İnceleme Behringer V-amp 2

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce Blackburn kullanıcı adıyla girdiğim Turkrock a maalesef şifremi unuttuğum için bu yeni kullanıcı adıyla gireceğim artık. (blackburns)

Bazılarınız hatırlar gerçi uzun zaman oldu Ultra-G nin 4X12 Kabin Simulasyonu diye bir başlıkta Ultra-G yi tanıtıp ses örnekleri vermiştim başlıkta sizin ilginizle bayağı bir konuşup tartışmıştık Ultra-G üzerine. (http://www.turkrock.com/ftopic33728-0.html)

Aradan uzun zaman geçti bir müddet müziğe ara verdim. son 4 aydır tekrar müzikle uğraşmaya başladım. Foruma girmediğim onca zaman zarfında yine onlarca ekipman satın aldım kullandım inceledim vs. Ancak yaşadığım ilginçliği paylaşmak için bu başlığı açtım.

XT Live, GT-8, Digitech GNX-2 son kullandığım processorlerdi. Gayet te memnun kaldım cihazlardan. 2-3 senedir aklımda hep "yahu şu v-amp 2 yi de bir alıp denemedim adam gibi" diye hayıflanırdım. Ama kimi, alet gecikme yapıyor demiş kimi dış plastiği dandik demiş sesi çok çok da övülmemiş diye hep yüzümü v-amp 2 den çevirirdim. Ta ki geçtiğimiz 2 ay öncesine kadar.

Tüm processorlerimi satmıştım dedimki ya hadi uyduruk ta olsa bir v-amp 2 alayım alet kötü de çıksa en fazla 150-200-YTL param yanar diye düşündüm. Bariz bir aşağılama ve isteksizlikle v-amp 2 yi aldım. Eve geldim aleti direkt ses kartıma bağladım sesini iyice bir açtım factory presetlerde gezinmeye başladım ki o da nesi ? V-amp 2 den çıkan seslere inanamadım uzun süre öyle kalakaldım. O kadar gt-8 , xt live falan kullandım böyle şaşırmamıştım. İster inanın ister inanmayın. :LOL:

Nelere mi şaşırdım :

1- Cihaz daki amfi simulasyonlarının dinamiklere verdiği cevaplara

2- Üzerindeki Delay in performansını XT Live da alamamış olmama

3- Delay ve Reverb ün oluşturduğu ambiyansı boss tekli delay pedallarıyla bile bir türlü elde edemediğime. Daha kaliteli demiyorum ama oluşan ambiyans gerçekten bir cd album deki derinlik hissini veriyor. Tonda reverb yüzünden veya delay yüzünden metalik bir sound oluşmuyor. Özellikle v-amp nin bu özelliği tonlarınızı bambaşka bir havaya büründürüyor. Yani delay ve reverb ü fazla da kullansanız tonunuz ölmüyor. Transparanlığını koruyor.

4- Amfi ve Kabin simulasyonları kopardı beni, hele "modern hi-gain" deki tonun analog hissine hala inanamıyorum iddia ediyorum bu doğallığı diğerlerinde göremedim.

5- Üzerindeki efektlerin özelikle XT Live dan kat kat iyi olduğuna şaşırdım.

6- Tonun legato ve tappinglere verdiği harika cevaba şaşırdım.

7- Evde Satriani gibi bir tona bu kadar kolay 150-200-YTL ye nasıl ulaşılabildiğine şaşırdım :LOL:

8- Veeeee bana göre herşeyden önemlisi teller arası hacimi bu kadar güzel farkettiren bir processore kolay kolay rastlamadım. Çıkıyorsunuz üst tele, üst tellerin kalınlık farkından oluşan bas hissi inanılmaz doygun birşekilde hissediliyor. Legatolar harikaaa oldu. Eskiden sansamp 2 vs kullanırdım hatta forumda üstadlardan birisi de yazmıştı unuttum kim olduğunu onun da dediği gibi üst tele çıkıyorsun alt tele iniyorsun hacim hep aynı. Telin o kalınlığı hissettiren tondaki genleşme falan yok. Oysa V-amp 2 de bu apayrı bir zevk uzun süredir üst telleri bu kadar zevkle kullanmamıştım.

9- V-amp editoru kullanması çok kolay ve zevkli. İstediğiniz tonu yazıp kaydedebiliyorsunuz. Yine bu başlıkta kullanımını ve bağlantı şeklini de ayrıca anlatacağım.

