Crossfire

CROSSFIRE da Zimbabwe'den zaten. Küçükken ithal edildi, burada olgunlaştı, semirdi, demo yaptı, albüm yaptı...
Geyik değil de, hedef yurt dışı olunca oradan isimler örnek alınarak hareket ediliyor pek çok konuda. Haa kötü mü oluyor, hiç de değil.
 
Az önce yeniden dinledim, sololar gayet güzelmiş. Aslında dediğim de kötü birşey değildi zaten. :)

Bu grubun Türk olduğunu bilmesem, Avrupalı zannederdim doğrusu. Cidden güzel iş...

Avrupa demişken, Crossfire 2 sene kadar önce bir Alman plak şirketi ile anlaşmıştı. Ne oldu? Albümün yurtdışında da piyasaya çıkma olasılığı var mıdır?
 
Üzülerek aynı evi paylaşmakta olduğum Crossfire menajer kişisi diyor ki;
Alman firma Remedy Records fazlasıyla ölü yiyici davranıp grubu sömürecek bir yaklaşım ile yaklaştığı için albümü basması için onay çıkmadı grup elemanlarından.
Bu işten para zaten kazanılamayacak ama yaklaşım, bakış açısı fazla ticari olduğu için grup samimi bulmamış firmayı.
Fakat bu firma etiketi ile yayınlanacak olan "The Revivalry - A Tribute To RUNNING WILD" albümünde grup "Beggars' Night" parçasının kendine has yorumu ile yer alıyor.
 
CROSSFIRE ne yazık ki çok istemesine karşın bu yıl
ROCK ISTANBUL 2005 festivali sahnesinde yer alamayacak.


ROCK ISTANBUL 2005
Kısa bir süre önce grubun ROCK ISTANBUL 2005 Festivali kapsamında sahne alabileceğini öğrenmiştik fakat "alternatif sahne" mi yoksa "ana sahne" mi olacağı konusunda kesinlik yoktu.
Geçtiğimiz günlerde ise 21 Haziran Salı günü, grubun müzikal idollerinden Megadeth ile birlikte, aynı gün ve aynı sahnede canlı performans sergileyeceğini öğrendik.
Bu festivale dahil edilmek, albümü yeni çıkan grubumuzu hem daha geniş kitlelere tanıtmak, hem de büyük sahnede çok daha etkili bir performans sergileme anlamında gerçekten çok iyi bir fırsattı. Fakat tüm bunların ötesinde Megadeth ile aynı gün ve aynı sahnede çıkacak olmak büyük bir onur, yıllar boyu gurur duyacağımız bir performans olacaktı.
Ayrıca festivalin genel konsepti düşünüldüğünde agresif müzikal yapısı ile o sahnede yer alabilmek, yaptığımız müzikten taviz vermeksizin başarıya ulaşmak anlamında da grubumuzun doğru yolda olduğunun göstergesi olacaktı (ki bu şansın tanınmış olması bile bizim için halen hem bir onur, hem de başarı anlamında göstergedir)...

Tüm bunların yanında Crossfire kemik yapısı için çok önemli bir tamamlayıcı olan vokalist Uğur'un gruba dahil oluşunun da bir Megadeth konseri için İstanbul'da olduğumuz sırada (3 Temmuz 2001) gerçekleşmiş ve ideal kadronun bu şekilde oluşmuş olduğunu düşünürsek, manevi olarak da Megadeth ile çalmak çok önemliydi bizim için. Crossfire'ın bugün gelebildiği yerde, yıllar önce grup kurulurken fanı olarak izlediğimiz Megadeth ile aynı kulisi paylaşabilecek olması byük bir gurur kaynağı idi.

ROCK REPUBLIC FEST 1
Grubumuz bu yıl hem Rock İstanbul, hem de Rock Republic Festivallerinde sahne alma şansı yakaladı. Şubat ayındaki İstanbul konserimizden bu yana Rock Republic Festivali kapsamında sahne alacağımızı biliyorduk. Çok kısa bir süre sonra da ilk afişlerde adımızı Slayer, Over Kill ve Doro gibi isimlerle görmekten gurur duyduk.
Fakat geçtiğimiz günlerde Rock İstanbul 2005 için de grubun sahneye çıkışının kesinleşmesiyle; on gün arayla gerçekleşecek iki büyük festivalde sahne alacak olmanın "etik" olarak uygunsuz olacağı (!) uyarısı ile karşılaştık.
Rock Republic organizatörlerinin iki festival arasında seçim yapmamızı isteyen bu kuralını anlayışla karşılamaktan başka seçeneğimiz yok. Etkinliklerinin kalitesini korumaya yönelik koydukları kurallarını düşünüyor ve bu doğrultuda hareket etmek istiyorlar doğal olarak.

CROSSFIRE
Her iki festival sahnesine de başvurmuş olmayı "etik bir kabahat" olarak değerlendirmiyoruz.

