misiniz ?

Kabini ille de satın alma, ama bulabilirsen bir yerden bul ve dene. Elindeki küçük kabin hem bazı frekansları yansıtamadığı hem de hacimli tınlamadığı için bu sıkıntıyı yaşıyor olabilirsin. O durumda bir pedal sana faydalı olmayabilir. İlle de pedal dersen, bir tane ucuz Joyo Vintage overdrive al dene. Daha üst bir markaya fazla para harcama, Joyo yeter.
 
Sizin istediğiniz biraz daha gain. Amfinşn drive kanalı açıkken üzerine bir de dist pedalı ekle. Herhangi bir şey olabilir. Seni çok daha memnun edecektir.
 
Geri
Üst