10 - Henüz denemedim ama Internetteki bir convertor programı sayesinde POD XT patch lerini V-amp 2 ye dönüştürüp kullanabiliyorsunuz. Tabi bu durumda Line 6 patchleri de emirinize amade oluyor. :LOL:

11- Pod XT de sese belirgin bir karakter nufuz ediyor hangi tonu kullansanız ben pod xt de yapıldım diye bağırıyor. Bendeki XT Live dan biliyorum bu beni çok sinir ediyordu. Oysa V-amp 2 de tonlar acayippp transparan ve çok gerçekçi.

12- GT-8 de drive lar daha gerçekçi Xt-live dan. Ama onda da kabin simulasyonları çok kötüydü. Aleti amfi de kullanınca canavar evde veya PA sistemde çok kötüydü. Yani GT-8 in kabin simulasyonlarını hiçmi hiç beğenmedim ve iddia ediyorum V-amp 2 nin kabin simulasyonları GT-8 den daha iyi. Tabi bu bir inceleme yazısı ve ben kendi görüş ve kanaatlerimi yazıyorum fikirler değişebilir kimse alınmasın.

Aklıma daha çok şey geliyor ama onları da sonra yazarım. Bu yazıyı yıllar önce yazmam lazımdı ama maalesef V-amp 2 ye çok önyargılı davrandığım için alıpta denememişim. Şimdi kaçan yıllarıma yanıyorum :LOL:


Gecikme varmı evet çok çokk rahatsız etmese de var. Plastiği kalitelimi? Yok POD XT kadar değil. Ama bana böyle bir ton güzelliği sunan cihazı ben, kartondan yapmış olsalar alır başımın tacı yapardım.

Aşağıda V-amp 2 ile yapılmış bir deneme kaydı var Satriani ezgileri vs karışık bir kayıt oldu idare edin daha iyilerini koyacağım. Yüksek sesle dinlemenizi tavsiye ederim. Fark daha iyi anlaşılıyor, tonun hırçınlığı minik pena hareketlerine ve farklı basış basınçlarına verdiği değişiklikler daha iyi anlaşılıyor..

V-amp 2 Ses Örneği-1

V-amp 2 Ses Örneği-2
 
Ben de uzun süredir V-amp 2 kullanıyorum ve oldukça memnunum. Aslında Pod XT değil de Pod 2.0 ile karşılaştırmak daha doğru olur çünkü bu alet Pod 2 klonu.

Öncelikle kayıt yapmak çok zevkli. Kabin simülasyonları gerçekten çok güzel. (Ben de GT6 ile karşılaştırabilirim. GT6 dakiler V-amp yanında fos kalıyordu)

High gain dışındaki amfi modellemeleri pek kurcalamamıştım fakat 2-3 gündür bakıyorum da, çok güzel, yumuşak drive ve pırıl pırıl, isteğe göre dolgun clean tonlar alabiliyormuşuz. Çalarken kendimden geçer oldum :)

Efektleriyle pek işim olmuyor. En fazla delay, çok nadir phaser veya autowah kullanıyorum. Bence bu fiyattaki bir alet için oldukça iyi efektleri var.

Bu yorumlarımı kullandığım diğer benzeri aletler ile kıyaslayarak yaptım. Zaten herhangi bir amfi ile kıyaslanacak bir durum yok, saçma olur.

Buyrun benden de bir kayıt. Biraz dandik oldu, onboard ses kartı kullanıyorum V-amp'ten kulaklık ile aldığım sesten çok daha düşük kaliteli bir ses ortaya çıkıyor. Eq ile falan düzeltebildiğim kadarıyla sonuç yine fena değil.

Kayıtta kullanılan ekipman:

Schecter C1 Elite
Behringer V-amp2
Hp P3 Laptop, ESS Onboard ses kartı

V-Amp 2 Ses Örneği
 
ya söylemeden edemiyorum, blackburns, bence sen bu kayıtları direk behringere gönder sitelerindeki v-amp demoları yerine bunları koysunlar! :)

behringer sitesindeki örnekleri dinlerken "bu ne lan bir de utanmadan koymuşlar" demiştim, yazını okurken de herhalde yanlış aleti aldı diye düşündüm ama kayıtları dinledikten sonra fikrim tamamen değişti. ellerine sağlık. dediğin kadar varmış, ama aktif manyetikli bir gitarla kaydedip kaydetmediğini merak ettim.

bu arada muhtemelen v-amp başlığı vardır ve bu başlık kilitlenecektir ama yukarıdaki mesaj boşa gitmemeli bence.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
sertsessiz, beğenmene çok sevindim. Çaldığım gitar Cort X6 pasif manyetikler. Kayıt ise direkt pc ses kartına girip backing track üstüne çalıp cool edit pro da kaydettim ham haliyle de buraya koydum en ufak bir kayıt düzenlemesi yok yani. Bu arada haklısın behringerin sitesinden ses örneklerini dinleyince aynen ben de senin gibi düşünmüştüm. Zaten yıllarca o yüzden v-amp 2 den uzak durudum ya :LOL:

