İnceleme Behringer V-amp 2

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce Blackburn kullanıcı adıyla girdiğim Turkrock a maalesef şifremi unuttuğum için bu yeni kullanıcı adıyla gireceğim artık. (blackburns)

Bazılarınız hatırlar gerçi uzun zaman oldu Ultra-G nin 4X12 Kabin Simulasyonu diye bir başlıkta Ultra-G yi tanıtıp ses örnekleri vermiştim başlıkta sizin ilginizle bayağı bir konuşup tartışmıştık Ultra-G üzerine. (http://www.turkrock.com/ftopic33728-0.html)

Aradan uzun zaman geçti bir müddet müziğe ara verdim. son 4 aydır tekrar müzikle uğraşmaya başladım. Foruma girmediğim onca zaman zarfında yine onlarca ekipman satın aldım kullandım inceledim vs. Ancak yaşadığım ilginçliği paylaşmak için bu başlığı açtım.

XT Live, GT-8, Digitech GNX-2 son kullandığım processorlerdi. Gayet te memnun kaldım cihazlardan. 2-3 senedir aklımda hep "yahu şu v-amp 2 yi de bir alıp denemedim adam gibi" diye hayıflanırdım. Ama kimi, alet gecikme yapıyor demiş kimi dış plastiği dandik demiş sesi çok çok da övülmemiş diye hep yüzümü v-amp 2 den çevirirdim. Ta ki geçtiğimiz 2 ay öncesine kadar.

Tüm processorlerimi satmıştım dedimki ya hadi uyduruk ta olsa bir v-amp 2 alayım alet kötü de çıksa en fazla 150-200-YTL param yanar diye düşündüm. Bariz bir aşağılama ve isteksizlikle v-amp 2 yi aldım. Eve geldim aleti direkt ses kartıma bağladım sesini iyice bir açtım factory presetlerde gezinmeye başladım ki o da nesi ? V-amp 2 den çıkan seslere inanamadım uzun süre öyle kalakaldım. O kadar gt-8 , xt live falan kullandım böyle şaşırmamıştım. İster inanın ister inanmayın. :LOL:

Nelere mi şaşırdım :

1- Cihaz daki amfi simulasyonlarının dinamiklere verdiği cevaplara

2- Üzerindeki Delay in performansını XT Live da alamamış olmama

3- Delay ve Reverb ün oluşturduğu ambiyansı boss tekli delay pedallarıyla bile bir türlü elde edemediğime. Daha kaliteli demiyorum ama oluşan ambiyans gerçekten bir cd album deki derinlik hissini veriyor. Tonda reverb yüzünden veya delay yüzünden metalik bir sound oluşmuyor. Özellikle v-amp nin bu özelliği tonlarınızı bambaşka bir havaya büründürüyor. Yani delay ve reverb ü fazla da kullansanız tonunuz ölmüyor. Transparanlığını koruyor.

4- Amfi ve Kabin simulasyonları kopardı beni, hele "modern hi-gain" deki tonun analog hissine hala inanamıyorum iddia ediyorum bu doğallığı diğerlerinde göremedim.

5- Üzerindeki efektlerin özelikle XT Live dan kat kat iyi olduğuna şaşırdım.

6- Tonun legato ve tappinglere verdiği harika cevaba şaşırdım.

7- Evde Satriani gibi bir tona bu kadar kolay 150-200-YTL ye nasıl ulaşılabildiğine şaşırdım :LOL:

8- Veeeee bana göre herşeyden önemlisi teller arası hacimi bu kadar güzel farkettiren bir processore kolay kolay rastlamadım. Çıkıyorsunuz üst tele, üst tellerin kalınlık farkından oluşan bas hissi inanılmaz doygun birşekilde hissediliyor. Legatolar harikaaa oldu. Eskiden sansamp 2 vs kullanırdım hatta forumda üstadlardan birisi de yazmıştı unuttum kim olduğunu onun da dediği gibi üst tele çıkıyorsun alt tele iniyorsun hacim hep aynı. Telin o kalınlığı hissettiren tondaki genleşme falan yok. Oysa V-amp 2 de bu apayrı bir zevk uzun süredir üst telleri bu kadar zevkle kullanmamıştım.

9- V-amp editoru kullanması çok kolay ve zevkli. İstediğiniz tonu yazıp kaydedebiliyorsunuz. Yine bu başlıkta kullanımını ve bağlantı şeklini de ayrıca anlatacağım.

10 - Henüz denemedim ama Internetteki bir convertor programı sayesinde POD XT patch lerini V-amp 2 ye dönüştürüp kullanabiliyorsunuz. Tabi bu durumda Line 6 patchleri de emirinize amade oluyor. :LOL:

11- Pod XT de sese belirgin bir karakter nufuz ediyor hangi tonu kullansanız ben pod xt de yapıldım diye bağırıyor. Bendeki XT Live dan biliyorum bu beni çok sinir ediyordu. Oysa V-amp 2 de tonlar acayippp transparan ve çok gerçekçi.

