Efektler Ve Parametreleri , Çesitli Ayarlar...

kusura bakma awakeone bişeyi anlamadım , gürültüyü oluşmadan yok etmek derken neyi kastettin(yakındaki tv vs'yi kapatmak gibi mi?)??yani nası yaparız böyle bişeyi?
 
arkadalar sormakistediğim bir kaç soru var umarım cevaplandırırsınız..

şu an kullandığım gitarda emg81 manyetik bulunmak ta. Ayrıca sansamp gt2 kullanıcısıyım..
bu iki aygıtın birleşimindenmidir bilemiyorum ama bir dip gürültüsü geliyor. Ve emg lerin dip gürültüsü olmadığını biliyorum. .Studyo anfilerindeki topraklama sorunun dan ya da sansamp tan olabileceginidüşünüyorum. Çünkü kimi anfilerdede şaseyi ellemem gerekiyo arada susturmak için.


ikinci sorum ise solo ve ritmlerde ki tonlama olacak.
ben processor seven biri degilim. ama grup arkadaşlarımın görüşü sololarda benim gitarın sesinin açılması gerektiği ve bunun icin processor alıp sololarda farklı bir ton kullanmam gerektiğini söylüyorlar. Sesim cılız geliyormuş solodayken.Bundan kurtulmam mümkün müdür? Çünkü pedalla sahneye cıkan gruplarda var ve bişi yapmıyorlar.

Şimdiden teşekürler.
 
selamlar saygılar. benim bi isteğim olcaktı yardım ederseniz demomu tamamlayacağım. bana gitar için distortion sesinini alabileceğim bir programı nerede bulacağımı söyleyebilirmisiniz? size söz onu bulursam şarkıyı size de yolluycam.

Teşekkürler işlerinizde kolay gelsin
 
Yahu ben kafayı yiycem.Sonarda eskiz olarak bir şarkıyı kaydederken vokale sonitus fx delay ile çok güzel bir delay vermiştim.Ama şimdi asıl kayıtta aynı effecti bir türlü veremiyorum.O kadar güzeldi ki aynı havayı bir daha yakalayamadım.
Şöyle ki :
Nakaratta vokal güle güle diyor.Fakat sadece "güle güle" cümlesinin "eee" diye bir delay uzantısı duyuluyordu.
Ama şimdi bütün sesler duyuluyor.Aux kanalından otomasyonla sadece belli yerlerde -inf den 0 db ye fırlayan bir send otomasyonu koydum.O da olmadı.Bu sefer de delay duyulmuyor.Nasıl duyulmuyor anlamadım.Solo olarak dinliyorum.Delayın d si yok.Otoımasyonda bir ayar mı var acaba.Çünki eskiden oluyordu. :cry:
 
ogeday forumlara hoşgeldin ama pek etrafa bakınmadan gelmişsin. Bu konu hakkında çok şey söyledik. Kısaca şöyle diyeyim: Sanırım PC programından bahsediyorsun. Amplitube çok iyidir. Onun dışından da iki program daha var ama hatırlamıyorum isimlerini şu anda. İnternete girip audiomidi.com a bakarsan diğerlerinin de ismini bulursun.

TIAMAT: belki gitarının topraklamasi yoktur yada kırıktır kablosu. Tremolonvarsa bakıver orada bir tel tremoloya lehimli olabilir. Değilse manyetikleri tromoloya lehimlersen ekeltrik akar gider. Ya da kablolarına bir bak. Bir de etrafta TV mnitor açık olmasın. Tekrar dene.


Davulzade bu sorunun için bence Sonar için foruma git. Yoksa forum aç ve sor. Sonar ile igilenen ustalar var bu forumda onlar ilgilenecektir.
 
teşekkür ederim kusura bakmayın pek aramadım daha çok işim bu programı arama motorlarında aramaktı ama siz beni bundan kurtardınız

tekrar teşekkürler kolay gelsin
 
Atalay demiş ki:
Arkadaşlar, aslında asıl amaç sahip olduğumuz prosesörlerden istediğimiz sesi en iyi biçimde almak değil mi? Belli bir kalitenin altına düşmeyen ucuz veya pahalı prosesörlerin en önemli özelliği zaten hazır setuplar dışında kendi ses rengimizi kendimizin yaratabilmesi: böyle olunca prosesör içindeki efektlerin ne işe yaradığını ve parametrelerini (attack time, delay time, release, mix, frekanslar vb. ögeleri) öğrenmek daha önem kazanıyor. Kaçımız şu ana kadar hazır setuplardan birine karar kıldık ki? Kendi ekipmanımıza göre ses rengi ayarlamak çok önemli. Bazı sitelerdeki hazır bilmem hangi gitaristin setuplarını almak ta fayda etmiyor. Alsak ta inanılmaz korkunç
nervous.gif
sonuçlar karşımıza çıkabiliyor. Bence bu forumda biraz da kendi ekipmanımız ile hangi prosesörle hangi setupları yaptığımızı paylaşalım. Sanırım birçoğumuz benzer gitarlarla benzer prosesörler kullanıyoruz.
Bu prosesörlerle setup nasıl yapılır...mesela zoom 606 da kendim birşey yaratabilirmiyim? Kullanım klavuzunda yazan şekilde yapmaya uğraşıyorum ama o kadar çok yabancı terim varki arada kaybolup gidiyorum her seferinde, bu iş için açıklayıcı bir türkçe kaynağıda o kadar aramama rağmen bulamadım gitti...ne yapacağımı şaşırdım açıkcası:(
 
Aslında ingilizceyi az bilsen de biraz uğraştıktan sonra belli terimleri öğrenince kayıtla ilgili çok şeyi okuyup türkçeye çevirmek kolaylaşıyor.Çünki genelde belli terimler kullanılıyor.
 
