davul eğitimiyle ilgilenen kişiler:)

K

kaufman

slm arkadaşlar ben müzik hayatına yeni başlayan bi kişiyim. davul çalıyorum daha doğrusu çalmaya çalışıyorum.bana biraz eğitimle ilgili görüntülü veya görüntüsüz bilgi gerekiyo kendimi geliştirmem için ilgili arkadaşlardan yardım istiyorum şimdiden teşekkürler:))))
 
youtube da dave weckle tekniklerine bakarsan,ama oturma dan tut baget tutmaya kadar her türlü ayrıntıya bi kere olsun fikir kalması açısından bakarsan,birde metronom lu çalışırsan (ama haftada en az 2-3 saat davul çalmalısın) bence ilerletirsin..kolay gelsin
 
Kaufman öncelikle kendine şu soruyu sormalısın davul çalmak istiyormuyum çünkü davul çalmaya karar verdikten sonra önünde gerçekten zorlu bir süreç başlayacak.Daha davul'un başına oturmadan önce yapman gereken öğrenmen gereken bir sürü şey var.

İlk önce davul nasıl bir alettir, davul bu sesi nasıl oluşturur, davul nasıl yapılır gibi entellektüel bir merakla bunları öğrenmelisin. Davul'un başına oturup bir şeyler yapmak istiyorsan yani davulcu olmak istiyorsan ilk önce ellerini parmaklarını ayaklarını ve kafanı tam anlamıyla kontrol edebiliyor olmalısın. Bunları kontrol etmeyi öğrenmek içinde yapman gereken alıştırmalar ve çalışmalar var. Müzik ile uğraşacaksan vaktini tamamen müzik'e ayırmalısın çünkü müzik öyle bir olguki insan hayatı müzik'i bitiremiyor insan ömrü buna yetmiyor. Davul günde bir saat'ini ayırıpta çalabileceğin bir enstürman değil.

Eğer ingilizcen varsa internet de biraz araştırma ile ustaların davul konusunda neler yazdığını okuyabilirsin. İngilizcen yoksa da bir şekilde onları türkçeye çevirip okuyabilirsin.

Öncelikle bagetleri tutmayı, taburene nasıl oturman gerektiğini nasıl durman gerektiğini öğrenmen gerekiyor ve baştan doğrusunu öğrenmen gerekiyor eğer baştan yanlış öğrenirsen ve buda sende kemikleşirse ileride çok daha zorlanırsın.Sonra basit metodlar bulup onlar ile çalışmalısın mesela speed stick control bu metodu ellerinle çalış sonra ayaklarınla sonra sol ayak sağ el sonra sağ el sol ayak gibi ben sana şimdi kabaca anlatıyorum ama bunun gibi birçok metod var.Bu tür çalışmalar ile bunun gibi daha çok yapman gereken şey var kendini hazırlamalısın sonra davul çalmak için uğraşmalısın.Bulduğun her davulcunun yada davul ile uğraşan birilerinin yakasına yapış soru sormaktan çekinme aklına gelen en aptalca soruyu bile sormaktan çekinme ve birileri çalarken bıkmadan sıkılmadan senden daha kötü çalıyor olsa bile izle. Bulunduğun yerdeki yada çevrendeki en iyi davulcuyu bulup onun yardımcılığını yap davulunu kur davulunu temizle davulunu topla davulunu taşı vede kesinlikle biran önce kendi malzemeni al

Burada uzun uzun bildiklerimi yazmak paylaşmak isterim ama malesef o kadar vaktim yok ama istersen vakit ayırmaya çalışırım.
 
walla iron cobra bu durumdan bende çok şikayetçiyim ama yok sanırım altyazılar.:D
sadece gözlemlemeye ve vücut dilini anlamaya kalıyo iş ha bi de sabır...:D
 
bir de unutmadan pad le egsersiz yapmak sadece sektirme yi geliştirmeye yarıyor.sektirmeyi öğrendiğin an olayı bitiyor pad in.kesinlikle kendine bir setup oluşturmalısın ve her farklı davulda bu setup a göre çalmalısın.pad la olcak iş değil.ve sabırlı olmak 1.derece önemlidir. amacım bilmişlik taslamak değil yanlış analama beni ama davul gerçekten ALIŞANA kadar zor bir enstrüman....
 
dostum davul netten pcden vıdeodan falan ogrenılmez...davul calmayı ogrendıkten sonra alırsnz cdlerını ızlersın yapabılcegın teknıklerı alırsnz kendıne katarsın...ben arkdsların yaptıgı netten dawe weckle bak falan bunlarla davulcu olunmaz..ıs sende bıtıyor ..evde davulun yoksa gıder muzık markeetlerden calısma pedı alırsn bıde metronom babalar gıbı gunde 3-4 saat calsırsnz egzersızlerı olursn bı davulcu...ama ust teknıkte bıırı olman tamamen sana baglıdır...davul kursları almaya calıs ..
 
muzik aleti calmak istek , azim ve fedakarlık ister.
bunlardan biri bile eksik olursa istedigin noktaya yaklasamazsın bile.
metronomla ve ritm alıstırmalarıyla baslamak mantıklı bir girise benziyo ama sakın ilk etapta virtüözlerin yaptıklarını taklite baslama.
zor gelir bıkarsın.
baslarda gözünü ayırmadan izle ve anlamaya çalıs.
kulaklarını sivrilt davul ve biraz da bas için. bunları müzigin içinden ayırıp dinlemeyi öğren.
ölcü çalış. ölcü bilgini güclendir ki sana yardım eder bu. ne yaptığını bilirsin. ezberden gitmekten daha iidir.(kaçlık nota vurduğundan haberdar ol demek istiyorum. 1/1 , 1/2 , 1/4 , 1/8 , 1/16 , 1/32 ...)
davulun parcalarının ismini öcren. ne islevde olduklarını.
bütün bunları internette biraz araştırarak ögrenebilirsin.
egitim videolarına fazla girmene gerek yok bence.
bi davul metoduna bi göz gezdir.
alıştırmaların nasıl bi mantıkta ilerlediğini gör , ki cook cesitlenmiyorlar. yani metod almana gerek yok.
sonra sevdigin ve basit görünen bir iki sarkıyı calmaya calıs. bire bir calmaya calıs önce , dogaclama sonra gelir.

bakalım neler yapabiliyorsun , bunu anladıktan sonra tekrar dusun devam etmek istiyor musun diye. cunku daha sadece baslangıctı bu...
 
vlla ben bir yıldır davul çalıyorum..daha yeni bi ustam..ustam olmadan önce davulum yoktu öle okulda ya da barlarda sabahları çalıodum o kadar..pedlerle çalıstım yastıklarla çalıstım ama ama yani twin kullanmayı hala bilmiorum:Dama örenmeye başladım ve iyi gidiyorum...sana tavsiyem ilk başlarda elle ayaklarını ayırmaya çalıs..bak mesela bruak gürpınar ilk başlarda zil olarak lamba karpuzu trampet olarak taburenin üstu kick de ttahta zemin sonra ii olacak
 
Hersey çalışmakla alakalı bıkmadan usanmadan çalışırsan en sonunda biyere geliceksin. Bana sorarsan hocaya git. Hocanın büyük bi yararı olmuyo ama öğrenme zamanını kısaltıyo. Ayrıca tekniği kendi başına öğrenmek çok zor. thedrummer21 in dediği gibi illa davula da ihtiyacın yok al kitaplardan defterlerden bi set yap çalış. sonra da pratiğini geliştir. Çalmak istedikten sonra yol çok.
 
Geri
Üst