Polis

Yıllardır kazandığı başarılarla cinayet masasında tam bir efsaneye dönüşmüş olan Musa Rami, 63. doğum gününü kutlarken artık mesleğinin zirvesinde bir polistir. Uzun zamandır cinayet masası gibi belalı bir bölümde çalışmış olmanın bir sonucu olarak da başı beladan pek kurtulmamaktadır.

Bir süredir mücadele ettiği mafya örgütü, ailesini ciddi olarak tehdit etmektedir. Bir yandan ailesini koruyabilmenin mücadelesini verirken bir yandan da kendisinden 40 yaş küçük olan üniversite öğrencisi Funda'ya karşı beslediği güçlü duygular, yüreğini kasıp kavurmaktadır.

Hayatı tüm bu ikilemlerin arasında sıkışmış devam ederken doğum günü partisinin hemen ertesinde korkunç bir gerçekle yüzleşir: Kanserdir ve çok az ömrü kalmıştır. Hayatındaki tüm bunca sorun, şimdi bir de zamanın sürekli işleyen tiktakları eklenmiştir.

Oyuncular: Haluk Bilginer, Özgü Namal, Ragıp Savaş, Sermiyan Midyat, Settar Tanrıöven, Kaan Çakır
Yönetmen: Onur Ünlü
Senaryo: Onur Ünlü
Yapım: 2006, Türkiye, 104 dk.
 
ben mükemmel diyemeyeceğim. haluk bilginer'in önünde saygıyla eğilirim. senaryo sağlam. çok net olarak nitelendiremeyeceğim (haluk b. hariç elbette) ama oyunculuk ve kompozisyonda bana eksik gelen noktalar vardı. ama türk sinemasındaki yeri açısından önemli bir filmdir, gidişat güzel. izleyici olarak daha iyi bir film de çıkabilirmiş diyorum. sonunu da beğenmedim. ünlü'nün ilk filmi, demek ki ilerleyen zamanda daha da iyilerini izleyebiliriz.
 
öncelikle onur ünlü bu filmi bildiğim kadarıyla takeshi kitano ya ithaf etmiş filmi bugün izledim ve zatoichi filminden kesitlere çokça rastladım o yüzden biraz özenti buldum ve fazla beyendiğimi söyleyemiycem ama ben yinede eğlendim bu filmi izlerken özellikle son sahneleri baya eğlenceliydi ata demireri izleyenler ne demek istediğimi anlamışlardır sanırım:))sinemada izlenecek türden bir film olduğuna inanmıyorum açıkçası ama haluk bilginerin oyunculuğu için izlenebilir kesinliklebu konuda kötü bişey demem mümkün değil çünkü herzmanki gibi harika bir peformans sergilemiş tebrikler
 
yeni çıkan Total dergisini almıştım, Polis filmi yerden yere vuruluyodu, çok başarısız bulunmuştu.. o yorumları benimsedim etkilendim..
fakat sonra film çıkınca şimdi gazeteler tv ler hep bi ağızdan çok iyi film gidin izleyin ayarı verdiler..
kafam karıştı.. var bu işte bi iş ama bakalım..
 
İzlediğim en iyi Türk filmlerinden.Haluk Bilginer gerçekten mükemmeldi.senaryo ve karakterler joşuma giden diğer öğeler.Ayrıca bir çok sahnede ben de uzakdoğu filmleri tadı aldım yukarıda bir arkadas da söylemiş zaten,yanılmamışım.İzlenmesi gereken bir yapım iye düşünüyorum.
 
Geri
Üst