Sürat Kargo Ve Kırık Gitar

Fiyatlandırma konusunda şöyle bir dipnot geçeyim ben de. Doğudan batıya yapılan kargolar ile batıdan doğuya yapılan kargoların fiyatlandırması arasında uçurum oluyor. Mesela geçenlerde Aras kargo ile Adanadan İstanbula hardcase içerisinde strat yolladım, öğrenciyim yardımcı olur musunuz diye de rica ettim, 16 tl ödedim. Evet 16 tl. Aynı kargoyu arkadaşım teslim aldıktan 2 hafta sonra aynı şubeden benim gönderdiğim şubeye 48 tl gibi bir ücret ile gönderebildi. Bugüne kadar da Aras kargo ile Hataydan yaptığım hiçbir hardcase büyüklüğündeki kargoya 25 tl den fazla ödemedim.

Hmm ilginç. Belki de İstanbul'da dükkan kiralarının fazla olması, böyle bir duruma sebep olmuştur bilemedim.
 
Burada lafı geçmiş, ben de söyleyeyim: Otobüsle gönderin.
Çok ciddiyim, otobüse verin. Şehir içi teslimatta dahi kargo kaç kez indi-bindi oluyor haberiniz var mı? Kargo şubesine gidip elden teslim ettiğinizi düşünelim. Şubede araca yüklenir (bindi), Marmara Merkez Dağıtım'a gider (indi), kaydedilir, Merkez'den araca yüklenir (bindi), hedef şubeye gider (indi), kaydedilir, dağıtıma çıkar (bindi), alıcı adresine ulaşır (indi) ve teslim edilir. 3'er kez indi-bindi yapmış alet. Göndereceğiniz zaman şubeye telefon açıp "Gelin teslim alın" deseniz 1 kez daha indi-bindi olacak. Ampli, kabin, hassas aletler (gitar vs) söz konusu olduğunda bu kadar hareket muhakkak zarar verir. Otobüste bu yok ama. Tek hareket var.

Otobüsle gönderin. Bence en garantilisi.
 
Ben de bundan sonra kargoyla sadece pedal vb. ufak şeyleri yollarım. Haricindeki her şey için otobüste başvuracağım. Aldığım arkadaş da "otobüs kabul etmem ille de kargo" derse alışveriş yapmayacağım.
 
Geri
Üst