Bu arada Ben bu başlığı tam bir V-amp 2 inceleme topiği haline getirmek istiyorum resimlerle v-amp editor kullanımını vs anlatacağım patchler yayınlayacağım kısmetse :LOL: O yüzden sevgili modlar bu yeni başlığımı kitlemezlerse gerçekten çok mutlu olacağım. Çok şey yazılmış çizilmiş v-amp 2 ile ama bu başlık yeni ve daha detaylı bir inceleme yazısı olarak kalırsa çok minnettar kalacağım.
 
Vallaha keşke herkes böyle başlık açsa, aynısı olsun olmasın, içinde bilgi olduğu sürece

"Arkadaşlar v-amp 2 alacağım, ama mavi olması moralimi bozuyor ne yapayım?" gibi bir başlık olmadığı sürece tabii ki kilitlemeyiz :)

Yakında hayata geçirmeyi planladığım "En bir yararlı başlıklar" bölümü var başlık indeksinde, bu yazıyı da oraya koyarız ama önce tembelliğimi üstümden atmam lazım :mrgreen:

blackburns eline sağlık çok teşekkürler...
 
Ben de madem biraz eksik yönlerini yazayım :)

1. Düğmeler (çevirmeli olanlar değil, basılanlar) zaman geçtikçe şiddetli baskı yapmadığınız zamanlarda tepki vermez hale geliyorlar. Tabi belki alete benim gibi bakmazsanız sizde olmayabilir :) Açıkta bırakmayın tozlanmasın.

2. Kabin ve amfi modellemesi kombinasyonu bazen farklı seçimlerde benzer sonuçlar veriyor, biraz daha açmam gerekirse, seçtiğiniz bir amfi modelini 12 numaralı kabin modeli ile, başka bir amfi modelinin 7 numaralı kabin modeli kombinasyonu birbirinin neredeyse aynısı oluyor. Evet belki bu göz ardı edilebilecek bi konu ama yine de kafamı kurcalamıştı bi ara.

3. Efektlerin tondaki varlığı yükseldikçe, dip gürültüsü de artıyor. Belki bütün aletlerde vardır bilmiyorum denemedim, o yüzden eleştirmeyin.

4. İkincil amfi modellemelerine geçmek çok zor. İki elinizi de kullanmanız gerekiyor (tab tuşuna basılı tutarak amfi düğmesini çevirmeniz lazım). Bu da hem çalıp hem aleti kurcalamanızı biraz zorlaştırıyor. Sıkıcı bi durum. Yine bununla alakalı, ikincil amfi modellerinin isimlerini okumak neredeyse imkansız, çok kötü bi renkle yazılmış mavinin üzerine. Tabi midi girişinden bilgisayara bağlayıp tonları program ile ayarlıyorsanız bunlar canınızı sıkmayabilir.

5. Gain düğmesi, bence amacına tam olarak hizmet etmiyor. Tabi sonuçta dijital bi aletten bahsediyoruz, analog gain performansı beklememek lazım, hazırlıklı olun.

6. Bazen "hangi amfi modeli, hangi kabin, ne kadar reverb, delay açsam mı, baslar çok mu fazla, tizler niye parlamıyor, acaba yanlış modelde mi uğraşıyorum"........ diye kafayı yememek işten bile değil istediğiniz tonu bulmaya çalışırken :)
 
Bir eksi de benden; tüm düğmeler ışıklı iken master volume düğmesinde ne bir ışık var, ne de bir çentik nerede olduğunu belli eden. Çok önemli olmasa da gözden kaçırdıkları birşey gibi.
 
Açıkçası ben iki aydır kullanıyorum henüz bir sakatlığı yok. Ama açıkçası sizlerin bu tecrübelerini o kadar duydumki o yüzden cihazı evde v-amp editor den kullanıyorum bu yüzden cihazın tuşlarına basma gibi bir durumum olmuyor.

Ama açıkçası bu başlığı açarken cihazın dayanıklılığından çok, bu kadar ucuz bir şeyin nasıl böyle güzel ses verdiğine duyduğum hayreti ifade etmek ve düşüncelerimi ve incelemelerimi paylaşmaktı. Bir çok processore bir ton para verdim ama aradığım soundu hiç beklemediğim bir şekilde v-amp 2 de buldum. Ben ikinci el 170-YTL ye almıştım. Bugün bozulsa gider yine alırım öylesine mutlu etti tonlar beni.

