İnceleme Behringer V-amp 2

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce Blackburn kullanıcı adıyla girdiğim Turkrock a maalesef şifremi unuttuğum için bu yeni kullanıcı adıyla gireceğim artık. (blackburns)

Bazılarınız hatırlar gerçi uzun zaman oldu Ultra-G nin 4X12 Kabin Simulasyonu diye bir başlıkta Ultra-G yi tanıtıp ses örnekleri vermiştim başlıkta sizin ilginizle bayağı bir konuşup tartışmıştık Ultra-G üzerine. (http://www.turkrock.com/ftopic33728-0.html)

Aradan uzun zaman geçti bir müddet müziğe ara verdim. son 4 aydır tekrar müzikle uğraşmaya başladım. Foruma girmediğim onca zaman zarfında yine onlarca ekipman satın aldım kullandım inceledim vs. Ancak yaşadığım ilginçliği paylaşmak için bu başlığı açtım.

XT Live, GT-8, Digitech GNX-2 son kullandığım processorlerdi. Gayet te memnun kaldım cihazlardan. 2-3 senedir aklımda hep "yahu şu v-amp 2 yi de bir alıp denemedim adam gibi" diye hayıflanırdım. Ama kimi, alet gecikme yapıyor demiş kimi dış plastiği dandik demiş sesi çok çok da övülmemiş diye hep yüzümü v-amp 2 den çevirirdim. Ta ki geçtiğimiz 2 ay öncesine kadar.

Tüm processorlerimi satmıştım dedimki ya hadi uyduruk ta olsa bir v-amp 2 alayım alet kötü de çıksa en fazla 150-200-YTL param yanar diye düşündüm. Bariz bir aşağılama ve isteksizlikle v-amp 2 yi aldım. Eve geldim aleti direkt ses kartıma bağladım sesini iyice bir açtım factory presetlerde gezinmeye başladım ki o da nesi ? V-amp 2 den çıkan seslere inanamadım uzun süre öyle kalakaldım. O kadar gt-8 , xt live falan kullandım böyle şaşırmamıştım. İster inanın ister inanmayın. :LOL:

Nelere mi şaşırdım :

1- Cihaz daki amfi simulasyonlarının dinamiklere verdiği cevaplara

2- Üzerindeki Delay in performansını XT Live da alamamış olmama

3- Delay ve Reverb ün oluşturduğu ambiyansı boss tekli delay pedallarıyla bile bir türlü elde edemediğime. Daha kaliteli demiyorum ama oluşan ambiyans gerçekten bir cd album deki derinlik hissini veriyor. Tonda reverb yüzünden veya delay yüzünden metalik bir sound oluşmuyor. Özellikle v-amp nin bu özelliği tonlarınızı bambaşka bir havaya büründürüyor. Yani delay ve reverb ü fazla da kullansanız tonunuz ölmüyor. Transparanlığını koruyor.

4- Amfi ve Kabin simulasyonları kopardı beni, hele "modern hi-gain" deki tonun analog hissine hala inanamıyorum iddia ediyorum bu doğallığı diğerlerinde göremedim.

5- Üzerindeki efektlerin özelikle XT Live dan kat kat iyi olduğuna şaşırdım.

6- Tonun legato ve tappinglere verdiği harika cevaba şaşırdım.

7- Evde Satriani gibi bir tona bu kadar kolay 150-200-YTL ye nasıl ulaşılabildiğine şaşırdım :LOL:

8- Veeeee bana göre herşeyden önemlisi teller arası hacimi bu kadar güzel farkettiren bir processore kolay kolay rastlamadım. Çıkıyorsunuz üst tele, üst tellerin kalınlık farkından oluşan bas hissi inanılmaz doygun birşekilde hissediliyor. Legatolar harikaaa oldu. Eskiden sansamp 2 vs kullanırdım hatta forumda üstadlardan birisi de yazmıştı unuttum kim olduğunu onun da dediği gibi üst tele çıkıyorsun alt tele iniyorsun hacim hep aynı. Telin o kalınlığı hissettiren tondaki genleşme falan yok. Oysa V-amp 2 de bu apayrı bir zevk uzun süredir üst telleri bu kadar zevkle kullanmamıştım.

9- V-amp editoru kullanması çok kolay ve zevkli. İstediğiniz tonu yazıp kaydedebiliyorsunuz. Yine bu başlıkta kullanımını ve bağlantı şeklini de ayrıca anlatacağım.

