Looper Pedal Kullananlar

Selamlar arkadaşlar,
Looper pedalı kullanarak deneysel olarak çalışıyorum. Bazen istediğimi tam olarak çıkarmak 2-3 saatimi alıyor. Henüz gitar ile beraber pedal kullanmaya başlayalı 1 hafta oldu. Son 2 senedir akustik gitar üzerine yoğunlaştım. Özellikle reverb, delay, tremolo kullaniyorum. Bu şekilde dizi, film müziklerindeki soundtracklere benzer melodiler yakalıyorum. Aslında yıllardır bu tarz müzikleri dinliyordum. Artısı ve eksisi de var aslında bunun, sizler neler düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleme:
Ipad da Loopy HD uygulamasını footcontroller ile kullanıyorum. Çalışırken, egzersiz yaparken faydalı. Küçük meledileri kaydetmek için bilgisayar daw açma zahmetinden kurtarıyor. sahnede de küçük oyunlar yapabiliyorsun. Renklendirir hayatı :)
 
Yaratıcılığı körelttiğini düşünmüyorum aksine iyi bile geliyor bence. Youtube üzerinden hazır backing track açıp gam üzerinden doğaçlama yapmak yerine, 3-4 akor dizilimi öğrenip kendi backing trackini çalıp üzerine doğaçlama çalmak daha eğlenceli geliyor insana. Yani looper kullandığım dönemlerde hazır backing track üzerine çalmayı bırakmıştım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
biraz denemeden sonra şu şekilde birşey yaptım.(bpm hala tutturamıyorum alışamadım henüz) tek başıma bu şekilde uzun demolar yapıp sahnede çalmak istiyorum. belki vokal de ekleyebilirsem daha iyi olur :) sanırım aynı presetlere alıştığım için körelme gibi geliyor. şu efektlere daha çok kafa yormam lazım :)
 
Son düzenleme:
Merhaba, devam ediyor musunuz looper ile çalışmalara? :) Bu sıralar ben de youtube'dan izliyorum looper ile işler yapanları. Oldukça ilgi çekici bence yaratıcılığı arttırır diye düşünüyorum. Evde takılırken hoş vakit geçirilebilir fakat... Becerebilir miyim orası muamma. Bir tane looper pedal edinmeyi düşünüyorum fakat önce size sormak istedim nasıl bir ilerleme kaydettiniz yaklaşık 3 ay geçmiş üzerinden. Başka konu göremedim yakın tarihte, bu konuyu uyandırayım dedim. Bir de kullandığınız pedal nedir?
 
Ben 2-3 kez alip sattim Looper pedali. Bir sure sonra kendimi tekrar ettigimi gorup satmistim her seferinde.

Loopy harika bir app bu arada...
 
Ben 2-3 kez alip sattim Looper pedali. Bir sure sonra kendimi tekrar ettigimi gorup satmistim her seferinde.

Loopy harika bir app bu arada...
Loopy'ye bakacağım. Akustik aldığımdan beri aklımda açıkçası almak ama durup dururken masraf çıkarmak istemiyorum kullanamazsam bir de satmakla uğraşmak istemiyorum. Youtube'da bakıyorum çok güzel işler yapanlar var, alsam izlediklerim kadar profesyonel işler yapamam ama bu yüzden beklemedeyim hala.
 
Geri
Üst