Floyd Rose Bend Ve Sustain Hakkinda Birkac Soru

Arkadaslar herkese merhaba. Yaklasik 3 bucuk aydir elektro gitar caliyorum. Tek hedefim cob parcalarini kusursuz bir sekilde cikarmak ve bunun icinde gercekten gayet sarf ediyorum :). Konumuza gelecek olursak link atamadim ama youtubeda are you death yet sarkisini emg tv de caliyor alexi. Son bolumunde solodan sonra artifical harmonic yapip tremoloyla cok guzel uzatiyor. Ben kac kere denememe ragmen hic oyle uzatamadim. Yani normal bastigimda yine uzuyor ama a.h ile uzatamadim. Ayrica tremoloyla abandiktan sonra diger tellere vurmamama ragmen dip sesleri geliyor. bir diger sorumda en alt ve onun bir ustundeki tellerde ayni perdede bend yapacagim zaman Ben isareti ve orta parmagimi kullaniyorum. Mesela 6. Ve 5. Telde 17 de akor ve bend yaparken parmaklari ust uste koyup oyle yapabiliyorum. Sizce bu yontem yanlismidir? Parmaklari yanyana koyup basmaya calisinca parmaklarim kayiyor. Bu konular hakkinda yardimci olursaniz cok sevinirim hepinize iyi calismalar.

Burada gitarim ibanez Jem 555 Steve vai modeli. Yaninda line 6 procesor kullaniyorum ve kulaklikla caliyorum. Dedigim sorunun procesor den kaynaklandigini dusunmuyorum cunku ah ve vibrato da sesi guzel uzatiyorum ama tremoloyla olmuyor malesef
 
Alexi'de after burner pot var. +25 desibel ekliyor tonuna.
Bir de kullandığı amfi farkı var. O amfiyle yüksek seste bir de after burner eklenince ve en önemlisi Alexi'deki gibi sağlam bir tuşe olunca oluyor o. ;)
 
Divebomb diye youtubede aratırsan şarkının o kısmında ne yapıldığıyla ilgili daha iyi bir bilgiye sahip olacaksın. Eğer doğru anladığım yerdeyse bahsettiğin teknik doğal harmonik ile divebomb yapılıyor orada. Sen perde üzerinde yapay olarak yapıp tremoloya abandığın için yapamıyor olabilirsin.

Tabi bu tarz tekniklerde gitarın durumu, drive pedalı ya da amfi gibi şeyler büyük önem arz etmekte.

Bir dahaki sefere videoyuda yazına koyarsan daha iyi olur ;)

 
Geri
Üst