Bu yüzden bu alet bu kadar hassas diye böyle güzel tonlardan mahrum kalmamak için bende özel itina ile kullanıyorum cihazı. Çok itinalı kullanınca sorn olacağını sanmıyorum.

Son olarak şunu kesinlikle kabul ediyorum. V-amp2 yi direkt kendi tuşları üzerinden kullanmak bayağı bir zahmetli. Ama bilgisayar üzerinden programla real time tüm parametrelerini kontrol edebiliyorsunuz ve ton ayarlamak tam çocuk oyuncağı. Ben tonları evde programdan yazıyorum. Sahnede direkt PA ya gireceğim zaman alet üzerinde bir iki değişiklik yapıyorum o kadar.

ikinci el 170-180-YTL ye satılan bu kadar güzel bir ses üreten yukarıda yazdığım onca avantajları sunun cihazın fiyatı sebebiyle dayanıklılığı ikinci planda tutulabilir diye düşünüyorum. Daha dayanıklı hatta taşşş gibi olan XT Live ımla hiçmi hiç mutlu olmadığımı hatırlıyorum. Bugün V-amp 2 öyle güzel tonlar veriyorki dayanıklılığı sağlamlığı kavramlarına odaklanamıyorum bile ton sarhoşluğundan.

Gönül istiyorki Pod XT gibi sağlam v-amp 2 gibi gerçekçi sesler veren bir cihaz olsa ve fiyatı da 170-180-YTL olsa da koşa koşa alsak ama nafile böyle cihazlar bulmak zor. Bu sebeple V-amp 2 yi evinde bilgisayar üzerinden kontrol ederek ev kayıtları yapacaklara, elindeki amfi simulasyonlarından sıkılıp sağlam gerçekçi transparan (bir processorün olabileceği maksimumda transpan) tonlar arayanlara, yeni başlayanlara, çok iyi çalıp da yeteneğinin karşılığını bir türlü processorlerde bulamayanlara tavsiye ediyorum v-amp 2 yi.

Bu arada programı kurup kullanmasını da resimli olarak anlatacağım. Çok korkutmuşlardı yok midi kabloları yok midi programlama vs vs. Hiç alakası yokmuş aldım 12-YTL bir ses kartı midi kablosu taktım programı açtım çalıştırdım acaip basit. Programa bir kere alışınca bir daha eliniz va-mp 2 ye gidesi gelmiyor. Herşeyi bilgisayardan kontrol etmek istiyorsunuz.
 
Ben de aldım vamp2 ancak güzel bir ton yakalayamadım pek. Behriner GDI21 var onun tonları daha güzl geliyor.
Bir de bu midi olayına girmek için ne gerek, benim ses kartında midi vs. yok midi kullanamaz mıyım?
 
Yalnız yanlış anlaşılmasın aletin kötü yönlerini yazdım sadece tecrübeme dayanaraktan. Yoksa ben de severek kullanıyorum, bi kötülüğü yok. Ama açıkçası ne POD ne de Boss kullandığım için, onlarla bir karşılaştırma yapamam, ve yapıldığında da şüpheyle yaklaşıyorum. Çünkü bildiğim kadarıyla bu alet, aslında POD'un fasülyesinin bir taklidi. Hatta Behringer'in çoğu ürünü, iyi marka piyasa ürünlerinin birer taklidi olarak bilinir, bu bütün dünyada böyle okuduğum kadarıyla, orta direk müzisyenin dostu bi marka :) Ama tabi benim bi hoşnutsuzluğum filan yok, sağolsunlar. V-amp'ımı alırken gitar çalamıyordum o yüzden başka bir aleti deneme şansım pek olmadı, sadece iyi bir araştırma sonucu karar verdim bunu aldım. Memnunum.

Alın yani, güzel, kötü değil. En azından bi deneyin :)
 
arkadaşlar o kadar güzel açıklamışsınız ki cihazı,bu arada arkadaşımızın koyduğu kayıtlar gerçektende güzel olmuş 8O bende lambalı amfi + pedalcase ağırlığından kurtulmak için almayı düşünüyorum.Heryerde rahatlıkla kullanabilceğimiz bir cihaz bu :twisted: :twisted: merak ettiğim şey bunu amfiye bağlamadan direk miksere girerken ultra g gibi bişeye ihtiyacımız da olabilirmi yani içindekiler yeterli olurmu ?
 
bu cihaz düzensiz voltajı sevmiyor. dayanıklı olsun diyenler basit bir güç kaynağıda kullanabilir yanında. yada bu paraya bozulsa zaten yenisini alır.
 
