Borat

''Bu benim kız kardeşim,ülkenin en iyi hayat kadınıdır''
Komikti ama,kabul edilemez bir olay gibi geliyor bana...
Hele Kazak Milli Marşını rezalete döndürmesi yok mu...
 
ulan hala ara sıra dvd'ye takarım izlerim. hele kız kardeşi diyormuş ya 'you will never get this, you will never get this' diye, kopartıyor beni :) borat'ın filmdeki rolünü çok doğal bir şekilde yapmasını seviyorum.
 
bu film için harikaydı diyemicem fakat yinede küldüren tarafları vardı,özellikle zencilerle tanıştıktan sonra pantolonunu düşük bel giydiği sahneye çok güldüm:D
 
Hocam sen mi yazdın (!), valla çok resmi açıklama tadında olmuş..

Ben 2 hafta önce izledim. Dublajsızını ise daha 3 gün önce izleme fırsatım oldu. Vallahi çok güldüren yerleri de var, sıkan yerleri de var. En başta hobilerini saydığı yer en fazla kahkahayı attığım yer oldu. Ulan hele o "Eaaoo disko denss" dedikten sonra ki tipler ve Borat'ın yaptığı hareket yok mu; 3 saniyelik bir kısım ama başa sarıp sarıp izliyorum. Fondaki müzikle de süper gitmiş açıkçası.

Oradaki figürasyona da dikkat diyorum. Arkadaki tipler muhteşem.
 
Dün televizyon karşısında elimde yoğurt kasesi, öyle kalakaldım. Lan aslında nasıl da gülesim geldi ama gülünecek şey de değil. Böyle mallık olamaz, tabii google araması yapınca Kazakistan'dan çok Borat sonucu çıkıyor olabilir ama insan milli marşı indirirken hiç mi bakmaz. Sporcunun orada yaşadığı gerçekten çok talihsiz.

Bu görüntüyü verdikten sonra, Kazakistan'da yapılan başka bir olayı gösterdiler. Tam millet milli marşı beklerken (hangi ülkeninki çalınacaktı hatırlamıyorum) Ricky Martin - La Vida Loca giriyor. Ahahah abi yok öyle bir sahne, suratları görmek lazım. Nasıl gülmeyeyim, sporcunun olayından çok bunda yıkıldım zaten.

Ek: Allahtan, La Vida Loca'nın Ten Masked Men versiyonunu indirmemişler.
 
Askerlik anısı anlatıyorum, kaçan canını kurtarır :D Milli marş skandalı biz de yaşadık. İsim vermeyeyim, memleketin en doğu noktalarından birinde oluyor olay. Pazartesi sabahı klasik tabur içtiması için ip gibi dizilmişiz 400 kişi. İstiklal marşı verecekler banttan, üstüne okuyacağız biz. Başladı marşımız, ilk kıtaya girmek üzereyken bir cızırtı ve şarkılar türküler girdi araya. Amfinin frekansı yerel radyolarla karışmış :D Şoku atlattıktan sonra biz girip kendimiz okuduk tabi. Yalnız birliğin konumu kritik, medyatik de bir adı var, zaman zaman hala gündeme geliyor. O olay duyulsaydı büyük skandaldı vallahi.
 
