Prs Gitarlar

Geçtiğimiz günlerde Jackson Dk2s modelini denemek için yola koyulmuştum.Yılların Cort x11, Jackson DX10D kullanıcısını tatmin etmedi bu Jackson. Ama asıl hikaye Jackson’ı denerken, şans eseri bir PRS SE (Kore) modelinin gözüme ilişmesiyle başladı ve hayatımda hiç elime almadığım bir gitar olduğu için direkt atıldım üzerine. Gitar beni şaşırtmadı dersem yalan olur. Fender & Les Paul arası bir tonu var. 25’th anniversary modeli ve SE Custom arasında da extreme bir farklılık yok anladığım kadarıyla. Aynı gitar diyebiliriz. Sadece görsel olarak bu model daha hoş. Yurt dışında bazı sitelerde direkt bu modele 650 Euro, Do-re’de SE Custom modeline 850 dolar gibi bir fiyat biçilmiş. Ben tabii ki de ikinci el alacağım.

Kafamı irdeleyen durum şu ki, 1000 TL fark ile (yine ikinci el) Epiphone LP Tribute Plus 1960’s edinebiliyorum. İkisini de test ettim, ikisi de mutlu etti beni. Temiz gitarlar. Sahipleri almış çalamayınca koymuşlar köşeye. Epiphone biraz daha, nasıl derler bilirsiniz ‘les paul gibi’ işte. Üzerinde de gibson’ın giriş modeli studio’da kullandığı manyetikler var anladığım kadarıyla. O dolgun tonu sunuyor sana.Aynı zamanda Epiphone Les Paul seçeneklerinin en üst modeli. Do-Re 1050 Euro gibi bir fiyat belirlemiş. Renk seçimine göre de farklılık gösterebiliyor. PRS’te seninle her yola girecek yaramaz, delidolu zıpkın arkadaşlar gibi. Green day modunda parçalar da çalabiliyorsun. Ancak bakarsanız çoğu kişi PRS’in bu modeli için: ‘ben zaten manyetikleri sökeceğim için alıyorum’ mantığında yaklaşmış. Epi’nin Tribute Plus’ı ile ilgili de kullanıcı yorumu bulmak oldukça zor.

Yeni başlık açmak yerine bu başlığa yazmak istedim. Bu konuda tecrübeli, Epiphone LP’nin bu modeli olmasa bile kullanımı daha yaygın ve yakın olan Custom kullanıcıları ya da PRS’in hangi manyetikle daha iyi hale gelebileceği farkındalığını kazanmış kişilerden iki seçim arasından hangisinin daha mantıklı olacağı fikrini netleştirmek adına yazmak istedim.

Epiphone Les Paul Tribute plus (4.500 TL) Hard Case ile gelecek.

PRS SE 25^th anniversary (3.500 TL) PRS gigbag ile gelecek.
 
Son düzenleme:
PRS Mark Tremonti CT 10 Top modeli ses rengi olarak çok hoşuma gitti. İnternetten araştırdığım kadarı ile üst kalite bir üretici. TR'de zor bulunduğu için yüz yüze tanışma şansım olmadı. PRS MT15 kafa amfi ile mükemmel oluyor. Sanırım bir ara bu gitarı satın alacağım.


 
Geri
Üst