Hifi Pre Amfi Için 12ax7b Lamba Tavsiyesi

Valla ben besleme devresini anlamadım açıkçası :) 6F14 (pentot) ne geziyor orda mesela? Regülatör mü yapmaya çalışmış? Devrenin korumaya geçiş hadisesi (fazla akım çekildiğinde mesela) eğer besleme devresi ile alakalıysa beslemedeki tüplerden de olabilir tabii. Ama çıkıştaki DC ile alakalı olacağını sanmıyorum.
 
6f14 değil 6p14 bende baktım hep amfi katında kullanılmış pre amfi katında hiç raslamadım ama besleme katında kullanılıyor 6p14 ile 6n2
olmadı 6p14 mudaili el84 var ondan alıp deneyeceğim başka çare yok,tabi şu kondansatörlere bir daha baktıktan sonra
aldığım kitin linki ;
jadis JP-200 preamplifier board AR
 
bu arada pre amfi korumaya geçmiyor ,amfiyi korumaya geçiriyor amfide hoparlör koruma var pre amfi de dc çıkış olunca korumaya geçiriyor amfiyi (First Watt F5 amfi el yapımı amfide hiçbir sorun yok başka pre amfi ile deniyorum hiç bir koruma yada başka birşey olmuyor)
 
Devre üzerinde veya ek olarak bu sorunu çözebileceğim başka bir fikriniz var mı? En azından deneme yapabileceğim de olabilir.
 
Sizin preamp çıkışında DC olsa bile güç amplifikatöründe mutlaka bloklanır; çünkü her ses freakansı ekipmanında girişte mutlaka bir kuplaj kondansatörü bulunur ve bulunmak zorundadır. Bu açıdan, güç amplifikatörünün korumaya geçmesinin preamp çıkışındaki DC ile alakalı olduğunu zannetmiyorum. Bunu en basitinden şöyle test edebilirsiniz: Güç amplifikatörünün girişine bir adaptörden (mesela 9V) veya pilden DC gerilim verin ve alet korumaya geçecek mi görün.

Bu tip hadiselerde ne yazık ki osiloskop ve sinyal jeneratörü kullanarak tek tek kontrol etmek gerekiyor. Böyle uzaktan talmat verir gibi yardımcı olmak zor.
 
dediğim gibi başka pre amfi ile deniyorum hiçbir sıkıntı çıkarmıyor amfi ,artık şu kondansatörleri değiştirip tekrar bakacağım.
 
verdiğiniz bilgilerden yola çıkarak sorunu hallettim diyebilirim hemde kondansatörleri değiştirmeden.Büyük ihtimalle çıkıştaki kuplaj kondansatörü( veya kondansatörler) gidik.
Bu yüzden amfi ile pre amfi arasına 3.3uf dandik seri kondansatör bağladım ve sonuç iki gündür dinliyorum ve korumaya hiç geçmedi.Şimdi daha kaliteli bir kondansatör bağlayıp bu sorunu da halletmiş olacağım :D
Yardımlarınız çok çok teşekkürler.
 
Geri
Üst