Baba Zula

garipliğiyle başımın dönmesini sağlıyor. yüzde yüz orjinal. hislerimin en ucuna kadar ulaşıyor. nedir bab zulayı farklı kılan? düzensizlik? duygusal virtüözlük? ne?
 
ya babazula'nın hiçbir albümünü dinleyemedim ama eski zen elemanları tarafından kurulduğu için ne tür müzik yaptıklarını biliyorum..gerçekten insanı uçuruyolar ya:)
geçtiğimiz eylül ayında antalya'daki bir rock organizasyonunda çalacaklarını duydum bulutsuzluk özlemi'ne alt grup olarak..sevindim,dinlemeye gittim ama koca bir hayal kırıklığı: başka bir yerel grup çıktı sahneye!
 
Deneysel müzik diyorlar müziklerine!Doğaç ın doruğa çıktığı an !Kızgı kumlardan serin sulara !BABAZULA bu çouk oncağı deil!
 
e o zaman almalı.. zaten korkum şu ki, parasızlığın kıskıvrak yakaladığı ruhum iki yeni albümle huzur bulursa, e bu albümlerin devamı da varsa... dayanamam gider alırım die düşündüm sonra da açlığa dayanamam gider ölürüm gibime geldi :p
 
Yaklasik 1 ay önce konserlerine gitdim. Müzikleri baya bir degisik. O kadar degisik ki hic birsey icmeden kendimden gectim ve konserlerini gözlerim kapali dinledim. Bir albümlerini taniyorum sade "üc oyundan onyedi müzik". ilk kez parcalarini dinledigimde "...babamiz bizi sevmedi sevmedi...cirkindik" (parcanin ismi: babasiz kizlar balosu) hey dedim, güzel, gercekten güzel. Burdan tavsiye!
 
yaptıkları müziği tam bir kalıba sokamıyorum ama etnik müzik diyebilirim herneyse an itibariyle kendimi ritmlerine kaptırmış durumdayım. ruhani oyun havaları..bulun bir yerlerden dinleyin
 
obareyyyy
fatıh akın ın yenı cektıgı belgeselde baba zula da var...
sound of ıstanbul belgeselın adı...
 
ilkdinleyişim album değilde canlı performansları olmuştu ki gözüme görünen olay karikatür tipli adamların müzik yapmak için oray çıktığıydı , sonra bab zulanın babası da geldi , solisti , sonra hafiften başladılar tini mini falan filan diye , ben bekliyorum bişeyler olacak ama hayırdır diye :) , sonra baba üzerine garip bişeyler giymeye başladı , kesmedi sonra kafaya garip bi maske taktı ki o an adamları bilek metalci zannettim :) , hassiktir ulan bu ne boyle falan diye soylenirken müzik yavaş yavaş kanıma işlemeye beni cezbetmeye başladı , bi garip adamlar yani , dinlemeden karar vermeyin :)
 
Babazula,Zen den çok farklı bir grub.Zen deki sözler gibi sözler yok pek,tabi onun uçmuşluğundan nasibini alıyor ayrı konu.Daha Etnik ve daha çok saz sesleri çıkıyor babazulada...
Son albümündeki Yabancı Solistin sesine bittim.
 
Geri
Üst