Hani şu forumda sağda solda ukalalık edip zırt pırt ahkam kesen o kadar akıllılar var ya. İşte o akıllılar bu filmi hakikaten anlamamış! O filimde anlatılan, kötülenen bir ülke ve bir millet var ama ne o ülke Kazakistan ne de o millet Kazaklar!
Bir düşünün bakalım, , "Borat" neyin uzun söylenişidir, hangi ülkede roman (çingene) müziği çok sevilir, hangi ülkenin haberlerinde son yılllarda kadın hakları sorunları (Kazakstan'da kadınların durumuna atfen), küçük kızlara tecavüz (Pamela Anderson'a yapılan benzetmeye dikkat) ve ensest ilişki (Borat ve kızkardeşinin durumune dikkat) haberleri iyice arttı, hangi ülkenin insanları hem batıya bu kadar hem de batı ile bu kadar uyumsuz hatta yerine göre komik derecede özentidir, hangi ülkede erkekler bıyık bırakır ama tokalaşırken öpüşür, hangi ülkede resme bakarak masturbasyon yapılır, hangi ülkenin erkekleri alakaları bile olmadıkları hatunlara aşık olup ta "Benim karı lan o! Sen nasıl benim karıya bakarak zevklenirsin?!" diye kıyameti koparır, hangi ülkenin başbakanı hafiften İlhan Aliyev gibi yarım fırça bıyıklı, hangi ülkenin halkı başbakan veya cumhurbaşkanını t.ş.klarını avuçlayacak kadar sevebilir, hangi ülkenin insanları çocuklarını çükünün boyu ile övünüp resimlerini çeker?

Şimdi kimse çıkıp ta ukalalık etmesin sakın! Ben beş yıl Kazakistan'da yaşadım. Kazakları da, Kazakçayı da çok iyi bilirim. (Gerçi sırf onları değil ama konumuz Kazaklardan yana geç,yor hafiften). O filimdeki Borat tipinin Kazaklarla uzaktan yakından alakası yok.

Anlayana, o filim gayet iyi gözlemlere ve incelemelere dayanan bir kara propaganda filmi! Hedeflediği millet ve ülke Kazakstan değil ama onlara yakın bir millet diyelim. Anlamayana günü gelir belki Cohen Efendi'nin kendisi açıklar. Sivrisinek, saz, davul - zurna ilişkisi ;)
 
ince mesaj vermişin tamam ama film 2005 de çekildi. karakter ise çok daha önce "ali g show" da ortaya çıktı. yani "esas" ülkede ki şeyler bu kadar belirgin olmamıştı.
 
Haklısın yahu, tüh bak! Ne büyük bir açığımı yakaladın!
2005'ten önce "esas" ülkede fırça bıyıklı bir başbakan, tokalaşırken öpüşmek, bıyık bırakmayı erkeklik alameti saymak, kadın resmine bakarak masturbasyon yapmak, alakaları bile olmadıkları hatunları "Benim karı lan o!" diye sahiplenmek, çocukların çükünün boyu ile övünüp resimlerini çekmek gibi garip huylar yoktu değil mi? Hepsi 2005'ten sonra çıktı!! Hatta Almanya'da çimlere sıçan vatandaş 2013'te peyda oldu değil mi?!
Evet, açığımı, sallamasyonumu çok güzel ortaya çıkardın! Gel de bir ara madalyanı takayım he mi gurban?
 
Vaay! Ben de kendimi sinirli sanırdım ha. Oysa ki hiç te agresif tarz kullanmak gibi bir niyetim yoktu. Neyse, yapı meselesi deyip geçelim, hoşgörelim bari.
Ama tavsiyem, kendine dikkat et bu kadar çabuk sinirlenme! Cildin erken kırışır, çabuk yaşlanırsın ;)
 
en ufak bir cevaba, eleştirdiğin recep tayyip erdoğan dan daha hoş görülü değilsin. önce verdiğin cevabı oku. insan gibi yazıyoruz insan gibi cevap bekliyoruz.
sinir bende yok.

sr-pnp.jpg
sr-pnp.jpg
 
İlle de gülen yüz falan mı koyayım yani yazının olur olmaz yerlerine? Veya parantez içine "espiri haa! kimse sinirlenmesin" ibaresi mi düşeyim? Kusura bakma ama sana laf anlatmaya kastıramayacağım akşam akşam. Hatta ne akşam ne de sabah! Ne anladıysan o! Herşeyin de tefsirini bekleme yanında!
 
Ali G programının altyazılı 90 dakikalık best of dvd sini buldum tezgahta. :) Acaip bir mizah tarzı ama kesinlikle anırtarak güldürüyor. içinde borat'ın ilk skeçlerdi de var.
 
Geri
Üst