Borat

Daha önce acıldımı bu baslık bılmıorum sadece ali g sovdakı karakterden bahsedılmıs.eger varsa tasınsın başlık :p

Borat, Kuçzek 1972 doğumlu Kazak Asimbala Sagdiyev ve Tecavüzcü Boltok'tan olma bir muhabir. Tecavüzcü Boltok aynı zamanda kendisinin dedesi. Dediğine göre annesi ile arası pek iyi olmadığından annesi Boltok yerine hep başka birinin kendisine tecavüz etmiş olmasını dilermiş. Aynı zamanda Mariam Tulyakbay'ın da kocası.

Borat'ın Kazakistan'ın en iyi dördüncü fahişesi olan Natalya adında bir kız kardeşi ve Bilo adında kapalı bir yerde tutularak yaşayan erkek kardeşi var.

Borat Astana Üniversitesinde İngilizce, gazetecilik ve salgın araştırmaları üzerinde çalışmış. Birden fazla evlilik yapmış. İlk eşi Oksana Sagdiyev aynı zamanda kuzeni ve Nursultan Tulyakbay tarafından ayı sanılarak öldürülmüş. Borat buna fazla üzülmemiş hatta sevinmiş çünkü yeni bir karısı daha olabilmiş. Evlilik dışı ilişkilerini sürdürdüğü bir kız arkadaşı, bir metresi ve bir fahişesi var. Üç tane çocuğu var: Bilak, Biram ve Hooeylewis. 17 tane de torunu var.

Igor adında yetiştirdiği bir domuzu var. Kendisi yanı zamanda bir buz üreticisi ve hayvan spermi alıcısı. Ayrıca bir zamanlar çingene avcılığı yapmış. İddiasına göre zincirle bağlı bir çingeneyi taşla 15 metreden, bağlı değilse 10 metreden vurabiliyormuş. Ayrıca ilk karısına yaptığı gibi karşı koymasına rağmen bir kadını 1600 metre taşıyabiliyormuş.

Borat'ın hobileri pin pon, disko dansı, güneş banyosu, köpek avı ve tuvaletteki kadınların resmini çekmek. Kendisi bir Yahudi düşmanı, seksist ve homofobik. Borat, Özbek ve Çingenelere karşı ırkçı. Dediğine göre bir keresinde çingenelerle "çok zor bir durum" yaşamış ve bu olayda hem karısı çalınmış hem de atına çok fena dokunulmuş. Bir pepsi şişesini açabilecek kadar da sıkı bir anüsü varmıs
acıkcası fılmı ızlerken zorlandım her anlamda acık bı fılm .Vermek ıstedıklerınıde gayet acık bı sekılde veren cekınmeden veren film.hele ızleyenler bılır Azamatla borat ın cırılcıplak güreştığı sahneye dayanamadım mıde bulandırıcıydı :evil:
Ayrıca kazakları kucuk dusurucu bı fılm deıldır sanıldığının aksıne.
BORAT KARAKTERININ ANA YÖNLERİ ŞÖYLE
1- Erkek ya da kadın olmasına bakmaksızın konuşmalarında seksi hiç unutmayıp sürekli vurguluyor. Özellikle erkeklere konu spor olduğunda karşısındakini övmek için onda kim bilir ne kadar büyük testislerin olacağını sorup, onlara dokunmak istediğini söylüyor.

2- Kadınların yaşlarına ya da durumlarına bakmaksızın bir anda kendisi ile ne zaman beraber olacaklarını soruyor.

3- Kadınların hiçbir konuda başarılı olamayacaklarını düşünüyor.. "Akıllı kadın bulmak, kanatlı at bulmaktan zordur" diyebiliyor.

4- Kazakistan'ın ne kadar harika bir ülke olduğunu sürekli anlatıyor. Bunu gerçekten inandığı için mi yoksa, programının içinde devlet büyüklerine yaranmak istediğinden midir bilinmez, sürekli harika bir ülkeden ve büyük uluslarından bahsediyor.

5- Nereli olduğuna bakmaksızın, her gördüğü batılının ellerini havaya kaldırıp "çak bir beşlik" çeklinde sevindiğini ya da kutlama yaptığını düşünüp, her seferinde "High Five'" yapıyor. Bunun batılılara özgü genel bir sevinme kuralı olduğunu sanıyor.
yanı fılm amacına ulasır mı bılmem ama ben pek bıseyler bekleyerek ızlemedığım bu fılmı ne kımseye tavsıye edıyorum nede bı ıkıncı kez ızlerım bu fılmı. :!:
 
Her ne kadar politik açıdan güzel göndermeler, ve yüceltme adı altında Amerika'nın hiç de bilgili ve kültürlü olmayan yönünü göstermeleri bakımından güzel bir film olmasına rağmen
cinsel içerikli sahneleri pek beğendiğimi söyleyemem.
Bu yüzden de içimden bir ses Sasha Baron Cohen'in bu politik içeriği herkesin anlayamayacağını düşünüp, kolay yönden komedi adına o cinsel sahneleri koyduğunu söylüyor.
 
