Profesyoneller hangi telleri kullanır?

PhoibosApollon demiş ki:
matis demiş ki:
"Köprü ayarları ile alakası yok" dediğinizde gülme geldi bana.........

Sen yay ayarları ile oynayınca bu köprü ayarı olmuyor mu zaten Eldrun? Strat tamamen haklı bence. Tüm ayarları yeniden yapmak gerekiyor aletin.

iyice okuyalim, okudugumuzu anlayalim yazilanlara cevap vermeden once.
kopru ayarlari ile gerginligin tabi ki alakasi yok. kopru paralel durmak zorunda, yay ayari falan yaparak gerginligi hicbir sekilde azaltamazsin.

Evet, demek istediğim buydu.0.09-0.42 D'Addarioda üst mi telinde tel Mİ ye akortluyken 6,71kg direnç varsa bunu değiştiremezsin.Direnci azalttığımızda akort düşer.Bu arada 0,10 Daddario telimde bu gün akortu Standart D ye çektim. (Pentagram gazı :LOL: ) Teller yumuşak, kalın ve süper bend yapılabiliyordu.5 perde bend oluyor ya.
 
arkadaslar yardıma ihtiyacm vr, gitarım Cort X-TH

özellikleri;(bilmeyenler icin)
Perde: 24 jumbo
Sap gövde bağlantısı: Yekpare
Gövde: Maun
Sap: Akçaağaç-Bubinga 5 parça
Klavye-Tuşe: Gülağacı
manyetikler: EMG 81/ 85
soruma gelince; gitarımı D duzeninde ve C drop olarak kullanmak istiyorum. Kullanabilecegim en uygun tel kalınlıgı ne olmalı? (sap ince oldugu icin korkuyorum yamulcak bisi olcak diye:S)
 
valla sap atması oyle kolay birsey değildir.hele senin sapta 2 parca bubinga var destekleyen.ama o akord düzenin en uygun tel 0.11 dir.bir dene.kimiler rahat bendler için 0.10 daha tercih eder ama cok yavsak(baska kelime bulamadım :D) bir his yaratıyo 0.10...dene bence ;)
 
batikon demiş ki:
Floyd-Rose kullanan arkadaşlar, Elixir tellerin FR ile verimliliğini yorumlayabilir misiniz?
elixir i överler genelde çoğu konuda ama diğer tellere göre çok pahalılar gerçekten.. earnie ball, dean markley, dr gibi teller 10-15 ytl ye alınıyor, elixir hiç almadığım için bilmiyorum ama 20-30 civarı birşeydi sanırım..
 
Tüm başlıklarda ve tüm forumlarda aşırı övüyorlar.. Zaten Elixir almazsam öncelikle cash'in "sit" dediği telleri arayacağım, sitesinden de görebilirsiniz FR için özel telleri var. Inu-Tashak, sen daha önce denk geldin mi izmirde?
 
batikon demiş ki:
Tüm başlıklarda ve tüm forumlarda aşırı övüyorlar.. Zaten Elixir almazsam öncelikle cash'in "sit" dediği telleri arayacağım, sitesinden de görebilirsiniz FR için özel telleri var. Inu-Tashak, sen daha önce denk geldin mi izmirde?
"sit" diye bir tel markasını ilk defa duydum açıkçası. elixir alınca diğer tellerden daha uzun süre idare ediyor diyolar. ben şahsen ayda 1 kere 10 ytl lik earnie ball almayı tercih ederdim. sonuçta uygun kalınlıkta alırsanız ve floyd rose köprünüzde sorun yoksa 1 ay rahat rahat dayanmalı diye düşünüyorum..
bu arada batikon, okul ne senin? izmir fen falan mı? :D
 
Elixir çok iyi diyorlar.Bundan sonra onu kullanmayı düşünüyorum.Elim çok terlediği için çabuk paslanıyor teller.
Ernie ball tellerinin arka kısmında kullanan sanatçıları yazmışlar ki liste bayaa bi uzun.Tınılar ilk başlarda çok çok iyi ama korozyondan dolayı sonraları donuklaşıyor.bu yüzden elixir uzun süre dayanıyor diye ona geçmeyi düşünüyorum.Ayrıca elim güçlensin diye 11 kullanmaktayım yakında 09 a dönüş yapacağım.

Tel kalınlığına gelince bas tellerin normalden kalın olmasının tona faydası olduğunu duydum.Mesela Malmsteen 08 den 49 a uzanan bir set düzmüş gitarına.Hiç denemedim ama alt tellerde çalmayıda kolaylaştırır heralde.
 
Geri
Üst