Ankara çıkışlı bir grubun İstanbul sahnesinde kendini göstermesi için çok sık şansı olmuyor. Özellikle de seyirci niteliği ve niceliği olarak büyük festivaller albümü yeni çıkmış bir grup için kaçırılmaması gereken fırsatlardır. Hele ki ülkemizde bu tarz büyük festivallerin sayıca azlığını da düşünürsek, gerek bu işten maddi kazançları olmayan grup elemanlarının manevi tatminleri, gerekse de daha geniş kitlelere müziğini tanıtabilme kaygıları her grubu daha çok konser verme, daha sık canlı performans sergileme konusunda amaçlara yöneltiyor.
Yöneltmeli de zaten! Amaç takipçiler ile paylaşım ise gerçekten, bu konudaki girişimleri asla ve asla "etik kabahat" olarak değerlendirmemiz söz konusu olamaz!

CROSSFIRE olarak çok zor bir durumda kaldık.
Her iki etkinliğin de grubumuza yararı olacağı ortada. Tercih yapmamız gereken şu noktada da, adımızın şubat ayından beri afişlerinde yer aldığı Rock Republic Festivali sahnesinin, adımızın henüz açıklanmamış olduğu Rock İstanbul 2005 sahnesine tercih etmenin seyirciye karşı duyulan sorumluluk anlamında daha yerinde olacağına karar verdik.

Bu nedenler ile CROSSFIRE bu yıl Rock İstanbul 2005 ana sahnesinde yer alamayacak

ÖZÜR ve TEŞEKKÜR
Bize tanıdığı sahne şansından ötürü Rock İstanbul Festivali organizasyonuna ve özellikle de Bülent Bey'e teşekkürlerimizi sunmak isteriz.
Bize sağladığı bu olanağın yanı sıra zor ve karmaşık durumumuza karşı anlayışla yaklaşımdan ötürü de teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Bu tarz bir etkinlikte sahne alamadığımız için kendilerini ve ekip arkadaşlarını güç durumda bıraktıysak özür dileriz. Ayrıca tüm Rock İstanbul ekibine ve bu konuda aracılık yaparak yardımcı olan Atlantis Müzik'ten Tansel Bey'e de teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Borcumuz var... Umuyoruz ki başka etkinliklerde görüşeceğiz...

Son olarak Rock İstanbul sahnesinde CROSSFIRE paylaşımını da yaşamak isteyen tüm takipçilerden ve metal fanlarından özür diliyor, anlayış için de şimdiden teşekkür ediyoruz.

CROSSFIRE grubu adına...
 
Fotoğraflar süper. Abdurrahman Antakyalı'yı tebrik ederim, hiçbir etkinliği kaçırmıyor (hatta bizim gibi konserden konsere koşuyor aynı gün olsa bile), amatör gruplara büyük destek oluyor.
 
fotogrock demiş ki:
"FotogROCK" projesinin Mayis-2005 fotograflari fotomuhabiri.com sitesine eklendi. Crossfire da fotograflari ile ilk kez projede... Umarim uzun soluklu bir calismamiz olur birlikte.

Fotoğraflarınızla birlikte yazdığınız notlarda Fan Klulübümüz için söylemiş olduklarınız için teşekkürler. Gerçekten de, daha başka çalışmalarınızı merakla bekliyoruz.
Konserlerde görüşmek üzere...

banner.jpg
 
Proje hakkindaki guzel cumleler icin cok tesekkurler. Crossfire, projenin cok onemli bir yerindedir. Yeni fotograflarin cekilecegi yeni etkinliklerde gorusmek uzere diyorum.

Bu arada dunku (17.06.2005) Sabah Gazetesi, Ankara baskisinda yer alan "Rock and Win" ile ilgili haberde Kaya'nin eller uzerindeki fotografini kullanmis.
 
Bizim de grup olarak tercihimiz Rock Republic'ten yana oldu ama Türkiye büyük sahne konserleri anlamında kısır bir ülke ve bu tarz şanslar çok sık ele geçmiyor. Geçti mi de kullanılması gerekiyor tabii ki..
Özellikle de yeni albüm yapmış bir grup için, hem de kendi şehrinin dışından gelen bu tarz teklifleri reddetmek çok acı. Her hafta sonu İstanbul'da sahne alma şansımız yok ne de olsa..

Rock Republic dışında İstanbullularla başka konserlerde de görüşeceğiz bu yaz. ;)
 
Kanal D'de yayınlanan Beyaz Şov'un dünkü bölümünde Rockİstanbul'dan bahsedildi. Çıkacak grupları sayarken Crossfire'dan da bahsetti.
2 gün önce Sabah Gazetesi, dün Beyaz Şov... Yakın zamanda Time'a kapak da olur bunlar. :LOL:
 
deerrudolf demiş ki:
Kanal D'de yayınlanan Beyaz Şov'un dünkü bölümünde Rockİstanbul'dan bahsedildi. Çıkacak grupları sayarken Crossfire'dan da bahsetti.

Bu arada Beyaz "Crossfire" diyemiyor ama bu "r"leri söyleyememesi ile ilgili değil.
Benzer bir olayı bundan yetmiş seksen sene evvel Yenimahalle Halk Kurultayı konserinde de yaşamıştık. Anonsu yapacak belediye sekreteri aldı kağıdı eline, evirdi çevirdi, okuyamadı bir türlü, göz ucuyla seyirciye baktı, herkes anons bekliyordu.. Ve teyze bombayı patlattı:
"Sıradaki konuğumuz genç arkadaşlardan kurulu Kııı.. Kırrr.. Cıırrrr... (sessizlik oldu) ... Grup Kros! "
 
Geri
Üst