LTD M-100FM versus Cort KX 1F(yada Cort KX1) :)

D

dreadlust

Arkadaslar selamlar oncelikle... Malum yeni gitar alma zamani geldi ve her gitar calan insan evladi gibi kararsizlik had safhada... Sizden ricam yazdigim 2(3) gitar hakkinaki dusunceleriniz ve onerileriniz...

Elimde 750 YTL gbi bir para var..(biraz daha kas kendini biriktir fender al gibson al demeyin daha boss gt8 alacagim :) )

Ve basit incelemeler sonucu LTD M-100FM ve Cort KX1F(yda KX1) arasinda kaldim.. ozellikleri yaziyorum vizlerin fikrini almak istiyorum:

LTD M-100FM

Marka Japonya Uretim Endonezya :)

LTD M-100FM Elektro Gitar

The ESP LTD M-100FM Electric Guitar has an agathis body with a flamed maple top, 25.5" scale maple neck with rosewood fretboard and extra jumbo frets. Black hardware. Licensed Floyd Rose tremolo, and ESP LH-100 pickups.

ESP LTD M-100FM Electric Guitar Features:

Bolt-on 25.5" scale maple neck
Agathis body with flamed maple top
Rosewood fretboard with XJ frets and model name at 12th fret
ESP LH-100 pickup set
Volume, 3-way switch, tone controls
Black hardware
Floyd Rose-licensed tremolo

!!!!!! FiYAT: 730 YTL....

Cort KX1F

Marka Japonya Uretim Japonya :)


Tel uzunluğu: 25 1/2"
Bağlantı: Yekpare
Sap: Maun
Gövde: Maun - alevli akçaağaç
Klavye-Tuşe: Gülağacı
Manyetik: MightyMite Motherbucker (H-H)
Köprü: TonePros Lic. Locking bridge (C-TPFP) w /string thru body
Perdeler: Geniş stil (2.7mm) 24 perde
Akort mekanizması: Die cast
Kontroller: 1vol, 1ton (coil-tap)-3 yollu manyetik seçme anahtarı
Donanım: BN

!!!!!!!! FiYAT: 750 YTL civari..

Cort KX1 de ise sanirim tek fark Bağlantinin "Yekpare" degilde "Vidali" olmasi ve Gövdenin sadece "Maun" olmasi(yani Alevli Akcaagacla Maun degil(KX1F deki gbi)

Dikkat etmenizi istedigim birkac sey var birde.. LTD de Gövde Agathis bunun etkisi nedir.. ilerde manyetik degistirmeyi dusunuorum ve alette kaldirabilsn bunlari.. Floyd Rose o kdar onemli degil.. Bazen 1 ses dusurecegm telleri(D Akor dizilimi) durmadan ayar ypmak istemiorum) bir Oktav pedal isimi gorecek dusuncesindeyim..


Neyse arkadaslar dusuncelerinizi ve onerilerinizi bekliyorum.. bunlardan birisimi yada Alternatif birseymi?? Tarz olarak Rock/Metal calacagm bu gtarla...

Tesekkur ederim simdiden sizlere... :) optum by hehe
 
Bence cort al (yalnız kx1f japon değil kore üretimi aklında olsun) en azından maun gövde ve yekpare sap çok büyük fark yaratır,emin ol manyetik takviyesiyle çok sağlam bir gitara sahip olursun.Ltd nin ağacı aghatis ki benim bildiğim kadarıyla suntadan biraz daha hallice bir ağaç.(aslında ağaç olduğundan da emin değilim,sıkıştırılmış bir malzeme diye biliyorum) Ayrıca floyd rose bu fiyat aralığındaki gitarlarda çoğunlukla baş ağrıtmaktan öteye gitmez.Yani benim fikrim uzak ara cortun önde olduğu yönünde.Bence pişman olmazsın..

Biz de öpüyoruz canım :)
 
Geri
Üst