İnceleme Behringer V-amp 2

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce Blackburn kullanıcı adıyla girdiğim Turkrock a maalesef şifremi unuttuğum için bu yeni kullanıcı adıyla gireceğim artık. (blackburns)

Bazılarınız hatırlar gerçi uzun zaman oldu Ultra-G nin 4X12 Kabin Simulasyonu diye bir başlıkta Ultra-G yi tanıtıp ses örnekleri vermiştim başlıkta sizin ilginizle bayağı bir konuşup tartışmıştık Ultra-G üzerine. (http://www.turkrock.com/ftopic33728-0.html)

Aradan uzun zaman geçti bir müddet müziğe ara verdim. son 4 aydır tekrar müzikle uğraşmaya başladım. Foruma girmediğim onca zaman zarfında yine onlarca ekipman satın aldım kullandım inceledim vs. Ancak yaşadığım ilginçliği paylaşmak için bu başlığı açtım.

XT Live, GT-8, Digitech GNX-2 son kullandığım processorlerdi. Gayet te memnun kaldım cihazlardan. 2-3 senedir aklımda hep "yahu şu v-amp 2 yi de bir alıp denemedim adam gibi" diye hayıflanırdım. Ama kimi, alet gecikme yapıyor demiş kimi dış plastiği dandik demiş sesi çok çok da övülmemiş diye hep yüzümü v-amp 2 den çevirirdim. Ta ki geçtiğimiz 2 ay öncesine kadar.

Tüm processorlerimi satmıştım dedimki ya hadi uyduruk ta olsa bir v-amp 2 alayım alet kötü de çıksa en fazla 150-200-YTL param yanar diye düşündüm. Bariz bir aşağılama ve isteksizlikle v-amp 2 yi aldım. Eve geldim aleti direkt ses kartıma bağladım sesini iyice bir açtım factory presetlerde gezinmeye başladım ki o da nesi ? V-amp 2 den çıkan seslere inanamadım uzun süre öyle kalakaldım. O kadar gt-8 , xt live falan kullandım böyle şaşırmamıştım. İster inanın ister inanmayın. :LOL:

Nelere mi şaşırdım :

1- Cihaz daki amfi simulasyonlarının dinamiklere verdiği cevaplara

2- Üzerindeki Delay in performansını XT Live da alamamış olmama

3- Delay ve Reverb ün oluşturduğu ambiyansı boss tekli delay pedallarıyla bile bir türlü elde edemediğime. Daha kaliteli demiyorum ama oluşan ambiyans gerçekten bir cd album deki derinlik hissini veriyor. Tonda reverb yüzünden veya delay yüzünden metalik bir sound oluşmuyor. Özellikle v-amp nin bu özelliği tonlarınızı bambaşka bir havaya büründürüyor. Yani delay ve reverb ü fazla da kullansanız tonunuz ölmüyor. Transparanlığını koruyor.

4- Amfi ve Kabin simulasyonları kopardı beni, hele "modern hi-gain" deki tonun analog hissine hala inanamıyorum iddia ediyorum bu doğallığı diğerlerinde göremedim.

5- Üzerindeki efektlerin özelikle XT Live dan kat kat iyi olduğuna şaşırdım.

6- Tonun legato ve tappinglere verdiği harika cevaba şaşırdım.

7- Evde Satriani gibi bir tona bu kadar kolay 150-200-YTL ye nasıl ulaşılabildiğine şaşırdım :LOL:

8- Veeeee bana göre herşeyden önemlisi teller arası hacimi bu kadar güzel farkettiren bir processore kolay kolay rastlamadım. Çıkıyorsunuz üst tele, üst tellerin kalınlık farkından oluşan bas hissi inanılmaz doygun birşekilde hissediliyor. Legatolar harikaaa oldu. Eskiden sansamp 2 vs kullanırdım hatta forumda üstadlardan birisi de yazmıştı unuttum kim olduğunu onun da dediği gibi üst tele çıkıyorsun alt tele iniyorsun hacim hep aynı. Telin o kalınlığı hissettiren tondaki genleşme falan yok. Oysa V-amp 2 de bu apayrı bir zevk uzun süredir üst telleri bu kadar zevkle kullanmamıştım.

