Fender 110 Volt Amfi 220 Volt'ta Kullanma Dönüştürücü Önerisi

Selamlar Amerika'dan 74 model Fender Super Reverb getirtiyorum şimdi tabi ki bunu step down transformer ile kullanmam gerekicek ama birkaç yabancı forumda bizim prizlerde çarpılma riski olur gibi şeyler de okudum açıkçası biraz korkuttu doğal olarak sanırım 500 wattlık bir dönüştürücü yeterli olur amfi için sizin bu seviyede kullandığınız topraklamalı vb bir transistör önerisi almak istiyorum Türkiye'de bulunan şimdiden teşekkürler :)
 
Alacağınız dönüştürücünün gücünü bulmak için, amplifikatörünüz kaç W ise 2,5 ile çarpın (Tüplü amplifikatör olduğu için). Örneğin 45W modelini almış olsanız 45 x 2.5 = 110W olacağı için bu ve üzeri bir güçteki dönüştürücüyü kullanmalısınız.

Ataba'nın bu güçlerde herhangi bir modelini kullanabilrsiniz. "Ataba 220 110 çevirici" diye arattığınızda epeyi sonuç çıkacaktır. Uygun güçte bir tanesini seçip kullanabilirsiniz. Bilumum koruması (sigorta, aşırı gerilim, aşırı akım, topraklama vs.) mevcut.

NOT: Reklam değildir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Sağ olun biraz dıdının dıdısı gibi bir soru olacak ama şimdi Ataba'da on/off switch var neyse önce dönüştürücüyü takıp 'on' pozisyonuna getirip sonra amfiyi takmam mı sağlıklı olur yoksa direk amfiyi takıp sonra açmak veya hep 'on'da tutup direk aktarıcıyı priz olarak kullanmak mı
 
Burada dönüştürücüyü sabit bir "priz" gibi düşünün. Amplifikatörünüzü kullanmadığınız zaman fişten çıkarma gibi bir adetiniz varsa, dönüştürücü hep fişe takılı durabilir. Normalde mutlaka ampli üzerindeki on/off düğmesini kullanacağınız için dönüştürücünün on veya off'ta kalmasının bir önemi yok. Keyfinize göre... Ama sık sık ampliyi de dönüştürücüyü de kapat/aç yapmamak lazım.
 
Geri
Üst