Novation Launch Pad Mini Hakkında Yardım

Herkese merhaba sevgili türkrock sakinleri,
Son zamanlarda elektronik müziğe oldukça merak saldım ve bunu kendi yaptığım tarz ile harmanlayıp ortaya yeni bir şeyler çıkarmak çabasındayım fakat bu launch padler hakkında pek bir bilgim yok. İnternette gördüğüm videolarda en çok kullanılan ekipman Novation Launch Pad'idi. Nasıl kullanırım, işime yarar mı, daha önce kullanan varmıdır bilmek isterim. Boş bir vaktinizde biraz anlatırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler... :):)
 
Launchpad kolay ve basit görünen (ama öyle olmayan) bir performans cihazıdır.
Kısaca açıklamak gerekirse, launchpad' in amacı kestiğin veya yazdığın sesleri padler ile tetiklemek.
Fakat videolarda görünen ve duyulanın aksine (genelde ne kadarda kolaymış izlenimi yaratır) arka planındaki işçilik ve düzenleme tamamen kullanıcının performansına bağlıdır ve zor denilebilir.
Videolarda kolayca performans edilen o uzun projeler, esasında daha önceden tüm işlemleri yapılmış ve tamamen tetiklenmeye hazır şekilde cihaz üzerinde düzenlenmiş bir kompozitden ibarettir.
Kabaca nasıl olduğunu anlatmak gerekirse,
Bir projenin (launchpad destekleyen) daw üzerinde bitirilmiş halini, pad'ler üzerine kullanıcıya has ve belli bir varyasyon ile yerleştirerek, karşı tarafa görsel ve işitsel olarak performans edilebilmesini sağlar.

- - - - > Sample kesmez, içerisinde ses barındırmaz, tek başına çalışmaz...

Eğer ki amaç tamamen proje bazlı çalışmak ve bitince kaydedip biyerlerde paylaşmak ise bir midi klavye daha fazla işinizi görür.
Eğer ki amaç performans videoları çekmek ise launchpad işinizi görür fakat uzun bir el pratiği çalışması, düzenleme ve performansa yönelik programlama teknikleri v.b geliştirmeniz gerekebilir.

Ayrıca biraz ondan, biraz bundan şeklinde bi fikriniz var ise LaunchKey'lere göz atmanızı öneririm.

Saygılar.
 
Novation un o serilerinin usb bağlantısı sorunlu. Usb bir görüyor, bir dahaki sefere görmeyebiliyor. Novation' un tavsiyesi ise başka usb kablosu ile denemeniz. Controller için akai ya da ableton push gibi cihazlara yönelmeniz daha iyi olabilir.
 
Novation un o serilerinin usb bağlantısı sorunlu. Usb bir görüyor, bir dahaki sefere görmeyebiliyor. Novation' un tavsiyesi ise başka usb kablosu ile denemeniz. Controller için akai ya da ableton push gibi cihazlara yönelmeniz daha iyi olabilir.
Şahsen yazılım kontrollü olarak bende Maschine veya Push2 öneririm.
Fakat arkadaşın düşündüğü launchpad ile maschine, push, mpc v.b sampler kontrol cihazları oldukça farklı fiyatlandırmalara sahip cihazlar.
Yoksa şahsen Akai Mpc hastasıyım (MPC 5000 ve Maschine sahibiyim).

Tabi konu etrafında toparlamak gerekirse, esas oğlan hardware synth. ve kalitel vst'lerdir EDM'de.
Gerisi iş kolaylaştıran teferruatlar esasında... :)
 
Ben de novation mk2 kullanıcısıyım daha çözemedim klavyeyi üzerindeki drum padlere nasıl ses atılıyor tanımlayamadım bilen varsa aydınlatırsa çok makbule geçer
 
Geri
Üst