9- V-amp editoru kullanması çok kolay ve zevkli. İstediğiniz tonu yazıp kaydedebiliyorsunuz. Yine bu başlıkta kullanımını ve bağlantı şeklini de ayrıca anlatacağım.

10 - Henüz denemedim ama Internetteki bir convertor programı sayesinde POD XT patch lerini V-amp 2 ye dönüştürüp kullanabiliyorsunuz. Tabi bu durumda Line 6 patchleri de emirinize amade oluyor. :LOL:

11- Pod XT de sese belirgin bir karakter nufuz ediyor hangi tonu kullansanız ben pod xt de yapıldım diye bağırıyor. Bendeki XT Live dan biliyorum bu beni çok sinir ediyordu. Oysa V-amp 2 de tonlar acayippp transparan ve çok gerçekçi.

12- GT-8 de drive lar daha gerçekçi Xt-live dan. Ama onda da kabin simulasyonları çok kötüydü. Aleti amfi de kullanınca canavar evde veya PA sistemde çok kötüydü. Yani GT-8 in kabin simulasyonlarını hiçmi hiç beğenmedim ve iddia ediyorum V-amp 2 nin kabin simulasyonları GT-8 den daha iyi. Tabi bu bir inceleme yazısı ve ben kendi görüş ve kanaatlerimi yazıyorum fikirler değişebilir kimse alınmasın.

Aklıma daha çok şey geliyor ama onları da sonra yazarım. Bu yazıyı yıllar önce yazmam lazımdı ama maalesef V-amp 2 ye çok önyargılı davrandığım için alıpta denememişim. Şimdi kaçan yıllarıma yanıyorum :LOL:


Gecikme varmı evet çok çokk rahatsız etmese de var. Plastiği kalitelimi? Yok POD XT kadar değil. Ama bana böyle bir ton güzelliği sunan cihazı ben, kartondan yapmış olsalar alır başımın tacı yapardım.

Aşağıda V-amp 2 ile yapılmış bir deneme kaydı var Satriani ezgileri vs karışık bir kayıt oldu idare edin daha iyilerini koyacağım. Yüksek sesle dinlemenizi tavsiye ederim. Fark daha iyi anlaşılıyor, tonun hırçınlığı minik pena hareketlerine ve farklı basış basınçlarına verdiği değişiklikler daha iyi anlaşılıyor..

V-amp 2 Ses Örneği-1

V-amp 2 Ses Örneği-2
 
Yukarıdaki sayfalarda onlarla ilgili şeyler yazıyordu mendoza, mt2'yi bağlayan bi arkadaş olumlu sonuç almış. od1'e bağlamak isteyen bi arkdaş da vardı ama sonucunu yazmamıştı sanırım. Ama cevap verenler olucaktır tekrar, her pedalda iyi sonuç verir mi bilemiyorum.
 
peki bu tip cihazları, müzik seti kabinine bağlayarak kullanabilirmiyiz? örneğin bende pioneer kabinler var gercektende cok sağlamlar herhangi bi şekilde porcessoru bu kabinlere bağlayarak kullanabilirmiyiz? müzik seti üzerinden yada sadece kabinlerle ?
 
Evet kullanabilirsin. Amfiye bağlar gibi müzik setine bağlaman gerekiyor. Hatta şöyle yap ki ses kartından da yararlanabilesin, gitar-->pedal-->bilgisayar--->müzik seti . Ben bu şekilde kullandım amfim bozulduğu zamanlarda, işini görür. Hem bilgisayardan parça çalarken, üstüne kendin gitar çalabilirsin. Ben sony kabinlerle kullanıyordum, rx90 müzik seti ile. Pioneer da iyi bu konuda, işini görecektir.