12- GT-8 de drive lar daha gerçekçi Xt-live dan. Ama onda da kabin simulasyonları çok kötüydü. Aleti amfi de kullanınca canavar evde veya PA sistemde çok kötüydü. Yani GT-8 in kabin simulasyonlarını hiçmi hiç beğenmedim ve iddia ediyorum V-amp 2 nin kabin simulasyonları GT-8 den daha iyi. Tabi bu bir inceleme yazısı ve ben kendi görüş ve kanaatlerimi yazıyorum fikirler değişebilir kimse alınmasın.

Aklıma daha çok şey geliyor ama onları da sonra yazarım. Bu yazıyı yıllar önce yazmam lazımdı ama maalesef V-amp 2 ye çok önyargılı davrandığım için alıpta denememişim. Şimdi kaçan yıllarıma yanıyorum :LOL:


Gecikme varmı evet çok çokk rahatsız etmese de var. Plastiği kalitelimi? Yok POD XT kadar değil. Ama bana böyle bir ton güzelliği sunan cihazı ben, kartondan yapmış olsalar alır başımın tacı yapardım.

Aşağıda V-amp 2 ile yapılmış bir deneme kaydı var Satriani ezgileri vs karışık bir kayıt oldu idare edin daha iyilerini koyacağım. Yüksek sesle dinlemenizi tavsiye ederim. Fark daha iyi anlaşılıyor, tonun hırçınlığı minik pena hareketlerine ve farklı basış basınçlarına verdiği değişiklikler daha iyi anlaşılıyor..

V-amp 2 Ses Örneği-1

V-amp 2 Ses Örneği-2
 
rock-the-boy demiş ki:
şimdi mt2 mi v-amp mı diyen arkadaşa tavsityem kesinlikle v-amp olacaktır, bir kere mt2 analog olmasına rağmentabiri caizse çok "carcar" bir pedal...:

evet eskisi gibi mt-2 + amfi yaptım gördüm carcar nasıl olurmuş:p

rock-the-boy demiş ki:
bu arada noise gate'i sonuna kadar kapatmayın, tuşenizi öldürürsünüz, tappinglerde falan sound anında bitiverir...orta ayarda bırakmak en sağlıklısı...

benim mt-2 yi istememin nedenlerinden birisi de bu noisegate i 15 yapmam olmuş o zaman:) çünkü solo atamıyordum yahu ses ölüyordu direk..

rock-the-boy demiş ki:
gözüme çarpan bir diğer soru da amfiye vamp2'yi girip vapm'ın kabin simülatörünü kapatarak amfinin kabinini kullanmak...şimdi bu berbat bir sonuç almanıza yol açacaktır-eğer amfiniz sağlam bir amfi değilse-

bunu yapıyorum zaten:)

rock-the-boy demiş ki:
aksine vamp'da amfi ve kabin simülasyonlarının farklı varyasyonlarda kullanarak daha dolgun tonlar yakalayabilirsin (benim sevdiğim tonlar böyle)...eğer mt2 vari keskin tonlar elde etmek istiyorsan vamp ile bu da mümkün...şu an evde değilim ama hatırladığım kadarıyla anlatayım, vamp'dan en alttaki mesa&hi gain kafa seçenekleri ile beraber değişik kabin simülasyonları kullanıp, gaini en sona yakın getir, eq ayarlarını da zevkine göre ayarlarsan belki mt2'den daha da sağlamını yakalarsın...

inşallah, deniyorum birazdan.

rock-the-boy demiş ki:
umarım faydalı olur... ;)

hem de nasıl:). sağolasın.
 
bir de presence diye bir ayar var ne işe yarar bu? (hani tap tuşuna basarak treble ı hareket ettiriyoruz) bu ayar da tonu etkiliyor çünkü...
 
ben direkt pc ye girmek için almıştım bu aleti bir hafta tahammül edebildim, hiç parlak bir sesi yok tiz mid presence ne varsa aç yine yemiyor bozulmayada çok müsait gözüktü gözüme hemen sattım..
 
Merhabalar. Yakın bir zamanda V-amp2 alacağım. Distorsiyonların iyi olması için V-amp2'den önce bir boss ds-2 ya da marshall jh-1 kullansam iyi bir sonuç elde edermiyim yani v-amp'dan önce bir distortion pedal kullansam iki alet birbirine uyum sağlarmı, distortionda ciddi bi değişiklik ve sıcaklık olurmu? deneyen ya da bilen varsa bilgilendirirse çok sevinirim.
 
ludingirra demiş ki:
Merhabalar. Yakın bir zamanda V-amp2 alacağım. Distorsiyonların iyi olması için V-amp2'den önce bir boss ds-2 ya da marshall jh-1 kullansam iyi bir sonuç elde edermiyim yani v-amp'dan önce bir distortion pedal kullansam iki alet birbirine uyum sağlarmı, distortionda ciddi bi değişiklik ve sıcaklık olurmu? deneyen ya da bilen varsa bilgilendirirse çok sevinirim.

ben olsam öle yapardım. hatta distortionu biraz pedaldan biraz da vamptan açarak değişik işler yapabilirsin.
 
