Ağır Roman

Ağır Roman, adı gibi ağır ağır, dolu dolu, şenlikli bir uyarlama olarak izlenmeyi hak ediyor." Sungu Çapan, Cumhuriyet
Ağır Roman, genelde Kolera Sokağı'nı, özelde bir ailenin parçalanışının belli bir zamana denk düşen öyküsünü anlatır. Metropol, Kolera Sokağı'nı adeta bir ateş çemberi gibi sarmıştır. Bu çemberin içindeki akrep ise ailenin küçük oğlu Salih' tir. Ateş çemberinin sardığı Kolera Sokağı, kan ve şiddete hep insanca yanıtlar verir. Arap Sado sustalısını ve şanını bu yüzden Salih' e devreder. Fakat naif Salih, Kolera'nın bütün umudunu bir sustalıyla taşıyabilecek güçte değildir. Arap Sado ve Salih yanlış zamanda ve yanlış yerde dururlar. Kolera, kozmopolit bir bütünlüktür: çok sesli ve çok renkli...Müslümanı, Hıristiyanı, Yahudisi, Süryanisi, Türk'ü, Rum'u, çingenesi, köylüsü, mafyası, camisi, kilisesi, kerhanesi ile...Her biri bir yanıyla komik, bir yanıyla trajik ama çoğu zaman alaycı karakterleriyle...Onlar bugünlerini rasgele yaşarken, yarınlarına umarsızdırlar.


yıllar yılı öncesiydi izledim bu filmi çok zaman tv de yasaklandı ve mustafa altıokları ödüle boğdu :)
ama çok başarılı bir yapım yanlış hatırlamıyorsam yapım yılı 1996
 
türk sinemasının yeniden ayağa kalkışını simgeleyen 2 filmden biridir gerçekçilik ve mistiklik birde oyuncuların yüksek performansı etkileyicidir idol filmlerdendir:)
 
burak sergen,mustafa uğurlu,okan bayülgen süper üçlü ki mustafa altıokların işe yarar tek filmi dön başa izleyip filmi bi aralar repliklerini ezberlediğim kült film...
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. "V" yerine "W ya da F" , "Z" yerine "S", "K " yerine "Q" kullanmayınız ve kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalar yapmayınız. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Geri
Üst