Gitar Gövdesi Ve Sapı Almak

G

Godhead

Çinden ortalama 90$'a 3kat maun gitar gövdesi ve 60$'a gitar sapı getirebiliyorum bunlar sadece oyuk ağai şeklinde sapta perdeler falan var sizce bunlardan alıp iyi bir manyetik alıp gerekli köprü burgu vs. yaptırılırsa nasıl bir sonuç alınır?
 
thomann'dan 75€ +30€ nakliyeye harley benton kit getirsen daha risksiz olur fikrimce.. arkadaşlarla 2-3 kit topladık hiçbiri için de mutsuz olmadık.. ağacına bakmak gerekir elbet istediğin var mıdır diye..
çin'le ticaretten anlamadığım için esas soruya bişey demem zor, ama thomann'la sorunsuz gerçekleşiyor bu iş.. kit fiyatlarını da ayarlamışlar, gümrüğe takılmadan kapımıza kadar geldi..
 
Hocam forum içerisinde ben dahil birkaç kullanıcı gitar gövde, sap ve muhtelif parçaları satmakta. Çinden gövde sağlam gelir ama sap şans işi. Fret yerlerinin yanlış olmasından tutun uygun olmayan ağaç kullanımından doğan sap bükülmelerine denk gelmek olası.

Bu saydıklarıma illaki denk geleceksiniz diye bir kural yok yanlış anlaşılma olmasın. Şans toleransları çok düşük kaliteli ürün de gelebilir.

Ben de @dingdongdaddy kullanıcısına katılıyorum, yurt dışından getirmeye karar verirseniz Harley Bentonun kitlerinden getirin. Onlar da Çin üretimi ama sövüp savabileceğiniz bir firma kendi markası altında satıyor :)
 
Her Çin malı kötü olacak diye bir kural yok. Ama SX'lerdeki gibi ağaçlar genelde iyi seçilmiş olacak diye bir kural da yok. Bence önceliği mümkün mertebe Thomann veya Ebay'a vermeniz daha mantıklı olur.
 
Çine hiç bulaşmamak gerekli. Büyük risk almış olursunuz. Forumda thomanndan kit şeklinde alınma bir harley benton konusu vardı. Alıp toplayan arkadaşın yorumları kötü değildi. Bence o arkadaştan detyalı bilgileri alıp hangi kasa istiyorsanız thomanndan harley benton kitlere bi göz gezdirin. Hemen her kasası var...
 
Ebay'de çok güzel seçenekler var. Gövde forumda da var. Önemli olan sap. Fret aralıkları, üst eşik kalitesi ve ağaç kalitesi çok önemli. Bütçeye göre ben ebay'deki seçeneklerde yardımcı da olabilirim.
 
Bir gitar üzerinde değiştirililemez tek parçalar ağaçlar. Bu ebeple ağaçları iyi olan gitarlar tercih etmek lazım. Ağaç türüne göre bir iyilik değil bu. Ağacın kalitesi ile ilgili. Her one piece gövde yada sap iyi değildir mesela. Her multi pieceler de kötü olmaz. Ama bilmeni isterim ki, Çin'den gelen gitarlar maun değil. Tecrübe ile sabit. Mauna benzetilmiş farklı bir ağaç. Hatta tahminimce maun rengi seyrek bir boyanın içinde bekletilerek renk tonu maun ayarına getirilmiş. Ve Çin'de bu işi yapan fabrikalar var. Yani bir Çin sitesi üzerindeki satıcıların çoğu aynı yerlerden alıyor gitarları.

150$ a getirebildiğini söylüyorsun ya. Bu da 400-450TL. Bence üzerine biraz daha koy ve Epi standartlara yada customlara bak. Hatta bu aralar sahibinden de 999 tl ya bir gibson menace bile var.
 
Geri
Üst