Beyler yardım edecek olan yok mu ya 5 üstteki mesajıma?
 
arkadaşlar bende de v-amp 2 var fakat şöyle bir sorunum var.
tonu kendime göre ayarlıyorum ve kaydediyorum sonra aleti fişten çıkarıp kapatıyorum 10 dk sonra açtığımda kaydettiğim ton kayboluyor.sorun nedir sizce?kaydederken ışık yanp sönüyor üzerine basıyorum yanıp sönen tuşun kaydediyor.makinayı hiç kapamasam ton aynı yerinde kayıtlı fakat makinayı kapayıp açtığımda ton kayboluyor.yardımlarınızı bekliyorum.saolun şimdiden
 
Kullananlar bilir ama yeni alanlar için şunu belirtmek istiyorum.Herkesin yakındığı gecikme süresi (A-B-C-D-E arası) aynı kabini seçerseniz bu 5 bankada (A-B-C-D-E) ortadan kalkıyor.Cleanden dist.e geçsende farketmiyor.
 
Ben forumdaki incelemem sonucu daha yeni edindim Vamp 2 .
Ancak hayal kırıklığı yaşadım halbuki trash yapanlarda önermiş aleti
ama üzerindeki ekolayzır biraz tepkisiz sanki sesler çok boğuk çıkıyor 32 amfi ve 15 kabin modellemesini denedim ama yok...
Troy stetina dakine benzer bir ton istiyorum yok ne yapmalıyım param boşa mı gitti şimdi lütfen yardım :( :( :(
Not: bu ekipmanla zaten öle tonlar alamazsın adamlar bilmem kaç paralık ekipmanlar kullanıyo .... v.s. gibi şeyler yazmayı seve işgüzar arkadaşlar varsa yazmasın sonuçta bu aletin işi o bilmem kaç paralık ekipmanları modellemek değil mi zaten???
Gitar Rig de bile seçiyorum treble boosterı-distorşın ve kabin modellemesini daha yakın ton alıyorum altı üstü sanal bir programdan böle ses çıkıyorsa 350 tl saydığım neredeyse 1 kilo gelen alet niye yapamıyor bunu diye bir soru var şimdi aklımda...
Umarım aletin atladığım bir özelliği vardır da ton... ton diye debelenip durmam
 
Actıgın konuya da yazdım ama buraya da yazıyım.B ve D butonlarına aynı anda bas sag sol yaparak oradaki 5 secenekten L1 ya da L3 ü sec.S1 ve S2 de ses boğuk geliyor.
 
Çok zaman olmadı çıkalı taze gelin daha, alıp kullanan elbet biryerde konu açıp incelemesini sunar. Zaten v-amp 2 başlığı burası, v-amp 3 için başka konu açılmalıdır.
 
o zaman vamp2 den daha iyi olduğunu düşünüyorum, en kötü aynıdır.

amfi alana kadar 2+1ses sistemi,kulaklık ve i7 işlemcili pcm ile kullanmak üzere (pc zorunlu deil, çeşıtlilik açısından iyi oludu) bir prosesor arıyorum. max nakit limitim 400-450 tl :D ama ne kadar ucuz olursa o kadar iyi, sınırı zorluyorum cunku aklımda vamp3, boss me25, digitech 255 var. Hepsi ses kartı ozelliklerine sahip. sizin tavsiyeniz ne olur, boss ve digitech wah pedali için cezbediyor :D ozellikle boss istiyorum ama nette vamp3 ve boss ile ilgili hiç döküman yok :S
 
arkadaşlar bu alete nasıl reset atılıyor? ben bütün tonlarının bütün ayarlarının fabrika ayarlarına dönmesini istiyorum. yardımcı olabilece var mı?
 
slm millet bu alette guzel tpn bulanlarrlar kabınlerı ve nasıl yaptklarını anlatabilirlermi geyige baglammıssınız muhabbetı bıraz daha yardımcı olsanız.resimli anlatım demııssınız yalan olmuss
 
arkadaşlar v amp2 adaptörüm arzalandı. yenisini nasıl temin edebilirim ya da muadili olabilecek başka bir çözüm öneriniz var mı? internette baya bir araştırdım ama bulunması çok zor sanırım. bir bilgisi olan olursa lütfen paylaşsın. şimdiden teşekkürler.
 
V amp 2 nin bana göre tek ve büyük hatası ton arası geçiş milisaniyesi gecikiyor tondan tona atlarken buda parçayı mahvediyor evde kullanırsan iyi ama sahneye gelme benim fikrim ama sorun giderilir mı onu bilmiyorum bildiğim tek şey tüm amfi ve pedallarinda aynı sıkıntı var
 
Geri
Üst