Bu aletin efektler gerçekten çok iyi.Arkadaşımda vardı ve pod xtden daha kaliteli efektlere sahip olduğu konusunda hemfikirim yalnız şöyle bişey var bu aleti hangi amaçla kullanacağın çok önemli.Şimdi sen yarın öbürgün bi konsere çıkacan olsan v-amp2yi yanına alır mısın?Almazsın çünkü patchler geç değişiyo..Ha ben evde takılacam,direkt kayıt yapacam diyosan o zaman ben de şiddetle tavsiye ediyorum :)
 
Bu arada ses kayıtlarını dinledim de;ne yalan söyliym ben de 2 hafta öncesine kadar pod xt live kullanıyodum ve o kayıtlardakinden daha iyi sonuçlar aldım.v-amp2 hakkında bahsettiğin olumlu özellikleri de dikkate alarak bu kanıya vardım...Efektlerin v-ampte daha iyi olması bile genel performansı çok etkilememiş diye düşünüyorum :)
 
alperkilislioglu demiş ki:
arkadaşlar o kadar güzel açıklamışsınız ki cihazı,bu arada arkadaşımızın koyduğu kayıtlar gerçektende güzel olmuş 8O bende lambalı amfi + pedalcase ağırlığından kurtulmak için almayı düşünüyorum.Heryerde rahatlıkla kullanabilceğimiz bir cihaz bu :twisted: :twisted: merak ettiğim şey bunu amfiye bağlamadan direk miksere girerken ultra g gibi bişeye ihtiyacımız da olabilirmi yani içindekiler yeterli olurmu ?

Cevap için kusura bakmayın işlerim yoğundu iki gündür.

Ultra-G gibi birşeye pek ihtiyaç duyulacağını düşünmüyorum. Zira üzerinde bir ton kabin simulasyonu var ve gerçekten ben bayağı beğendim. Ama tercih meselesi isteyen kullanabilir. Ancak direkt miksere girdiğinizde sesler hi-fi çıkıyorsa ultra-g gerçekten işe yarıyor ama v-amp 2 bence mikser de gayet güzel gerçekçi sesler çıkarıyor.
 
The_Scorpions demiş ki:
Bu aletin efektler gerçekten çok iyi.Arkadaşımda vardı ve pod xtden daha kaliteli efektlere sahip olduğu konusunda hemfikirim yalnız şöyle bişey var bu aleti hangi amaçla kullanacağın çok önemli.Şimdi sen yarın öbürgün bi konsere çıkacan olsan v-amp2yi yanına alır mısın?Almazsın çünkü patchler geç değişiyo..Ha ben evde takılacam,direkt kayıt yapacam diyosan o zaman ben de şiddetle tavsiye ediyorum :)

Direkt sahne olayında gerçekten haklısın. Gerçi aynı kabin simulasyonu kullanırsa sorun çözülüyor falan deniyor ama yinede keşke gecikme sorunu hiç olmasa iyi olurdu. Ben mi ne yapıyorum sahnede. Genelde sabit tonlar kullanıyorum bazen preset arası geçiş yapıyorum ama onu da iyi zamanlıyorum sorun olmuyor ama milimetrik ton geçisi olacaksa o zaman cidden sorun.

Ama benim çaldığım şeylerde öyle anlık saniyelik geçişlerim olmuyor. Zaten ağırlık çaldığım şeyler solo olduğu için çok fazla ton da değiştirmiyorum. Ama çok ton değiştirecekseniz bence bu bir sorun. Aletin bence en önemli eksisi de bu.
 
The_Scorpions demiş ki:
Bu arada ses kayıtlarını dinledim de;ne yalan söyliym ben de 2 hafta öncesine kadar pod xt live kullanıyodum ve o kayıtlardakinden daha iyi sonuçlar aldım.v-amp2 hakkında bahsettiğin olumlu özellikleri de dikkate alarak bu kanıya vardım...Efektlerin v-ampte daha iyi olması bile genel performansı çok etkilememiş diye düşünüyorum :)

Ya hakkını helal et bu son mesajını anlayamadım gece gece anlayışım kıtlaştı mı ne :LOL:

"ve o kayıtlardakinden daha iyi sonuçlar aldım" derken v-amp 2 nin burda verdiğim kayıtlarımı kastettin yoksa xt live la yapılan kayıtlar varda onlarımı kastettin. Tekrar kusura bakma diyorum ya gece gece kafa biraz durmuş olabilir idare et. :LOL:
 
Geri
Üst