Benimde aklıma yatkın geldi. V-amp ı amfi gibi kullanarak bir overdrive ya da distortionla boost edebilirim diye düşündüm. Ds-2 ve jh-1 hakkında ne düşünüyorsunuz.
 
ds2 distortion pedalı, ben overdrive(od-3 falan) pedalı denemeyi düşünüyorum şahsen.. mt-2 ile de pek iyi anlaştığını söyleyemeyeceğim en azından ben sevmedim...
 
bu arada dolgun distortion almak için vamp ın drive şeysini 1 e getirip gaini yarılamak gayet güzel sonuçlar veriyor biraz önce keşfettim:)
 
valla bugün öğlen tolga arkadaşımızın yolladığı v-amp'ı aldım. Artık bende v-amp2 kullanıyorum. Elektro gitarım istanbuldaki evimde olmadığı için henüz elektro klasik ile denedim :). Ama gayet hoş geldi alet kulağıma. Önümüzdeki hafta içi aleti elektro ile deniyeceğim açıkçası merak ediyorum çünkü tonlar gerçekten çok güzele benziyor.
Konyadan tolga arkadaşıma çok teşekkürler bu arada.
 
ludingirra demiş ki:
Merhabalar. Yakın bir zamanda V-amp2 alacağım. Distorsiyonların iyi olması için V-amp2'den önce bir boss ds-2 ya da marshall jh-1 kullansam iyi bir sonuç elde edermiyim yani v-amp'dan önce bir distortion pedal kullansam iki alet birbirine uyum sağlarmı, distortionda ciddi bi değişiklik ve sıcaklık olurmu? deneyen ya da bilen varsa bilgilendirirse çok sevinirim.


ben vamp2 den önce boss sd2 dual overdrive (üretimi durmuş bi pedal) bağlıyorum gaini çok abartmadan kullandığımda cleanlerin üstüne hafif, harika bi solo tonu veriyor. bu tonla to bid you farewell, hours of wealth çaldığımda tüylerim diken diken oluyo valla.. aynı zamanda booster olarak baya güzel bi kombinasyon bence. ekstradan dip gürültüsü de yapıyo ancak abartı bi seviyede değil. mutlaka deneyin derim.
 
ben bu aletle kayıt yapayım dedim dün. laptopumun dandik seskartına mikrofon girişinden bağladım vamp ı. guitar pro dan da istediğim şarkıyı lead kanalını kapayıp midi olarak kaydedip cubase e attım, sonra cubase de midinin üzerine kayıt yaptım (ya da debelendim:p) herneyse sonuç iğrençti. ses nedense çok boğuktu ya ben ayarlayamadım ya da bu ses kartıyla bu kadar... ama gecikme falan yoktu şaşırdım gerçekten.
 
Mic in değil de line in kullanmak lazım. Aynı dertten ben de muzdariptim. Geçen hafta gittim bi M-audio audiophile usb aldım. Şimdi mis gibi kayıt yapabiliyorum :)
 
Arkadaşlar ben yazılanları okudum gözüme çarpmadı şu; B ve D tuşlarına beraber basıldığında, konfigürasyon menüsü çıkıyor ve S1 S2 L1 L2 L3 gibi seçenekler çıkıyor, Studio(S) ve Live(L) anlamına gelen bu seçeneklerde
S1; Her iki çıkışta (sağ, sol)da Efekt ve Amfi modellemelerini, Kabin simulatörünü kullanabiliyoruz.
S2; Sol çıkıştan efektleri kullanamıyoruz, Sağ çıkıştan ise Efekt ve Amfi modellemelerini ve Kabin simulatörünü kullanabiliyoruz.
L1; Efektler, Amfi modellemeleri, Kabin simulatörünü, 3 Band Ekolayzır kullanabiliyoruz.
L2; Efektler, Amfi modellemeleri, 3 Band Ekolayzır kullanabiliyoruz (Kabin sim. yok)
L3; Sol çıkışta Amfi sim+3Band EQ+Efektler var, Kabin sim. yok, Sağ çıkışta Amfi sim+Kabin sim.+Efektler var, 3Band EQ yok.

Göremedim ekledim inşallah yanlış olmamıştır..

Vampı ben metal müzik içinde kullanıyorum, Drive, Ultimate, Modern, Rectified, Brit HiGainlerde güzel tonlar alabiliyorum birazda EQ ayarlarıya oynadığınız zaman halloluyor.. ;)
Mesela slayer tonu elde etmek için, (Kerry'nin marshall jcm800 kullandığını biliyoruz) brit hi gain seçili treble saat 2 yönünde, mid 3 yönünde, bass 12 yönünde, gainde 2veya3 yönündeyken gayet güzel tonlarını yakalıyorum.. Fazla konuştum galiba, kolay gelsin.. ;)
 
Geri
Üst