HAHAHAHAHHAHAHA borat izlenmez mi.başlığı görünce bile öldüm.

iskoçya'da yaşayan bir türk arkadaşım önermişti seneler öncesinden , bir kaç ay önce de filmi çıktı , süper bir yetenek.
 
Ben bu film hakkında bir şey sormak istiyorum; aslında tiraji komik bir geçmişim var bu film ile ilgili. 2 kere indirdim ve halen daha izleyemedim.. :) Neyse orası ayrı da, şunu sormak istiyorum; filmin normalinde de görüntüler biraz kötü gibi mi yoksa sorun benim indirdiğim dosyalarda mı? Ben ilkini indirdim, alt yazısını bulamadım, bu sefer başka bir dosya indirdim yine senkron konusunda sorun yaşadım.. :( Filmdeki dil bir acayip göz attığım kadarıyla.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Hımm bende netten ındırdım göruntulerde sorun yok sadece sansür var.ama dedığın gıbı dıl bı acayıp yanı kazakca konusulan yerlerde slovakca falan da konusuluyormus ;)
 
Ya acayip dediğim şudur; hani sanki bilerek biraz amatör çekim havası vermiş gibiler. Tam anlatamadım sanırım ama umarım eksiksiz olarak izlerim yakında.. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Purgatory demiş ki:
Ya acayip dediğim şudur; hani sanki bilerek biraz amatör çekim havası vermiş gibiler. Tam anlatamadım sanırım ama umarım eksiksiz olarak izlerim yakında.. :)
yanlıs anladım sanırım neyse ya sen ızle ondan sonra karar verırız :LOL:
 
Tartışmalara yol açan film "Borat", tam adıyla Borat: Cultural Learnings of America For Make Benefit Glorious Nation of Kazakhistan, Kazakistan'da en çok satılan DVD oldu.

Online satışın büyük temsilcisi amazon.com'a göre, Borat DVD'si, Kazakistan listelerinde 1 numaradan düşmüyor.
= )
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
daha önce hiç bir film beni bu kadar hayal kırıklığına uğratmamıştı.
belkide çok yüksek beklentiler içerisinde olduğumdandır bu durum.
güldüğüm sahneler oldu fakat kahkaha attığım tek bir sahne yok.
tabi ırkçı espriler çok komik oluyorsa o başka.
 
Bu filme nasıl gülünüyor anlamıyorum. Hayır esprilerin "seviyesiz"liğinden ya da "iğrenç"liğinden değil. Bunun gibi pek "seviyesiz" ve "iğrenç" espriler barındıran komedi filmlerinde kahkaha atmışımdır. Ama bunun esprileri sadece iğrenç komik değil. Para versem bu filme acırdım hakkaten.
 
Biz bir filmi film olduğunu anlayarak seyredemiyoruz sanırım;
-Yok abicim açık sahneleri çok
ee olabilir film o oğlum adamlar soyunabilir çıplak Olabilir sevişebilir neticede bir film, he yani çıplaklıktan utanıyorsan banyoya girme...
-Çok seviyesiz bir film!
Olabilir seviyesiz olması ne gibi sorun yaratıyor seviyesine inmek zorunda mı bırakıyor seni?
-Esprileri Irkçı, iğrenç...
Olabilir belkide amacı odur ırkçı esprileri iğrenç göstermek.

:) arkadaşlar film boktandı diyorsunuz yaptığınız daha kötü bir durum var KORSAN!!!!!!!!!

biriside para versem açırdım demiş, para versen belki böyle olmazdı filmler.
 
Yazdığım şeyler o kadar anlaşılmazmıydı acaba. Çok daha iğrenç, ırkçı espriler barındıran filmleri kahkahalarla izlediğimi söyledim zatn. Bu filmin asıl sorunu komik olmaması. Kötü bir film, anlaması bu kadar zor mu.
Para verseydim acırdım konusu ise bambaşka onu uzun uzun tartışırdık gerçi ya muhatabım siteden atılmış, başka bi zamana inşallah.
Ayrıca tekrarlıyorum inanılmaz derecede boktan bir film...
 
Açık söylemek gerekirse ben de EcS'ye katılıyorum... Borat, beklentileri hiç karşılayamayan bir filmdi; youtube'dan önceden takip edenler bilir, genellikle politik esprileriyle gündeme gelmiş bir skeçti; ama filmde daha çok belden aşağı esprilerle gün kurtarılmaya çalışılmış...
Bu espriler elbette bizim seviyemizi düşürmüyor; ama parasını verip biletini alıp zamanını buna ayırmış izleyiciler olarak biraz daha fazlasını bekliyoruz...
Umarım Sasha Baron Cohen bu kadar övgüler arasında filmindeki bazı eksik noktaları anlar ve yeni yapımlarında bu hataya düşmez...
 
Çok seviyesiz bence... hiç gülmedim... Ayrıcakomiklik olması gerekiyorsa komik bir kurgu üstüne yapılmış bir film olmalıydı...
 
Aslında filmde değil,sözde bir belgesel bu. Sacha Baron Cohen'i çok ciddiye alınmamalı zira kendisi aynı zamanda 'siyahi' komedyen Ali G olur.
 
Geri
Üst