Akord Kaçırma Sorunu

Satılıkta bulunan Gibson Les paul 60's Tribute gitarımda akord kaçırma sorunu baş göstermeye başladı.Özellikle G teli.
Bend atıyorum biraz pese kayıyor kuvvetli bend attığımda ise iyice pese kayıyor.Fa# ile G arasında bir yere konumlanıyor.
Az önce sol telinin akordunu yaptım,ard arda peşpeşe bend attım, pese kaydı.Sonra akordunu yaptım.Düzelti ve akord kaçırmamaya başladı.
Fakat..
Ne zaman akord burgularının tele bağlandığı bölgeden floyd rose gibi baskı yapıp bıraksam durum tekrar eski haline dönüyor.Tekrar aynı şeyi yapmam gerekiyor.
Akord burgularını değiştirmeyi düşünüyorum, bu konuda bilgim yok.
Çözüm, Kilitli burgu tavsiyelerinizi alabilirim.
Gitarımın üzerinde Kluson-style Gibson Deluxe burgular var.Bazen akord yaparken hafif, kolay bazen sert dönüyor.
Çözüm önerisi, değerli fikir ve tecrübelerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Kilitli burgu kesin çözüm olur. Fakat öncesinde üst eşiği 2B kurşun kalemle biraz boyayın. İşe yararsa Grafit bir üst eşik işinizi görür.
 
Fakat..
Ne zaman akord burgularının tele bağlandığı bölgeden floyd rose gibi baskı yapıp bıraksam durum tekrar eski haline dönüyor.
Bunun sebebi büyük ihtimalle üst eşikteki tel yuvalarının bozulması, kurşun kalem bu aşamada tam olarak sorunu çözmeyecektir. Tecrübeli bir luthier eşikteki tel yuvalarını onarabilir, yeni bir eşik yapabilir. Eğer ki illa kendim çözeceğim dersen internetten ingilizce kaynaklara bakıp derman arayabilirsin ancak ben bir ustaya götürmeni tavsiye ederim.

Edit: Fikir vermesi açısından şu videoyu da paylaşayım.
 
Son düzenleme:
Ben bir çözüm önereceğim, %90 çözeceğini düşünüyorum. (ÇÖZEMEDİ.)

Şimdi bir üstteki videonun başında, direk headstock görünüyor. Mevzu bahis, akord kaçıran burgunun üzerindeki pul varya, onu biraz sıkın. Büyük ihtimalle nispeten gevşektir. Hatta bunu tüm burgular için de yapabilirsiniz.

Umarım çözer...

Edit: Ekstra çözüm. Gibson'ın dandik üst eşiğini söküp çöpe atmak, yerine Black Tusq takmak...
 
Bu sorun 99% telin ust esikte takilmasindan kaynaklaniyordur. Burgularla ilgili olmasi cok dusuk bir ihtimal. Ust esik uzerindeki G telinin gectigi yuvayi ince bir zimpara
ile cok hafif zimparalayin (zimparalamayi yuvanin mevcut egimini degistirmeden yapin) sonrada tel yuvasina biraz grafit tozu (kursun kalem ucunu zimparalayaral elde edebilirsiniz)
dokun. Grafit tozunun yuvada kalmasi icin tozu az miktarda vazelin ile karistirip yuvaya bir kurdanla surebilirsiniz. Bu sekilde tel yuvasi duz ve kaygan hale gelecek ve tel orada takilmayacak. Bunun sorununuzu cozecegini dusunuyorum.
Bu sekilde grafit esige de ihtiyac olmayacaktir.
 
Şaka mı? tahta kurşun kalemle üst eşiğin tel yuvalarını boyadım, çözüldü.
Fakat üst eşiğe durup yan gözle baktım.Kaliteli üst eşik tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Geri
Üst