Akustik Gitarlar

Arkadaşlar ya Ibanez AEG8E yi bilen var mıdır? Almayı düşünüyorum, ama bi sorayım yine de dedim. Görüşleriniz için şimdiden çok teşekkürler..
 
Ibanez akustik gitarları PeeeDeee arkadaşımız gibi ben de merak ediyordum bilgisi olan birisi görüşlerini paylaşırsa sevinirim. Bir de benim asıl merak ettiğim akustik gitarın tonundan çok kalitesi yani uzun ömürlülüğü. Ton her zevke göre değişiyor ama özellikle çok pahalı olmayan(400ytl ve altı) hangi markalar kalitelidir bilen var mı? Sap gövdeden katırt diye ayrıldı benzeri şeyler okudum forumlarda. Ben de öyle bir gitar almaktan korkuyorum.
 
Slave senin fiyat aralağında gidip müzik dükyanlarına orda gitarları denemen gerek bence.Çünkü o fiyatlarda farklı ilginç şeylerde çıkabiliyo.Mesala ben bi ovation flan denemiştim galiba tam hatırlamıyorum ama esas kalitede olanlarden değildi fakat ton da fena değildi.İbanezler de bence orta veya ortanın biraz üstü akustikler.
 
Ibanez akustik gitarların başka firmalarda üretilip üstüne ibanez tarafından marka vurulduğunu duydum bu doğru mudur? Eğer doğru ise alacağım akustik gitarda hiç markaya bakmadan sesine ve ilk bakışta kalitesine bakarak ucuz birşey alıcam. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Slave, Asım Can Gündüzün bir yazısında okudum ben onu.Düz isimleri vermemekle şöle diyor"Bir çok büyük marka olarak bildiğimiz firimalar malzemelerini Kore de yapıp Amerikan malı diye satıyo".Veya gitarın ağaçlarını farklı sunuyolar vs.Bencede en doğru olan sesine bakmak tabiki, internette yanıltıcı bilgiler çok fazla bence.
 
arkadaşlar washburn akstkte cok ıyı bı modelı wr dk 20 cok ıı ona bakn derm mydkknda wr mnytkte akord aletı flnda wr agacı cok ıı we amrkn bkn derm
 
şu an takamine signature gb7c ve eg 320 sc modellerini kullanıyorum..daha önce de onlarca akustik gitar markası kullanmama rağmen (cort,ovation,dean,aria,ibanez) hiçbiri takamineler kadar isteklerimi karşılamadı..özellikle türkiyede bulunan akustikleri baz alırsak takamineler kalite açısından çok üstün..çin üretimi olanlar bile sırıtmıyor..alternatif olarak ise yamahanın üst modelleri ve godinlere bakılabilir..
 
Açıkçası fender hiç çalmadım bilemiyorum. Takamine'ninkiler hiç fena değil. Cort'unkiler de fiyat/performans açısından oldukça iyiler. Hepsini denemen lazım sana en iyi gidenini bulman için. Ama Takamine ve Cort oldukça iyiler. Denemeni tavsiye ederim dostum.
 
Geri
Üst