10 - Henüz denemedim ama Internetteki bir convertor programı sayesinde POD XT patch lerini V-amp 2 ye dönüştürüp kullanabiliyorsunuz. Tabi bu durumda Line 6 patchleri de emirinize amade oluyor. :LOL:

11- Pod XT de sese belirgin bir karakter nufuz ediyor hangi tonu kullansanız ben pod xt de yapıldım diye bağırıyor. Bendeki XT Live dan biliyorum bu beni çok sinir ediyordu. Oysa V-amp 2 de tonlar acayippp transparan ve çok gerçekçi.

12- GT-8 de drive lar daha gerçekçi Xt-live dan. Ama onda da kabin simulasyonları çok kötüydü. Aleti amfi de kullanınca canavar evde veya PA sistemde çok kötüydü. Yani GT-8 in kabin simulasyonlarını hiçmi hiç beğenmedim ve iddia ediyorum V-amp 2 nin kabin simulasyonları GT-8 den daha iyi. Tabi bu bir inceleme yazısı ve ben kendi görüş ve kanaatlerimi yazıyorum fikirler değişebilir kimse alınmasın.

Aklıma daha çok şey geliyor ama onları da sonra yazarım. Bu yazıyı yıllar önce yazmam lazımdı ama maalesef V-amp 2 ye çok önyargılı davrandığım için alıpta denememişim. Şimdi kaçan yıllarıma yanıyorum :LOL:


Gecikme varmı evet çok çokk rahatsız etmese de var. Plastiği kalitelimi? Yok POD XT kadar değil. Ama bana böyle bir ton güzelliği sunan cihazı ben, kartondan yapmış olsalar alır başımın tacı yapardım.

Aşağıda V-amp 2 ile yapılmış bir deneme kaydı var Satriani ezgileri vs karışık bir kayıt oldu idare edin daha iyilerini koyacağım. Yüksek sesle dinlemenizi tavsiye ederim. Fark daha iyi anlaşılıyor, tonun hırçınlığı minik pena hareketlerine ve farklı basış basınçlarına verdiği değişiklikler daha iyi anlaşılıyor..

V-amp 2 Ses Örneği-1

V-amp 2 Ses Örneği-2
 
Abi yazdığın tonu kaydetmek için yazdığın kanal tuşuna basılı tutman lazım. (A) (B) (C) (D) (E) daha sonra zaten yazığın ton üzerinde herhangi bir oynama yaparsan kanal tuşundaki ışık uyarı amaçlı yanıp söner zaten.Kablo konusuna gelince o kablodan banada lazım :D sanırım bilgisayarcılardan elde edebilirsin.
 
Bu aralar digitech'in yeni serisi rp-250'yi almaya niyetlenmiştim.. işte şu alet: http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=2574&gid=189
Ama v-amp 2 kullanan bir arkadaş öyle övdü ki, araştıriym biraz dedim.. Bu forumu görünce de iyice fikrim değişti.. digitech'in eski rp80,100 e göre, v-amp çok daha iyi anladığım kadarıyla ama bu yeni rp250 de çok güzel görünüyo ve özellikleri de baya gelişmiş.. arada fiyat farkı var tabi rp250 daha pahalı, ancak ikisi de aynı kalitedeyse neden daha çok para veriym diye ikileme de düşüyorum..
Hangisini alsam başlığına yazmayı da düşündüm ama burası daha uygun galiba.. rp250yi bilen, kullanan ve tavsiyeleri olan var mı hiç?
 
Abi RP serisinden çok çok üstün ve çok daha profesyönel tonlar elde edersiniz bu kesin.Fakat şunu unutmayalim V-amp daha çok anfi smilatorlerinde basarılı bir alet yani diyeceğim şu ki ; efekt bakımından prosesorler daha basarili olabilir RP , GNX işte ne bileyim Korg Ax vs.vs. fakat anfi smilasyonunda gerçekten V-amp veya bi POD nin eline su dökemezler.
 
V-Amp 2 almayı düşünen arkadaşlar !!! Ben de v-amp 2 alacaktım fakat uygun fiyata bir gt-3 bulunca onu aldım. Araştırırken, Ankara, Turtes Pasajı (Kıvılcım'ın oldugu pasaj), Anka Müzik'te 250 YTL'ye buldum sıfırını. Sipariş verdiler ve bugünlerde gelmek üzeredir aklınızda bulunsun. Bu arada bu fiyatı Bacınoğlu Müzik'e (Ülkealan'ın karşı sırasında) söylediğimde onlar da çok ucuz oldugunu fakat yine de kendileri de o fiyata verebileceklerini söylediler. Aklınızda bulunsun.
 
