Elektrik Gitar Çalışma Programı Hazırlama.

Bence burada asıl sorulardan biri amaç olmalıydı. Mesela ne için
Gitar çalmak sana göre nedir ?

- Karşına çıkan ne olursa olsun kısa bir adaptasyon süresi yada anında çalabilecek seviyeye gelmek Blues, Jazz, Shred ayırt etmeksizin ?
- Gitardaki tüm notalara akorlara hakim olup ne çaldığını bilerek çalmak ve aynı zamanda duyduğun müziğin hangi tonda olduğunu anlamak ?
- Bu işten para kazanma amaçlı olarak hareket edip kendini o yönde geliştirmek ? Bu piyasa bar müzisyeninden stüdyo gitaristliğine göre ayrı ayrı değerlendirilmeli.
- Para önemli değil ama kendi müziğimi yapayım, eğleneyim, grup kurup takılayım ayrı ben evde one man band olacağım kendi şarkılarımı yapacağım ayrı. Burada yapmak istediğin türe göre de stratejiler ayrı.
- Ben hoşuma giden sanatçıların şarkılarını çalayım bana yeter şeklinde düşünmek.
- Hepsi bir arada

Bence böyle amacını belirterek sorarsan arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler sana. Programını da amacına yönelik yaparsın.
Hepsi bir arada.
Yani evde kendim beste yapıp onun kaydını yapmayı cok istiyorum, Her türlü şarkıyı calmak istiyorum, notalara hakim olup naptigimi bilmek istiyorum. Aslinda tum herkezin dediklerini goz önüne alinca nasıl çalışacağım biraz gözümün önüne geldi @Onur Yahya Öner abinin dediği gibi biraz kendime dürüstce baktım eksiklerimi kendimi nerelerde kandırdığımi gördüm bu yüzden çalışma halimi degistirdim.
:)
 
Bence metot çalışmaktansa şarkı dinlemek, sadece beğenilen lickleri çalmak daha verimli olabilir. 1 lick belki 30 notadan oluşur ama içeriği seni geliştirebilir. Sadece metodları çalışmaktan dolayı çalım çok mekanikleşiyor. Ayrıca ritmik olarak geliştirecek bir metot henüz göremedim. Rock ve türevleri için Stetina iyidir peki kalan tarzlar? Bence hangi tarzları icra etmek istersin onu belirtmelisin.
1-2 tavsiye vermem gerekirse, önce çalım ve melodi sonra teknik gelmeli, yıllarca tam tersini uygulayıp ilerle kaydedemeyince tersini uygulayayım dedim. Şimdi birşeyler yapmaya başladım.
Dip not: Tab kullanmayı bırakman daha hızlı geliştirecektir. Bu konuda çalmış olduğum 2 adet kaydım var medya bölümünde, inceleyebilirsin
 
Geri
Üst