Amplitube Sorun

Ders verdiğim öğrencinin birine pratik yapması için amplıtube ve asio kurdum. Amplitube açıldığında sistem sesi kesiyor.Ses kartı olarak asio seçili. İşletim sistemi win7. Program amplitube 2. Onboard ses kartı mevcut. Yani youtube üzerinden video açıp pratik yapamıyor. Ya amplitune çalışıyor ya da PC. PC üzerinden müzik yapımında pek deneyimim olmadığı için sorunu çözemedim. Teşekkürler.
 
Amplitube çalışırken sistem seslerini alamamanız normal. Bazı onboard kartlarda sistem sesleri de geliyor ama bu tür özel bir yazılım ses kartını kullandığı zaman başka bir uygulamadan ses alınamıyor.

Şarkıyla pratik yapmak için Guitar Rig 5 kullanmanız daha iyi olur bence. Programda Tapedeck bölümünde mp3 olarak ses çalınabiliyor. Veya ucuz yollu bir pci veya usb ses kartı daha takarak sistem seslerini o kart üzerinden alabilirsiniz. O zaman da o ses kartına ayrı bir hoparlör veya kulaklık bağlamak gerekecek ses almak için, unutmayın.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Aslında ben de öyle biliyorum ama bundan bir 7-8 sene önce onboard ses kartlı pc ye bu şekilde amplitube kurup çaldığımı hatırlıyorum. Gitar çalmayı öğrettiğim komşumuzun çocuğuna bütçesi olmadığı için kurayım dedim böyle bir sorunla karşılaşınca şaşırdım. Demek ki o zaman benim kullandığım kartta onboard olmasına rağmen böyle bir özellik varmış. Teşekkürler.
 
Bazı onboard kartların bahsettiğiniz şeyi desteklediğini ben de biliyorum fakat genel olarak sistemin çalışması bu şekilde.

Amplitube yerine ben de Guitar Rig öneririm hem mp3 çalacak kısmı var hem de metronomu. Onun dışında ucuz yollu, 45-50 liralık bir pci kart da almış olsa yine aynı şey yaşanacak. Şu an masaüstü bilgisayarımda Creative X-fi 7.1 pci ses kartı mevcut mesela, ufak tefek Amplitube kullanırım diye almıştım zamanında ama kullanamadım. Sizin de bahsettiğiniz sorundan ötürü.
 
Geri
Üst