GT3 ile V-amp 2 yi kıyaslama yalnız. GT3 ün amfi ve kabin modellemeleri V-amp'in yanından bile geçmiyor. Ha efekt falan dersen eyvallah ama V-amp ile aynı kategoride bile değil GT3.
 
perdesiz demiş ki:
V-Amp 2 almayı düşünen arkadaşlar !!! Ben de v-amp 2 alacaktım fakat uygun fiyata bir gt-3 bulunca onu aldım. Araştırırken, Ankara, Turtes Pasajı (Kıvılcım'ın oldugu pasaj), Anka Müzik'te 250 YTL'ye buldum sıfırını. Sipariş verdiler ve bugünlerde gelmek üzeredir aklınızda bulunsun. Bu arada bu fiyatı Bacınoğlu Müzik'e (Ülkealan'ın karşı sırasında) söylediğimde onlar da çok ucuz oldugunu fakat yine de kendileri de o fiyata verebileceklerini söylediler. Aklınızda bulunsun.

evrenselin olduğu pasaj olmasın o turtes :)

bacınoğlu biraz, nasıl desem fiyat konusunda biraz mübalağa sanatının üstadlarındandır, eğer onlar ucuz diyorlarsa anlayın ki o normal fiyattır ;)
 
Valla V-Amp2yi detaylı dinlemediğim için bir şey diyemeyeceğim whiskas. Ama yine de biraz fazla küçümsemişsin gibi geldi. Aynı kategoride bile değil falan :) http://www.turkrock.com/post1205381.html#1205381
bu başlıkta, COSM teknolojisiyle amfi simulatörlerinin ne kadar iyi oldugundan bahsediliyor. bi göz at istersen. yanlış anlama ikna etmeye çalışmıyorum, fikrin olsun dye söylüyorum.

Evet sertsessiz evrenselin olduğu pasaj :) yalnız fiyat yine de ucuz bana göre.
 
aynı kategoride değil derken demek istediğinin gt-3 çok dandiktir öeh o da pedal mı olduğunu sanmıyorum :) yani biri efekt prosesörü, gitar işlemcisi, diğeri ise amfi simulatörü, ikisinde de efekt ve simulasyon vardır ama iyi oldukları konular farklıdır.
 
Eveti aynı kategoride değil derken cihazları işlevsel olarak kıyasladım yoksa GT3 dandik falan değil :) Fakat GT3 ve V-amp ile yapılan kayıtları kıyasladığımda çok rahat söyleyebilirim ki GT3 kesinlikle çok zayıf kalıyor ve mutlaka UltraG gibi bir kabin simülatörü ile desteklenmesi gerekiyor.
 
wah durumu nedir peki v-amp 2nin...mesela aldıktan sonra ayrı olarak bi wah pedalı mı almak lazım ya da fcb 1010 gibi bi alet aldığımızda v-amp ın içinde wah varda ordan kullanabilirmiyiz...ben almayı düşünüyorum bi tane ama wah konusu kafamı karıştırdı biraz.ve artı olarak varsa içinde barındırdığı wah ne durumda...meraktayım :D:D
 
Evet FCB alırsan Wah+Volume pedal olarak kullanabiliyorsun fenada değil açıkçası.ama bende FCB yok :D olsaydı zaten direk Pro-Vamp alirdim :S
 
eyvallah ya saol da 400 küsür fcb ye verip üstüne v-amp 2 ye 250 civarı verip kullanmak yerine bi gt8-6 tarzı veya o kadar paraya analog setup lara yönelmek daha akıllıca deil mi....güzel para çünkü fcb:D
 
valla sen bilirsin de 250 liralık vamp-2 yanına 400 kağıtlık fcb? bence mantıksız. sen de dogru yolu bulmuşsunz aten taş gibi bi gt-8 kapat. ya da denk gelirse daha az paraya gfx-8 falan.
 
beyler bu gecikme oalyı aklımda kaldı.ya gerçekten cidde bir gecikmemi bu.. birde ses kartım onboard ses kartıdamı almam gerkeiyor:S cok masraf yahu
 
Şimdi GT-8 i ileride aldığın bir preamp'a falan midi controller foot switch diye takabiliyorsan o zaman sorun yok GT-8 alin ne diyeyim :) ama bi arkadaş POD den V-amp ' e geçti sonra tekrardan POD ye geri döndü ama FCB'si hala duruyordu foot olarak kullandı adam. GT-8 le yakın bir hesaba geliyor gerçi gene bilmiyorum v-amp+FCB herhalde 600 ytl falan olsa GT-8 kaç para ki ? :)
 
Geri
Üst