Zoom 505'le bir kaç kere uğraşmıştım elime alıp. Onun yanlarındaki tuşların soldaki olanıyla menu'de gezip sağdakiyle de o andaki menu'nun opsiyonlarını değiştirebiliyordun. Basit bir kullanımı vardı. Ama çok kısıtlı kombinasyonlara sahip olduğundan biraz yetersiz.

Şimdi kendi processor'ümle nasıl bir setup kullanıyorum onu yazayım.

PODxt,
Ritimler için;
Amp: spinal puppet, Cab: 4x12" Treadplate, Mic: 421 dynamic, room:%18
Drive: %95 Bass:%0 middle:%40 Treble:%90 Presence:%100
Comp: - Gate/ threshold:-36db, decay:%20
Stompbox: Red Comp/ sustain:%69 Level: %79
Mod: Sine Chorus/ speed:1.24hz, depth:%70, Mix:%26, bass:%0 Treble:%100 Config:post
Delay:-
4 band parametric EQ:
1. 370hz: 0db
2. 1.2Khz : 0db
3. 1.9Khz : +2.6db
4. 2.9Khz : +5.8db
 
Sololar için:

Amp:plexi Variac (marshall), Cab: 4x12" Green 25's, Mic: shure sm57 on axis, Room: %85
Drive: %100 Bass:%0 Mid:%100 Treble:%75 Presence: %70
Comp/ Treshold: -16db, Gain:2db / Gate: -55db, decay: %13
Stombox: Ibanez tube screamer, drive:%50 Gain:%50 Tone: %50
Mod:-
Delay: Analog delay/ time: 4 vuruş (tap tempo: 176.0bpm) , feedbck:%10 Mix %10 Bass:%0 Treble: %0
Reverb: Vintage plate/ Pre:%78 decay %81 Tone:%50 mix: %47
4 band parametric EQ:
1. 370 hz:0db
2. 1.2khz:0db
3. 1.7khz: +1.2db
4. 2.9khz: +7.4db
 
Bende Bir PAtch yazayım

Whammy Lead

Comp/ Treshold: -20db, Gain:4db / Gate: -75db, decay: 250 ms )+ Custom Dist (Pre eq Bass(100hz)0 db mid(1000hz) 4 db Trebl(4000 hz)2 db) Drive %70 Level 0db) Presence 0 .
Mod =P.Bend (Before Drive) Pitch +12 mix %100 tone %100
Rev= Hall time=1 s Mix=%35 tone=%
45 delaytime=370 ms delay mix = % 50

GFX 8 patchidir..

Sevgiler..
 
ben metallica hayranıyım ve sırf onlar için elektroya başladım
fakat kirk ün sololarındaki efektleri bir türlü yakalıyamadım.hangi markaları tavsiye edersiniz
 
selamlar gitar ve prosesörümle ilgili sorunum var..

gitarım vic esx izmir malı halis mulis odun floyd rose var.. rahat bi gitar fakat garipte bi o kadar..

üstündeki manyetiklerle evdeki dandik amfimle gayet yeterli şekilde çalışabiliyodum..sonra digitech rp-3 aldım aynen yine tonlarımdan memnundum yani..sonra grup kurduk stüdyolarda çalışıyoz filan her gittiğim stüdyoda gitarım çığlık atardı ama dip gürültüsü filan deil bariz çığlık hiç durmuyo çalmak imkansız..her gittiğim stüdyoda gitardan kaynaklanıyo derdi..sonra gittim cort x2 manyetiği taktırdım..eskiden tonlarım daha iyiydi fakat stüdyoda ötüyordu cort x2 manyetikleriyle ise ötmüyordu ama tonlar cılızdı...sonra barda çalmaya filan başladık..ben bi türlü zevk alamaz oldum gitar tonlarımdan..ses sistemi şu şekil mixerimiz var bir kabin ve digitech rp-3 ve vic esx..çok çeşitli ton kullanıyom repertuar grubu olduğumuz için..mesela eski tip bir distortion grunge tipte bir distortion ve wah lı distortion..grunge tipte noise gate açmazsam feci dip gürültüsü geliyor..açınca ise mesela muting yapıp esli çaldığım bölümlerde gitarı mute ettiğim an sağ elimle arkadan cızrdamalar geliyor..iğrenç bi ton çıkıyo ortaya çalarken hiç zevk almıyom napmalıyım:)
 
abi bence sen prosesorunu degistir bence canli muzik icin analog bisiler al mesela boss üstüne yok bu dediklerinin hic biri olmaz bunda... bi dene boss od2, mt2 her tonu yakalarsin.... pisman olmazsin.
 
zoom 707 II için önerebiliceeiniz patch ler warmı...mumkunse sert tonlar olmalı ama ince tellere indiimde sacma sesler cıkmamalı yane aynı tonda anlasılır sololar da atılmalı:)..cok mu fazla şey istiorm:)
 
herkese slm benim bi kac sorum olucak

1) bende digiteck gnx2 var ve cidden kullanmayı hic bilmiorm cok karmasık digitech in sitesine fln bakrım ama olayı cozamedim saglam sesler almak istiyorum mesela cok sert bi distortion , guzel bi clean ton , blues ton ,temiz bi distortion fln filan bunun hakkında bana fikir verebilirmisiniz

2)cok saglam bi manyetik almak istiyorum death metal calmak icin dusunduklerim
*S.D SH-12 Dimebucker
*Dimarzio Evelutions
*Dimarzio Super distortion
*S.D Lw-Hmet Live Wire
*Dimarzio X2n

ama clean tonlarda benim icin onemli tabi
 
Geri
Üst