Çok Amatör Kayıt Eğlencesine Yardım

Volume dengesine biraz daha dikkat edin lütfen yerimden zıpladım 0:40'ta :D Bu arada sizde tonlar normale yakın geliyor, bende de id core 10 var ama ses akordu bozuk kemanı düğün amfisine bağlamış gibi çıkıyor. 6 tane gitar 10 küsür kablo ve binbir çeşit farklı ayar denememe rağmen çözemedim. Acaba benim amfi mi arızalı? o_O
Bende amfimi 2. el aldım, hatta bende kendi amfimin arızalı olduğunu düşünüyorum transistörleri bozuk olabilirmiş, benden önceki kullanıcı 6,5v luk orjinal adaptörü kaybedince 7,5 luk la kullanmış. Amfiyi satın aldıktan sonra, evimin dışında başka bir yerde %90 ihtimalle topraksız bir prizde (büyük bir ortamda) volume'u yarıdan biraz daha açma şansım oldu, açtığımda od1 kanalında pm de çok daha falza olmakla beraber normal çalım esnasında patır kütür sesler, çatlamalar, efendime söyleyeyim patlamalar oluyordu. Benim de işim Do-re ye düşmüştü olaydan birkaç hafta sonra. Şansıma taksim tünelde olmayan mağazada (taksimde birbirine çok yakın 2 mağaza var, birisi tüneldekine 5-6 dk yürüme mesafesinde. 2 mağazadaki abiler de şeker gibi insanlar) bu Blackstarların tr deki amfi servisimiymiş tamir eden abimiymiş, o abi de oradaydı. Garantimin olmadığını söyledim ve sorunu anlattım transistörlerinin bozulmuş olabileceğini 50 lira civarına yapabileceğini söyledi. Birkaç hafta sonra birkez daha gittiğimde deneme odası denir galiba camekanlı falan, deneme odasında onların teşhir ürünü ve benimkini yan yana karşılaştırdık (benim amfiyi yarıdan biraz daha açınca eskisi kadar olmasada yarısı kadar patırtı çatırtı oluyordu, ordaki abilerde bunu priz topraklı olup olmamasına bağladılar. Muhabbete dalıp onların amfiyi yarıdan çok volümde denemeyi unuttum birdaha gidersem detaylı detaylı bakacağım.) dip gürültüsü volume potansı yarıya kadar bile açılmamışken benim amfimin dip gürültüsü daha azdı, normal kullanım karşılaştırmasını manual modda aynı ayarlarda yaptık çünkü ben kendi amfime ton atmıştım, onların od1 deki distortionla benimki aynı değildi. Herşeyi bir kenara bırakırsak blackstrın yazılımını indirip kendiniz ton yazmamışsanız veya online clouddan indirmemişseniz stock sesi beğenmiyor olabilirsiniz. Yada gerçekten amfiniz sorunludur, garanti belgeniz varsa tamir ettirin bence en kısa zamanda, yoksa bir ara beraber uğrayabiliriz istanbuldaysanız.
Yazının uzunluğu ve kayıttaki ses patlaması yüzünden çok özür dilerim, bir dahakine daha dikkatli olurum. :)
 
Düzeltme yapayım, amfi normalde çok iyi, muhtemelen mini usb girişinde bir sıkıntı var. İstanbul'da değilim ama temmuzda 1-2 haftalığına uğrayacağım amfiyle gitarı da getireceğim. Do-re'den almıştım amfiyi onlara bir baktırayım en iyisi. Aslında amfinin interface'inin dandik olduğundan dolayı böyle bir sıkıntı olabilir diye düşünüyordum ama attığınız kaydı dinleyince şaşırdım benimkinde çok sıkıntılı çıkıyor çünkü ses. Tonlar bir acayip, bazen sustain'leri hiçe sayıp birden sesi kesebiliyor veya o kadar feci bir hışırtı oluyor ki çaldığımı duyamıyorum. Tabi dediğim gibi bunlar normal çalarken yok pcde kayıt yaparken var. Çok da önemli bir sorun değil aslında mikrofon almayı düşünüyordum ama bir baktırmaktan zarar gelmez.
Genellikle insider'dan yaptığım patch'leri kullanıyorum yoksa od1 biraz dijital geliyor kulağıma üzerinde oynamazsam. Neyse bakalım istanbula götürünce anlaşılacak her şey :)
 
İyi günler.Ben de gitara yeni başladım.Epiphone LP Standard gitarına ve Blackstar ID Core 10 amfiye sahibim.Amfiden usb den bağlayıp Reaper üzerinden kayıt yapılıyormuş sanırım.Siz de bundan bahsetmişsiniz.Fakat merak ettiğim bir konu var.Bunun için ses kartına ihtiyaç var mı?Sizin verdiğiniz Battery kayıdında ses kartı kullanıldı mı ? Şimdiden teşekkürler.
 
Amfi bir nevi ses kartı görevi görüyor, yani sadece amfi ve reaper. Gecikmeye gelince, asio4all driverlerini indirdikten sonra gecikme adına hiçbir şey hissetmedim. Bence ucuz yollu kayıt yapmak amaçlı bilr alınabilecek bir amfi. @forsaken @Mrtcnl
 
Çok teşekkürler yorum için.Bir gün üşenmeden ara kabloyu edinirsem deneyeceğim.Evde bir tane var denedim fakat kablo sorunlu herhalde.
 
mini-micro-usb-connector.gif
Soldaki amfi için gereken, sağdaki telefonları şarj ettiğimiz kablo.
 
Geri
Üst