Gitar Bakım Malzemeler Için Yardım

Tavsiye eden adı bende kalsın az buz bir adam değil. Öyle bir şey varsa başından aşağı dökerim :D
Ben de girisiyordum fretboard a hediye temizleme kiti gelmisti dunlopun. Sonra mail attim suhr musteri hizmetlerine, cevap asagida. Cocobolo icin sormustum fakat cevap genel olarak geldi.

Hi Sergen,

Thank you for contacting Suhr guitars!

Do not use Dunlop 65, it has silicone in it's ingredients which leave a film on finishes and woods.

Below I have shared with you maintenance products that we use. With Cocobolo sometimes a stain is needed, but this isn't mandatory. Try the Big Bends fretboard juice first and go from there!


• FINGERBOARDS: Big Bends Fretboard Juice

• SATIN/MAPLE FINGERBOARDS: Scotch Brite Pads or Naphtha

• GUITAR FINISH: Big Bends Gloss Sauce

• SATIN / FROST FINISH: Suhr Matte Finish Cleaner

• TRUSS ROD: Graphite Grease



Happy to help!
--
ERIC BERUMEN
CUSTOMER SERVICE

_____________________________

SUHR GUITARS & AMPS
JS TECHNOLOGIES, INC.
 
Ben de gibson'ın 3'lü setini kullanıyorum. Setteki mavi olan tel için. Onu üşendiğim için ve teller kaygan olmasın diye kullanmıyorum. Diğer ikisi (gövde için cila ve klavye için limon yağı) gayet başarıı tavsiye ederim (y) Hatta gövde için olan cilayı metal manyetik kapaklarına da sürüyorum, paslanmasınlar diye. Tonu da daha sıcak yapıyor (ton kısmı şaka)

gbailc975-xl-01.jpg
 
abanoz veya gül klavye için dört-altı ayda bir limon yağı, gövdeye pronto, fretlere metylan (senede bir iki kere ve klavyeyi maskeleyerek) kendime de senede 2-3 şişe düzgün scotch

Oo single malt, alırım bir shot (y)

Bu arada pronto değil de hep otomobil reyonundan cila vs. almak geliyor aklıma, sonra saçmalama git al planet waves dunlop kullan diyorum. Pronto tecrübeleriniz ne yönde?
 
Oo single malt, alırım bir shot (y)

Bu arada pronto değil de hep otomobil reyonundan cila vs. almak geliyor aklıma, sonra saçmalama git al planet waves dunlop kullan diyorum. Pronto tecrübeleriniz ne yönde?

Eğer gövde poly finish ise pronto gayet güvenilir bir çözüm, üstün henkel kalitesi :D dunlop, planet waves vs. limon yağı neyse de o cık kadar şişede sattıkları gitar polishleri bana biraz para tuzağı gibi geliyor. Yanılmıyorsam prontonun içeriğinde carnauba wax da vardı, yoksa da canları sağolsun güzel çalışıyor tavsiye ederim. Tabi söz konusu gitar üç beş bin dolarlık nitro finish bir şey ise o zaman bu işe özel bir polish alınmalı, yoksa gitara o kadar para verdin üstüne pronto mu sürdün derler, öbür tarafta hesabını vermek güç olur :D
 
Ben rosewood, abanoz veya cilasız maple tuşeli bir ikinci el gitar aldığım zaman veya bu tip cilasız klavyeler çok fazla kir ve yağ biriktirmiş olduğunda "0000 Steel Wool" kullanıyorum. 10 numara iş çıkarıyor. Fretleri de parıl parıl parlatıyor :)

Steel Wool ile yavaş yavaş ovup temizleme işlemini bitirdikten sonra yağlama işlemini yapınca ilk günkü gibi oluyor klavye. Burda önemli olan nokta kesinlikle 0000 (4 Sıfır) yani Super Fine Steel Wool kullanmak. 000 ve yukarısı klavyeyi çizer. Diğer nokta ise bu işlemi her bakımda değil sadece klavye çok kirli ve yağlı olduğunda yapmak yada benim gibi pimpirikli iseniz ikinci el bir gitar aldığınız zaman yapacağınız ilk temizlik ve bakım işleminde uygulamak :)

Bugün yada yarın rosewood tuşeli gitarımı komple bakıma alıcam. İşlemin aşamalarının fotoğraflarını çekip paylaşabilirim...
 
Son düzenleme:
Geri
Üst