Kan Uykusu

Daha önce izlediğim bu belgeseli, bugün televizyonda görünce başlık açayım dedim.

İnternetten bulduğum bazı bilgiler:

"BİNLERCE ŞEHİT, MİLYARLARCA DOLAR KAYIP,YILLARDIR SÜREGELEN BU SORUNUN ELBETTE, TARİHİ, SİYASİ, SOSYAL, EKONOMİK ONLARCA NEDENİ VAR.BU SORUNLAR YILLARDIR TARTIŞILIYOR. ANCAK "KAN UYKUSU" BU TARTIŞMALARI DEÐİL, HAKKARİ ÖZELİNDE 1993-1995 YILLARI ARASINDA YAŞANANLARI ELE ALIYOR.BİR KOMUTAN VE BİNLERCE MEHMETÇİÐİN DESTANSI MÜCADELESİNİ ONLARIN AÐZINDAN, İLK KEZ YAYINLANAN GÖRÜNTÜLERLE EKRANA GELİYOR."

"General Osman Pamukoglu , 1993 - 1995 yillari arasinda Hakkari Dag ve Komando Tugayi ve Güvenlik Komutanligi yapmistir. Bu dönem, Güneydogu'da PKK'ya karsi yapilanmücadelenin tarz ve yöntemlerinin degistigi ve PKK'nin omurgasinin kirildigi yillardir. Ayni dönemde, Hakkari'de PKK teskillerine manevra gücü olarak 1000-2000 askerden olusan 779 harekat, manevra gücü 3000-5000 askerden meydana gelen 78 harekat yapilmistir. 23 kez 1000-5000 askerden olusan kuvvetlerle Kuzey Irak'taki PKK kamplari-nin birkaçina ayni zamanda taarruz edilmistir. Görev yaptigi süre içinde muharebeleri bizzat yöneten ve fiilen çatismalara giren Osman Pasa ve komutasındaki askerler, 778 günde yapilanlari, muharebelerin detaylarini kan uykusuna anlattı."

Bu belgeseli izleyebileğiniz bir site de mevcut. youtube aracılığıyla belgeseli aşağıdaki adresten izleyebilrsiniz:

www.kanuykusu.net
 
benim babam da o yıllarda hakkaride görevliydi ondan dinlemiştim..üzerine bu belgeselide izledim..bütün herkesin izlemesi gereken bir belgesel...o günlerde sıcacık yatağımızda uyurken biyerde birileri............ :!:
 
bence de çok güzeldi zaman zaman gözlerim dolarak izledim
osman pamukoğlunun anlattıkları özellikle
irana yapılacak operasyonun demirel yüzünden yapılamamasına da gıcık olmuştum izlerken
bi de osman pamukoğlu seminerde biz onların tüm sığınaklarının yerini biliyorduk ve onları istediğimiz an tamamen çökertebilirdik ama izin verilmedi demişti
bu da acı gerçek
 
Geri
Üst